دولت به دنبال ایجاد فضا برای همه سلایق است

علی‌رضا رشیدیان در نشست بررسی حوادث اخیر کشور از نگاه احزاب سیاسی در مشهد افزود: جمهوری اسلامی با برخورداری از پشتوانه و مشارکت مردمی در عرصه‌های مختلف، کشوری قدرتمند است. این نظام دستاوردهای بسیاری داشته که در تحلیل و بررسی آنها نگاه‌های سلیقه ای، حزبی و جناحی موجب خروج از دایره انصاف شده است.

وی اضافه کرد: ما معمولا دستاوردهای انقلاب خود را کمتر دیده و کمتر عادت کرده‌ایم که در تحلیل یک موضوع یا مساله ابعاد مثبت و منفی را با هم ببینیم .

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: بهار96 نرخ بیکاری در استان 14.2 درصد از سوی سازمان آمار اعلام شد و همه رسانه‌ها به شکل گسترده‌ای بدان پرداختند اما انتهای تابستان امسال همان سازمان، نرخ بیکاری استان را 10.1درصد زعنوان کرد و بسیاری گفتند این آمارها جواب درد مردم نیست .

رشیدیان تصریح کرد : ما مدعی ریشه کن کردن بیکاری از جامعه نیستیم و فقط بخشی از 320 هزار جوینده کار استان در سایه این تلاش‌ها طی امسال شاغل شده‌اند اما در هر صورت زحمت و تلاش بخش‌های مختلف، موجب ایجاد 81 هزار اشتغال در نیمه نخست سال شده است.

وی با طرح این سئوال که «چراعادت نداریم درنقد‌ها مثبت و منفی را در کنار هم بینیم؟» گفت: در واقع باید دستاوردها را به دوراز نگاه‌های سلیقه‌ای و جناحی وحزبی دیده تا در تحلیل‌ها و بررسی‌ها از انصاف خارج نشویم.

استاندار حراسان رضوی تصریح کرد: نه تنها در دوره انتخابات که بعداز آن هم دستاوردهای کشور و نظام نادیده انگاشته شد و بسیاری درصدد سیاه نمایی و تزریق نا امیدی به جامعه برآمده و توجه نکردند که این حرکت و این نوع سیاه نمایی‌ها بر روی نسل دهه 70 که دوران انقلاب و قبل آن را ندیده و تجربه نکرده‌اند تاثیر بسیار نامطلوبی می‌گذارد.

رشیدیان توضیح داد: براساس آمارها 75 درصد کسانی که در اغتشاشات اخیر حضور داشتند بین 15 تا 25 سال سن داشتند و در این شرایط خیلی زود تحت تاثیر قرار گرفته و صحنه اعتراض‌های اجتماعی به اغتشاش و خشونت کشیده شد.

وی گفت : هر چند این اغتشاشات در بعد داخلی تلخ بود و در حوزه خارجی هم وجهه بین المللی ما را مخدوش کرد و دشمنان را به طمع‌انداخت اما نظام جمهوری اسلامی نظامی قدرتمند با پایه‌های مستحکم مردمی است.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه این نظام پایه‌های قدرت خود را از ارزش‌های دینی و مردم می‌گیرد، گفت : حضور پررنگ مردم در عرصه‌های انتخاباتی مختلف و نیز مناسبت‌های سیاسی و اجتماعی نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران کشوری قدرتمند و توانمند است.

رشیدیان حضور همه جانبه مردم در حمایت از نظام بعد از اغتشاشات اخیر را نشانی از این قدرت مردمی دانست و افزود : در عین سیاه نمایی‌ها و پمپاژ بی اعتمادی، پایه قدرت نظام، همچنان محکم است و هرگاه مردم احساس کنند ساختاری که پای آن خون‌ها داده‌اند به خطر می‌افتد خود پایان دهنده به همه این مباحث می‌شوند.

وی افزود: از همان روز اول پیروزی انقلاب گروه‌های اپوزیسیون و ضد انقلاب و دشمنان، توطئه‌های خود علیه این نظام را آغاز کردند و از بمب گذاری‌های سلطنت طلب‌ها تا ترور 17 هزار هموطن توسط منافقان و همکاری آنها با صدام علیه ایران اسلامی در دوران دفاع مقدس و تحرکات چریک‌های فدایی خلق در مناطق قومی با عناوین جدایی طلبانه و تجزیه کشور را شاهد بودیم.

استاندار خراسان رضوی افزود: در دهه 70 گروه‌های معاند و معارض و دشمنان دریافتند نمی توانند در کشور به طور مستقیم اقدامی علیه نظام انجام دهند و حتی منافقان اعلام کردند هیمنه امنیتی و سیطره داخلی اجازه هیچ حرکت مستقلی را به آنان نمی دهد و باید منتظربهره گیری از فرصت‌هایی چون نارضایتی‌ها و اعتراضات داخلی باشند.

وی گفت: از سویی گروه‌های اپوزیسیون مثل سلطنت طلب‌ها وچهره‌های معلوم الحال از همان ایام سعی در جعل حقایق و وارونه نشان دادن واقعیت‌ها، کردند.

رشیدیان با بیان اینکه در همه کشورها وجود گروه‌های منتقد و مخالف امری طبیعی است، افزود: باید همه تلاش کنیم در مقابل پمپاژ نا امیدی و یاس از بیرون، با اتحاد و همدلی همه بخش‌ها و گروه‌ها، امیدواری را برای حل مسائل و معضلات کشور، به جامعه تزریق کنیم.

استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: همه ما عضو یک خانواده بزرگ به نام ملت ایران هستیم و در یک خانواده شاید پدر به دلیل مشکلات نتواند همه خواسته‌های اعضا را برآورده کند اما کسی به خاطر چنین امری خانه را نمی سوزاند.

وی تصریح کرد : همه اعم از مسئولان، احزاب، نخبگان، علما و گروه‌های مرجع در ایجاد همگرایی و اعتماد در جامعه نقش موثری دارند و بدین منظور نیازمند ایجاد گفتمان و همزبانی بیشتر برای تعامل و حل مشکلات هستیم .

استاندار خراسان رضوی با اشاره به اغتشاشات اخیر،گفت: این وقایع ریشه در فضاسازی‌های و تحریکات داخلی داشت که به سرعت توسط گروه‌های اپوزیسیون و مخالف و معاند و دشمنان این نظام مور سوء استفاده قرار گرفت.

رشیدیان این حرکت را در بردارنده درس و پیامی برای خود و همه مسئولان و سیاسیون دانست و افزود: با وجود تلاش‌های زیادی که دولت و نظام انجام می‌دهد مردم از شرایط امروزشان در برخی حوزه‌ها راضی نیستند.

وی تصریح کرد: این عدم رضایت مربوط به برخی بخش‌های اقتصادی و معیشتی است اما مردم کاملا پذیرفته‌اند این اصلاحات در قالب اغتشاشات محقق نمی شود و در صورت بروز آشوب این خانه امن و آرام از دست می‌رود و همه در این نا امنی می‌سوزند و هیچ اصلاحی هم رخ نمی دهد.

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر اینکه همه مسئولان و فعالان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی این پیام را دریافت کرده‌اند که نیاز امروز جامعه اصلاح و تغییر است.

رشیدیان ادامه داد: اما این اصلاح باید در چارچوب قوانین و در سایه تعامل و همراهی، همکاری وتوام با آرامش صورت گیرد و از این رو همه باید برای آن تلاش و حرکت کنند..

وی افزود: باید همه کمک کنند تا این نیاز به تغییر و اصلاح به جای حرکت به سمت حرکت‌های تند و آنارشیستی، در راستای راهکارهای مشارکتی در چارچوب قانون سوق یابد.

استاندار خراسان رضوی در ادامه شعار و مشی دولت تدبیر و امید را بر فراهم کردن فضا برای مشارکت و حضور حداکثری همه افراد اعم از اصلاح طلب و اصولگرا که مشی اعتدالی داشته و از افراطی گری پرهیز می‌کنند؛ دانست.

رشیدیان گفت: در عین حال کسانی هم که به نوعی با دولت همراه نبوده و بیشتر در مقام منتقد در جامعه حضور دارند؛ با شرط رعایت انصاف به نوعی به دولت کمک کنند.

وی وجود منتقد در درون نظام را نه یک نقطه منفی بلکه مثبت و نشان دهنده کمال در نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و تصریح کرد: در حوزه نقد باید به این امر توجه داشت که دشمن به شدت مترصد سوء استفاده از تحرکات داخلی و زمینه‌های شکل گیری نارضایتی اجتماعی با بهره گیری از گسست‌های بین نسلی و بستر مشکلات اقتصادی است.

استاندار خراسان رضوی با تاکید براینکه باید هوشیار بوده و اگر از ضعف‌ها و کمبودها می‌گوییم م نقاط قوت و دستاوردهای مثبت را نیز بیان نماییم، گفت : به نظر می‌رسد اصحاب رسانه در کنار ارائه انتقادات و نقاط ضعف ، وجوه قوت و خدمات را نیز ارائه کنند.

رشیدیان ادامه داد: نباید در حوزه سیاسی ، تعاملی ورسانه‌ای به نحوی عمل کنیم که با این سیاه نمایی‌ها، ناامیدی و یاس به جامعه پمپاژ شود.
وی تاکید کرد: جامعه باید به سمت اصلاح و بهبود از درون حرکت کند و در این راستا همه به ویژه گروه‌های سیاسی و احزاب و کنشگران ظرفیت‌هایی برای تعامل با هم، مردم، حاکمیت و دولت بیابند.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *