یک بام و دو هوای دولت در تنظیم بازار کالاهای اساسی؛

نابسامانی به رب گوجه فرنگی رسید!

عضو هیات مدیره سندیکای کنسرو از سیاست گذاری دولت در حوزه تنظیم بازار کالاهای اساسی به شدت انتقاد کرد و گفت: تعلل مسئولان بازار رب گوجه فرنگی را دچار نابه سامانی کرده است.
به گزارش روزنامه «صبح امروز» محمد مختاریانی، عضو هیأت مدیره سندیکای کنسرو ایران در گفتگو با مهر با انتقاد از سیاست گذاری‌های دولت در حوزه قیمت گذاری دستوری برای کالاهای اساسی و اقلام خوراکی خانوار گفت: حدود ۴ ماه است که مسئولان کشور از جمله معاون اول درگیر تعیین تکلیف قیمت رب گوجه فرنگی هستند و کماکان در این زمینه به نتیجه نرسیده اند.
تبعات تعلل در تعیین قیمت رب گوجه فرنگی
وی با اشاره به اینکه تعلل این افراد در تعیین قیمت رب گوجه فرنگی منجر به زیان کارخانجات تولیدی، توقف تولید در برخی واحدها و نابسامانی بازار این محصول شده است، گفت: همین مسأله منجر شده با کمبود رب گوجه فرنگی در بازار مواجه شویم و قیمت رب گوجه افزایش چشمگیری داشته باشد به طوری که در برخی مناطق قیمت هر قوطی ٨٠٠ گرمی رب گوجه فرنگی به بیش از ۴٨ هزار تومان رسیده علاوه بر این مردم به راحتی نمی توانند این کالا را پیدا و خریداری کنند .
مختاریانی با بیان اینکه این مسائل در نهایت به ضرر مصرف کنندگان است، افزود: همواره شاهد بودیم که وقتی به بازار کالایی تنش جدی وارد می شود، جبران آن بسیار دشوار است حتی اگر چندین برابر نیاز ، آن کالا به بازار تزریق شود و این تجربه را به دفعات در سالیان گذشته در زمینه کالاهای مختلف داشته ایم و تکرار دوباره آن کار جالبی نیست .
چهارماه بلاتکلیفی
این فعال صنفی افزود: در حالی که ستاد تنظیم بازار و معاون اول باید وقت خود را صرف امور کلان اقتصادی کنند، چهار ماه است نمی توانند برای رب گوجه فرنگی تعیین قیمت کنند.

قیمت تمام شده رب گوجه فرنگی بالای ۵۰ هزار تومان است. در جلساتی که با مسئولان ستاد تنظیم بازار داشتیم در نهایت روی قیمت ۴۵ هزار تومان توافق شد اما هفته گذشته اعلام کردند نظر معاون اول رئیس جمهور روی ۴۳ هزار تومان است که تولیدکنندگان نیز این مساله را نپذیرفتند چرا که قیمت ۴۵ هزار تومان هم برای آنان سودده نیست

وی با بیان اینکه چند ماه قبل قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و فرمانده قرارگاه امنیت غذایی از تولیدکنندگان خواست با ۱۲ درصد افزایش اقدام به تولید رب گوجه فرنگی کنند تا بازار دچار تلاطم نشود، گفت: به دنبال این توافق شفاهی تولیدکنندگان نیز اقدام به تولید و توزیع رب گوجه فرنگی در بازار کردند اما در حال حاضر با جریمه‌های سنگین و میلیاردی از سوی تعزیرات مواجه شدند، این در حالی است که قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در نامه‌ای به تعزیرات اعلام کرده که تولید و توزیع رب گوجه فرنگی به درخواست وی بوده اما تعزیرات این گفته را نپذیرفته و کماکان بر عقیده خود باقی است.
قیمت تمام شده رب گوجه فرنگی بالای ۵۰ هزار تومان است
مختاریانی در بخش دیگری از سخن خود با اشاره به اینکه قیمت تمام شده رب گوجه فرنگی بالای ۵۰ هزار تومان است، افزود: در جلساتی که با مسئولان ستاد تنظیم بازار داشتیم در نهایت روی قیمت ۴۵ هزار تومان توافق شد اما هفته گذشته اعلام کردند نظر معاون اول رئیس جمهور روی ۴۳ هزار تومان است که تولیدکنندگان نیز این مساله را نپذیرفتند چرا که قیمت ۴۵ هزار تومان هم برای آنان سودده نیست.
مختاریانی تصریح کرد: بیش از چهار ماه است کارخانجات تولید رب در زیان هستند و جریمه‌هایی که برای آنان اعمال شده به قدری سنگین است که می‌تواند کل صنعت را تعطیل کند.
سیاست گذاری‌های نادرست در تنظیم بازار کالاهای اساسی
وی با اشاره به سیاست گذاری‌های نادرست در حوزه تنظیم بازار کالاهای اساسی و مواد خوراکی عنوان کرد: چند روز پیش نیز وزارت صمت تولیدکنندگان روغن را فراخوانده و آنان را تهدید کرده تا قیمت این کالا را کاهش بدهند. توجیه مسئولان وزارت صمت این بوده که قیمت‌های جهانی کاهش یافته اما مسئولان به این نکته توجه ندارند که روغن‌های موجود در بازار با قیمت‌های قبلی وارد شده و روغن‌های با نرخ‌های جهانی جدید هنوز وارد کشور ما نشده و دو، سه ماه طول می‌کشد تا این روغن‌ها به کشور بیاید.
مختاریانی توضیح داد: چطور ممکن است دولت برای کالایی که سه ماه دیگر وارد کشور می شود درخواست کاهش قیمت دارد اما درباره رب قیمت را تعیین نمی کند تا تکلیف همه مشخص شود.
قیمت هر کیلوگرم ماهی تن به ۵۵ هزار تومان رسیده است
عضو هیأت مدیره سندیکای کنسرو ایران با اشاره به اینکه تعیین تکلیف قیمت تن ماهی نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، گفت: به دنبال افزایش قیمت روغن، ستاد تنظیم بازار قیمت تن ماهی را نیز ۱۲ درصد افزایش داد اما در این محاسبه قیمتی افزایش نرخ ماهی در نظر گرفته نشده چرا که قیمت هر کیلوگرم ماهی تن از ۳۲ هزار تومان سال گذشته به ۵۵ هزار تومان در سال جاری رسیده است.
مختاریانی تصریح کرد: از طرفی تمام روند تولید تن ماهی دستی است و ما در سال جاری با افزایش ۵۷ درصدی دستمزد نیز مواجه بوده ایم و این مسائل منجر به تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی شده است

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *