مشکلی اصلی زمین گلف مشهد، آب است

دبیر هیئت گلف خراسان رضوی گفت: مشکلی اصلی زمین گلف مشهد، آب است. تنها راهکار ممکن برای حل مشکل زمین گلف مجموعه ثامن، استفاده از آب فاضلاب شهرک صنعتی است که پیشنهاد آن را به شرکت آبفا استان داده‌ایم.

به گزارش ایسنا، احسان سمیعی، در خصوص فعالیت رشته گلف و زیرمجموعه‌های آن در خراسان رضوی اظهار کرد: رشته گلف، دارای چهار انجمن یا زیرشاخه به نام‌های مینی گلف، کروکت، وودبال و بهکاپ است. در سال گذشته مسابقات جام دوستی در رشته بهکاپ به میزبانی دانشگاه پیام نور مشهد برگزار شد که با استقبال خوبی نیز همراه بود.

وی افزود: وودبال و کروکت نیز در یک سال گذشته جزو هیئت گلف خراسان رضوی شده‌اند. تجهیزات این دو رشته برای وسایل تمرینی در مشهد ساخته شده و مورد تایید فدراسیون نیز قرار گرفته‌است، اما تجهیزات ساخته شده دارای استاندارد لازم برای برگزاری مسابقات نیست. درخواست کلاس مربیگیری وودبال و کروکت را به فدراسیون ارسال کرده‌ایم و امیدواریم در این دو رشته ورزشی کلاس مربیگری برگزار شود.

دبیر هیئت گلف خراسان رضوی در خصوص رشته مینی گلف یادآور شد: به دلیل وجود زمین‌های مینی‌ گلف از گذشته‌ای نه چندان دور در پارک ملت مشهد، این بخش از رشته گلف در مشهد شناخته‌ شده‌تر است. در ۶ یا ۷ سال گذشته این زمین‌ها به کمک محمد پژمان، شهردار وقت مشهد بازسازی شد و مورد استقبال بخشی از مردم مشهد واقع شد. مشهد تنها شهر ایران است که در رشته مینی گلف، فعال محسوب می‌شود.

سمیعی گفت: هتل ثامن در بلوار وکیل‌آباد ۹ زمین مینی گلف دارد که بیشتر جنبه نمایشی دارند. به جد پیگیر ساخت زمین‌های مینی‌گلف در مشهد هستیم. زمین‌های مینی گلف پارک ملت مشهد، زمین‌های عمومی محسوب می‌شوند، از همین رو در تلاشیم که با حمایت اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی زمینی اختصاصی برای این رشته ورزشی ایجاد کنیم. با توجه به این که، این دسته از زمین‌های مینی گلف جنبه عمومی دارند، معمولا برای برگزاری مسابقات مختلف در این دسته از زمین‌ها، با مشکلاتی روبرو هستیم. 

وی در خصوص عدم حمایت مسئولین ورزشی و اجتماعی مشهد در رابطه با فراهم کردن فضاهای عمومی و اختصاصی مینی گلف در مشهد، خاطرنشان کرد: در زمان حضور صبوریان، مدیر کل سابق اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی یک قطعه زمین به وسعت هزار متر مربع در پشت مجموعه ورزشی تختی ۲ به هیئت گلف خراسان رضوی واگذار شد. کارهای نقشه ‌برداری و طراحی آن زمین نیز تمام شد، اما به دلیل مشکلات مالی و استعفای شریف جواهری، رییس سابق هیئت گلف استان، اداره کل ورزش و جوانان، این قطعه زمین را در اختیار هیئت‌ ورزش‌های روستایی و عشایری قرار داد. از همین رو دنبال زمین دیگری برای مینی گلف استان هستیم. مدیر کل جدید ورزش و جوانان خراسان رضوی، نیز به تازگی به استان آمده‌ و شاید برنامه دیگری برای هیئت‌هایی که زمین اختصاصی ندارند، داشته باشد. درخواست زمین اختصاصی به اداره کل ورزش وجوانان استان در مجموعه‌های ورزشی کوثر یا سجاد را داده‌ایم که بتوانیم روی آن هزینه و سرمایه‌گذاری کنیم.

دبیر هیئت گلف خراسان رضوی در رابطه با وضعیت مینی گلف در سایر شهرستا‌ن‌های استان ادامه داد: در زمان ریاست فریدون شریف‌جواهری، طی تعاملی که با اعضای شورای شهرهای نیشابور و درگز برقرار کردیم، اعضای شورای این دو شهر قول دادند که نقشه‌های استاندارد زمین‌‌های مینی گلفی که در اختیارشان قرار گرفته را در قسمتی از شهر پیاده کنند.

سمیعی در خصوص مشکل اصلی هیئت گلف خراسان رضوی عنوان کرد: هشت هکتار زمین گلف در مجموعه ورزشی ثامن داریم، اما به دلیل  مشکلاتی که در تامین آبمورد نیاز چمن این مجموعه داشتیم، نتوانستیم پوشش چمنرا تکمیل کنیم. سال گذشته هزار راس درخت در اطراف اینزمین قرار دادیم. اگر بتوانیم یک شاخه آب از شهرکصنعتی بگیریم، این زمین را راه‌اندازی خواهیم کرد. متاسفانه به دلیل خاکی بودن این زمین، فقط چند ورزشکار که عاشق این رشته ورزشی هستند، در زمین گلف ثامن به تمرین می‌پردازند.

وی افزود: مشکلی اصلی زمین گلف مشهد، آب است. در کل کشور فقط یک زمین گلف استاندارد داریم که آن هم زمین گلف انقلاب در تهران است. باقی زمین‌‌های گلف کشور از استاندارد لازم برخوردار نیستند، چرا که کشور با مشکل آب روبرو است. طبیعتا در شمال کشور چنین مشکلی نباید وجود داشته باشد اما آنجا هم متاسفانه اقدامی صورت نگرفته است.

دبیر هیئت گلف خراسان رضوی تاکید کرد: زمین اختصاصی گلف، چمن است و همانطور که شهرداری مشهد به دلیل مصرف زیاد آب برای چمن‌های سطح شهر، از گراویه استفاده می‌کند، ما هم باید به دنبال گیاه جایگزین برای زمین گلف مجموعه ثامن باشیم.

سمیعی در پاسخ به این سوال که هیئت گلف استان در خصوص این مشکل چه راهکاری پیشنهاد می‌کند، تصریح کرد: تنها راهکاری است که به ذهنمان رسیده، استفاده از آب فاضلاب است. یک نامه به شرکت آبفا استان زده‌ایم که اگر موافقت کنند، یک خروجی از آب فاضلاب شهرک صنعتی به ما بدهند، چرا که انتهای زمین گلف مجموعه ثامن به شهرک صنعتی متصل است.

وی در خصوص وضعیت تیم‌های گلف خراسانی در لیگ‌های کشوری اظهار کرد: در حال حاضر تیم فعالی در لیگ‌‌های کشوری نداریم. هیئت استان با توجه به مسابقاتی که فدراسیون برگزار می‌کند، تیمی عازم مسابقات می‌کند، اما تیم حرفه‌ای که بخواهد در لیگ‌های کشور فعالیت کند، در خراسان رضوی نداریم. مسابقات لیگ برتر گلف کشور به صورت رفت و برگشت انجام می‌شود، اما به دلیل وضعیت نامساعد زمین گلف ثامن نمی‌توانیم در مسابقات حضور یابیم.

دبیر هیئت گلف خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که چرا مشهد همانند سایر شهرهایی همچون اهواز، نمی‌تواند مسابقاتش را در زمین خاکی گلف ثامن برگزار کند، خاطرنشان کرد:  زمین خاکی که در خوزستان مورد استفادهقرار می‌گیرد، شن زا است، اما  زمین خاکی گلف مشهدبیابانی است و در آن خار و خاشاک وجود دارد. فقط چهار قسمت از زمین را با چمن مصنوعی پوشانده‌ایم که برای ضربه زدن استفاده می‌شود. بازیکنی که در لیگ برتر شرکت می‌کند باید در زمین استاندارد تمرین مستمر داشته باشد. در حال حاضر زمین خاکی گلف ثامن، برای تمرین هم مناسب نیست.

سمیعی در خصوص برگزاری انتخابات این هیئت گفت: ثبت نام کاندیداها از سوی اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی صورت گرفته و در حال حاضر کاندیداها در مرحله تایید صلاحیت قرار دارند. فکر می‌کنم مجمع انتخابی ریاست هیئت گلف استان در فروردین ماه سال آتی برگزار شود. من برای ریاست هیئت گلف خراسان رضوی ثبت نام نکرده‌ام.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *