نیاز به 700 هزار میلیارد تومان برای هشت درصد رشد اقتصادی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب کشور باید به رشد هشت درصدی در اقتصاد دست یابد که برای تحقق هریک درصد رشد، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان پول نیاز است.

علی ربیعی پنجشنبه شب در نشست شورای اداری تربت حیدریه افزود: در مجموع برای تحقق هشت درصد رشد اقتصادی کشور به 700 هزار میلیارد تومان نیاز دارد.

وی ادامه داد: دولت دوازدهم دو برنامه اصلی کاهش فقر و افزایش رفاه مردم و نیز ایجاد اشتغال را هدفگذاری کرده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هم اینک در کنار مسئله اشتغال به عنوان یک مسئله اصلی در کشور، آب نیز به دلیل بی‌برنامه بودن، هدر رفتن بی‌اندازه، ناسازگاری طبیعی، شیوه غلط نگهداری و مصرف به مسئله اصلی تبدیل شده است.

وی افزود: از سوی دیگر کشور به سمت سالمند شدن پیش می‌رود بطوری که تعداد سالمندان ایران از هفت میلیون و 200 هزار نفر امسال به 30 میلیون نفر در سالهای نه چندان دور خواهد رسید و این یک مسئله اصلی در کشور خواهد بود.

ربیعی ادامه داد: باید برای همه مسائل مذکور برنامه داشته باشیم اما مهمترین مسئله کنونی کشور بیکاری است که باید تلاش کنیم ظرفیتهای نظام را بر بیکاری غلبه دهیم تا تبدیل به بحران نشود.

وی گفت: در حوزه اشتغال با چند مسئله مواجهیم. نخستین مسئله وجود رکود مزمن بود که از سال 87 آغاز شد و بیش از 60 درصد کسری رشد اقتصادی در پی داشت. هم اینک نیز ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی با توجه به بازار سرمایه، بودجه عمرانی، توان بانکی و میزان جذب سرمایه گذار خارجی در کشور دشوار است. می‌توان این نقایص را با افزایش بهره وری، شیوه‌های  فنی و حرفه‌ای و ارتقا مهارت آموزی جبران کرد.

وزیر تعاون افزود: در دولت یازدهم با اختصاص 17 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و متوسط برای تثبیت شغل از ریزش 230 هزار نیروی شاغل جلوگیری شد. از سوی دیگر پنجره جمعیتی در دولت یازدهم باز شد بطوری که تعدادی از جوانان دهه 60 شغلی پیدا نکردند و آمار نیروهای تحصیلکرده بیکار دهه 70 که انتظار بالایی از شغلشان داشتند رو به افزایش گذاشت لذا رفع این بیکاری انباشته شده نیاز به تلاش زیاد و کار کارشناسانه و برنامه ریزی دارد.

 

تلاش برای بهبود رفاه اجتماعی

وی ادامه داد: دولت یازدهم با یک اقتصاد کوچک شده و جمعیت زیادی که به یکباره وارد بازار کار شدند مواجه شد.با این وجود برنامه دولت برای حداقل یک میلیون فرصت شغلی در سال برای وضعیت فعلی امیدوارکننده است. ظرف 6 ماه ابتدای امسال 340 هزار بیمه شده جدید به جمعیت بیمه شدگان در کشور افزوده شد.

ربیعی گفت: قبلا سیاست دولت مبتنی بر تولید متکی بر تولید بود اما هم اینک سیاست دولت اشتغال مبتنی بر نیروی انسانی است زیرا سیاست مبتنی بر تولید بیشتر وابسته به عرضه و تقاضاست اما توجه به اشتغال عرضه نیروی کار را به همراه دارد.

وی افزود: در سیاست اشتغال دولت 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات اختصاص یافت، پنج هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی و پنج هزار میلیارد تومان از بانک در نظر گرفته شد تا سرجمع آن با نرخ سود کمتر به صورت تسهیلات به مردم پرداخت شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حوزه رفاه اجتماعی سه دوره سیاست رفاهی ناموفق را تجربه کردیم تا به این نتیجه رسیدیم که بهترین سیاست توانمندسازی است به همین منظور چهار هزار میلیارد تومان در سال جاری به مددجویان اختصاص یافت تا از حداقل زندگی برخوردار باشند.

وی گفت: انتهای سیاست رفاهی ما باید ابتدای سیاست اشتغال باشد و بر این اساس اشتغال مددجویان را در اولویت قرار دادیم بطوری که امسال مقرر شده بخشی از هزینه بیمه مددجو پرداخت شود تا با کسب شغل مناسب درآمد خوبی داشته باشد.

ربیعی افزود: تامین اجتماعی نظام چند لایه راه حل فقرزدایی است لذا در جهت اجرای برنامه کاهش فقر، در حوزه درمان سیاست این شد که همه ایرانیان باید دفترچه بیمه درمانی داشته باشند و در همین راستا طرح دیگری با عنوان بیمه فراگیر اجتماعی ارزان قیمت در حال پیگیری است.

 

 سیاست تعیین دستمزد

وی همچنین گفت: در حوزه سیاست مزد، در چهار سال گذشته دستمزد کارگران و بازنشستگان از تورم پیشی گرفت که این رشد در حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران هفت درصد است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: برای افزایش قدرت خرید قشر کارگران و بازنشستگان برنامه‌های در دست اجراست که این رشد با شیب ملایم در حال تحقق است و همچنین طی 2 سال گذشته هر سال 2 هزار و 800 میلیارد تومان به بازنشستگان کشوری اختصاص یافت.

وی به محدودیت منابع مالی اشاره و بیان کرد: جامعه مخاطب سازمان بهزیستی بسیار گسترده اما کل بودجه آن در سال هزار و 700 میلیارد تومان است لذا برای پاسخ به نیازهای جامعه هدف باید فرهنگ خیر جمعی و موسسات خیریه را گسترش دهیم.

ربیعی همچنین گفت: بیکاری در تربت حیدریه 11.4 درصد است که می‌توان آن را با یک برنامه منسجم کاهش داد و کاهش حتی یک درصد بیکاری موفقیت قابل توجهی خواهد بود.

وی افزود: از ماه آینده سهم شهرستان‌ها از اعتبارات سیاست اشتغال مشخص می‌شود که می‌توان با این میزان صنایع جانبی کشاورزی تربت حیدریه، گردشگری و سایر مزیتهای اقتصادی این منطقه را گسترش داد.

 

زعفران با برند ایرانی در آینده نزدیک

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه سفر خود به تربت حیدریه به خبرنگاران گفت: در تلاش هستیم محصول زعفران با نام تجاری خود ایران بسته بندی و به کشورهای مختلف صادر شود. به همین دلیل به دنبال برند سازی در زعفران هستیم.

وی با بیان اینکه به رغم اینکه زعفران ایران به نام کشور اسپانیا صادر می‌شود اما در تلاش هستیم این محصول با نام تجاری خود ایران بسته بندی و به کشورهای مختلف صادر شود، افزود: این کار اکنون در خراسان رضوی و جنوبی آغاز شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به اهمیت صنایع جانبی و به خصوص بسته بندی محصول زعفران اشاره کرد و گفت: برای مشخص شدن نوع بسته بندی از کارشناسان بین المللی استفاده شده است.

وی با اشاره به اینکه برای استاندارد سازی و ارتقاء کیفیت محصول زعفران از کارشناسان خبره استفاده شده است، بیان کرد: تلاش می‌کنیم خود ایرانی‌ها‌ به به بازار جهانی اتصال پیدا کنند.

ربیعی با اظهار تاسف از اینکه تجار سنتی ایران در زمینه زعفران نتوانستند به بازارهای جدید دنیا اتصال پیدا کنند و بیشتر به همان روش فله ای عمل می‌کردند، گفت: یکی از برنامه توسعه اشتغال در استان خراسان در زمینه زعفران است.

 

کشور به مدارا نیاز دارد

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در شرایط کنونی رفع مشکلات کشور و به خصوص موضوع اشتغال به مدارا، همدلی و اجماع نیاز دارد.

ربیعی روز جمعه در دومین روز سفرش به خراسان رضوی در نشست شورای اداری شهرستان مه ولات افزود: ما به تغییر برخی رفتارها از سوی دولت و ملت نیاز داریم. زیرا وقتی گرفتاریهای جامعه را رصد می‌کنیم در می‌یابیم به تغییر رفتارها نیاز داریم تا این تغییرها زمینه ساز پیشرفت در جامعه شوند.
وی ادامه داد: در عین حال دولت بیکار ننشسته و دست به اقداماتی زده تا باشناسایی اولویتها اقدام به رفع آنها بکند که یکی از آن‌ها سبک کردن تضمین‌های بانکی برای اخذ تسهیلات روستاییان است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به شرایط جهانی و نقش جمهوری اسلامی ایران اشاره و بیان کرد: امروز وقتی رئیس جمهوری آمریکا سخن نسنجیده ای می‌گوید و علاوه بر آنکه بین دولتمردان خود مورد مذمت قرار می‌گیرد بلافاصله شاهد واکنش اتحادیه اروپایی هم خواهیم بود بطوری که فورا می‌گویند در برخورد با ایران، راه ما از راه آمریکا جدا است.
وی در ادامه سخنانش به تصمیمات اتخاذ شده در خصوص شهرستان مه ولات اشره و بیان کرد: ضمن آنکه در پی ارتقا دفتر نمایندگی دستگاه‌های اجرایی به ادارات خواهیم بود، پایگاه خدمات اجتماعی ایجاد می‌شود و همچنین زمینه راه‌اندازی مرکز نگهداری کودکان فراهم خواهد آمد.

 

کانون‌های کارآفرینی، نقطعه عطف اشتغالزایی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ایجاد کانون‌های کارآفرینی و توسعه شهرستانی و استانی زمینه ای برای تغییر و تحول در وضعیت اشتغال و بهبود آمار بیکاری است.

ربیعی روز جمعه در جمع خبرنگاران در کاشمر افزود: تشکیل این کانون‌ها با استفاده از تمام ظرفیت‌های منطقه اعم از نخبگان، دانشگاهیان، فعالان اقتصادی و کشاورزی بر مبنای تفکر و ترکیب مناسب عاملی برای توسعه هر منطقه بر اساس ظرفیت‌ها و راهکارهای مناسب است.
وی همچنین به سفر امروز به سه شهرستان کاشمر، بردسکن و خلیل آباد اشاره و بیان کرد: طی این بازدیدها مباحث در سه حوزه بررسی و تصمیمات خوبی گرفته شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حوزه اشتغال با توجه به قابلیت این شهرستان‌ها در تولید انگور، کشمش و صادرات آن باید سرمایه گذاری در حوزه کشت و صنایع بسته بندی، فرآوری و همچنین توسعه صادرات تقویت شود.
وی گفت: کشت و تولید زعفران نیز که با شرایط کم آبی این خطه سازگاری دارد طی سال‌های اخیر رشد خوبی داشته است. در حوزه صنایع جانبی و تکمیلی این بخش‌ها از محل وام صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستاها و شهرهای زیر 10 هزار نفر جمعیت و نیز تسهیلات 200 هزار میلیارد ریالی اشتغال، کمک می شود.
ربیعی افزود: این منطقه در حوزه گردشگری هم ظرفیتهای خوبی دارد و بر این اساس با توجه به مسیر و تقاطع عبوری زائران و مسافران می توان زمینه اقامت و حضور و بازدید آنها از این شهرستان‌ها و ظرفیت‎های گردشگری و تاریخی این خطه را فراهم کرد.
وی ادامه داد: حوزه آی.سی.تی هم بخش دارای مزیت این منطقه است و مطالعات اولیه آن هم انجام شده و باید اکنون نیروهای دارای قابلیت فعالیت در این حوزه شناسایی و حمایت شوند. آموزش‌های فنی و حرفه ای نیز به تناسب ظرفیت و مزیت منطقه تقویت می شود و در این راستا آموزش مهارت‌های روستایی توسعه می یابد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در حوزه رنگ و نساجی هم در این منطقه سرمایه گذاری‌‎های خوبی صورت گرفته که زمینه اشتغال مناسبی دارد. قرار شده بر این اساس مسائل و مشکلات آن‌ها بررسی شود.

 

 

منبع: ایرنا

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *