عیان شدن ناکارآمدی سازمان‌های بین‌المللی در نسل‌کشی مسلمانان میانمار

دبیر حزب موتلفه اسلامی در خراسان رضوی، درباره تداوم بحران نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا در میانمار و سکوت و بی‌عملی مجامع بین‌المللی به گفت: آنچه که در میانمار در طی این مدت اتفاق افتاده و ادامه یافته، یک نسل‌کشی کاملا آشکار همراه با کشتار، شکنجه و تجاوز به حقوق انسان‌های مظلوم است، در واقع اتفاقات میانمار نمونه بارزی از پاکسازی قومی و مذهبی است.

محمد جواد آرین منش ابراز داشت: اینکه این اتفاقات همچنان ادامه دارد، نشانگر ناکارآمدی سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل و شورای امنیت است، در حالی که یکی از کارکردهای این سازمان‌ها که باعث ایجاد آنها شده این است که در مواقع خاص و بحرانی به نحو موثری ورود پیدا کرده و جلوی کشتار، جنایت و نسل‌کشی را بگیرند.

آرین‌منش اظهار کرد: متاسفانه واژگانی مانند آزادی، دموکراسی و حقوق بشر مصرف تبلیغاتی پیدا کرده و به ابزار دست قدرت‌های بزرگ بدل شده تا از این واژه‌های زیبا در جهت منافع خود، نه دفاع از حقوق محرومین، استفاده کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه در نگاه اسلامی، آیات و روایات زیادی در دفاع و حمایت از مسلمانان وجود دارد، گفت: شاید یکی از معروفترین آنها سخن پیامبر اکرم (ص) باشد که فرمودند اگر مسلمانان صدای مظلومی را بشنوند اما اقدامی نکنند اصلا مسلمان نیستند.

وی با انتقاد از رخوت حاکم بر سران کشورهای اسلامی گفت: متاسفانه دولت‌ها و سازمان‌های اسلامی نیز در خواب خرگوشی فرورفته‌‌اند و در دفاع از مسلمانان روهینگیا تنها به محکومیت و صدور چند بیانیه اکتفا کردند و اقدام عملی خاصی را انجام نداده‌اند. البته جمهوری اسلامی ایران تلاش زیادی انجام داده تا این فاجعه در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفته و فراموش نشود.

آرین‌منش اظهار کرد: در این زمینه جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با یک تحرک دیپلماتیک به خصوص در ارتباط با کشورهای همسایه و اسلامی و به ویژه دولت‌های تأثیرگذار بر دولت میانمار، اقدامات موثری در جلوگیری از این نسل‌کشی انجام دهد.

دبیر حزب موتلفه در خراسان رضوی یادآور شد: از طرفی می‌توان به طور جدی تحریم‌های اقتصادی علیه دولت میانمار را حداقل از سوی کشورهای اسلامی عملیاتی کرد. به عقیده من وظیفه اصلی جمهوری اسلامی ایران رساندن فریاد مظلومیت مسلمانان روهینگیا در سطح رسانه‌ای و سیاسی به گوش دولت‌ها و مردم جهان است.

وی اضافه کرد: از طرفی وزارت امور خارجه از طریق مجامع بین‌المللی مانند سازمان همکاری‌های اسلامی باید اقدامات موثر عملی را با اجماع کشورهای اسلامی انجام دهند. در کنار این، رسیدگی به وضعیت آوارگان روهینگیایی و ارسال کمک‌های انسان‌ دوستانه نیز از جمله اقدامات دیگری است که می‌توان به عنوان اقدامات کوتاه‌مدت آنها را اجرایی کرد و در یک کلام؛ نباید بی‌تفاوت بود.

آرین‌منش ابراز کرد: متاسفانه دولت‌ها در این قضیه سه دسته هستند عده‌ای از دولت‌ها با بی‌تفاوتی، عده‌ای با حمایت و عده‌ای نیز با سکوت از دولت و ارتش میانمار پشتیبانی می‌کنند لذا در چنین شرایطی جمهوری اسلامی ایران وظیفه مضاعفی بر عهده داشته و باید رسالت انسان‌ دوستانه خود را به جهانیان نشان دهد.

آرین‌منش درباره دلایل بی‌عملی و انفعال کشورهای جهان اسلام نسبت به این تراژدی نسل‌کشی گفت: جهان اسلام امروز درگیر بحران‌ها و نزاع‌های داخلی از یک‌ سو و فراموشی اصول و برجسته شدن مسائل فرعی در روابط میان کشورهای اسلامی از سوی دیگر شده است.

وی با اشاره به اینکه بخشی از این مسئله ریشه در ناکارآمدی و وابستگی دولت‌های اسلامی دارد، گفت: علت دیگر مربوط به توطئه‌ها و طرح‌های استکبار جهانی علیه جهان اسلام است به گونه‌ای که اگر فتنه‌ای مانند داعش رو به زوال و شکست می‌رود بلافاصله فتنه دیگری مانند تجزیه عراق و استقلال اقلیم کردستان پیش می‌آید.

آرین‌منش تصریح کرد: در واقع بحران‌سازی دائمی در جهان اسلام سبب می‌شود که توجه به مسائل مهمی مانند مشکلات اقتصادی مردم، مسئله فلسطین و نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا در حاشیه قرار بگیرد.

 

 

منبع: ایکنا

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *