تورم شهری ۷ و تورم روستایی ۸.۳ درصد

نرخ تورم در فروردین ماه ١٣٩٧ به ٨,١ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (٨.٢ درصد) ٠.١ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

در فروردین ماه ١٣٩٧ عدد شاخص کل (١٠٠=١٣٩٥) به ١١٢,٩ رسید که نسبت به ماه قبل ١.٣ درصد افزایش نشان می‌دهد. در این ماه خانوارهای کشور به طور میانگین ٧.٠ درصد بیشتر از فروردین ١٣٩٦ برای خرید یک مجموعه کالا و خدمات یکسان هزینه کردند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (٧.٢ درصد) ٠.٢ واحد درصد کاهش یافته است. نرخ تورم در فروردین ماه ١٣٩٧ به ٨.١ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (٨.٢ درصد) ٠.١ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکی‌‌ها، آشامیدنی‌‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ٢,٣ درصد و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» ٠.٩ درصد افزایش نشان می‌دهد. نرخ تورم دوازده ماهه در فروردین ماه ١٣٩٧ برای این دو گروه به ترتیب ١١.٢ و ٦.٩ درصد است.

 

خانوارهای شهری کشور

شاخص قیمت کل برای خانوارهای شهری کشور در فروردین ماه ١٣٩٧ به عدد ١١٢,٩ رسید که نسبت به ماه قبل ١.٣ درصد افزایش نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ٧.٣ درصد و نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به ماه جاری برای این دسته از خانوارها ٨.٠ درصد می‌باشد.

 

خانوارهای روستایی کشور

شاخص قیمت کل برای خانوارهای روستایی کشور در فروردین ماه ١٣٩٧ به عدد ١١٢,٩ رسید که نسبت به ماه قبل ١.٣ درصد افزایش نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ٥.٤ درصد و نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به ماه جاری برای این دسته از خانوارها ٨.٣ درصد می‌باشد.

 

تغییرات قیمت‌‌ها در ماه جاری

در گروه عمده «خوراکی‌‌ها، آشامیدنی‌‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت‌‌ها نسبت به ماه قبل مربوط به اقلام گوجه فرنگی، مرغ ماشینی و انواع برنج خارجی می‌باشد. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» اقلام طلای ١٨ عیار و لوازم و تجهیزات کامپیوتر بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.

در گروه عمده «خوراکی‌‌ها، آشامیدنی‌‌ها و دخانیات» بیشترین کاهش قیمت‌‌ها نسبت به ماه قبل مربوط به اقلام تخم مرغ ماشینی و پیاز می‌باشد. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» کاهش قیمت محسوسی وجود نداشته است.

 

دهک‌‌های هزینه ای کل کشور

نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به فروردین ماه ١٣٩٧ برای دهک‌‌های مختلف هزینه ای به طور نزولی از ٨,٥ درصد برای دهک اول به ٧.٧ درصد برای دهک دهم کاهش یافته است.

نمودار درصد تغییر شاخص نسبت به ماه قبل برای دهک‌‌های مختلف هزینه ای در شاخص کل و گروه‌‌های عمده «خوراکی‌‌ها، آشامیدنی‌‌ها و دخانیات» و «غیر خوراکی و خدمات» و جداول مربوط به این خبر در فایل پیوست موجود است.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *