۵۸۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در استان

سرپرست حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان رضوی گفت: امسال 580 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی با مشارکت شرکتهای فرانسوی و چینی در این استان انجام شده است.

علی رسولیان روز سه شنبه در دیدار با تعدادی از تجار و سرمایه‌گذاران هندی در مشهد افزود: توسعه همکاری‌های منطقه‌ای در زمینه‌های تجاری و اقتصادی با کشور هندوستان به خاطر پیشینه تاریخی و قرابت‌های فرهنگی، برای ما دارای اهمیت است.

وی با اشاره به میزبانی مشهد از 30 میلیون گردشگر و زائر در هر سال اظهار کرد: این استان محور ترانزیت کالا به افغانستان و آسیای مرکزی است و وجود بیش از 44 ماده معدنی در آن موجب رشد قابل توجه صنایع معدنی آن شده است لذا در حوزه‌های معدنی مانند مس، فولاد، سیلیس و فراورده‌های معدنی آماده همکاری با تجار و سرمایه‌گذاران هندوستان هستیم.

رسولیان گفت: سالانه 650 هزار تن گوگرد در پالایشگاه گاز خانگیران سرخس این استان تولید می‌شود که 350 هزار تن آن به مصرف داخلی رسیده و 300 هزار تن نیز صادرمی شود لذا می‌توان با ساخت پارک گوگردی در منطقه نسبت به فراوری این محصول و صدور آن به دیگر کشورها اقدام کرد.

وی افزود: بیش از 6 هزار واحد صنعتی در خراسان رضوی وجود دارد و در صنایع غذایی، مصالح ساختمانی، فرش و موکت و صنایع خودرو نیز در کشور پیشتاز هستیم، علاوه بر آن این استان در تولید برخی محصولات کشاورزی از جمله زعفران، پسته و گیاهان دارویی رتبه‌های ممتاز را در کشور به دست آورده است.

سرپرست حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: در حوزه گردشگری نیز زمینه‌های همکاری دوجانبه وجو دارد و در حوزه همکاری برای صادرات و سرمایه‌گذاری‌های مشترک در کشور افغانستان هم می‌توان فعالیتهای خوبی انجام داد.

رسولیان گفت: با توجه به مشکل کمبود آب در خراسان رضوی زمینه‌های خوبی برای همکاری سرمایه‌گذاران هندی در حوزه کشاورزی و تصفیه آب و فاضلاب در این استان وجود دارد و در حوزه تولید برق از انرژی خورشیدی و بادی نیز پذیرای سرمایه‌گذاران هندی هستیم.

وی، هندوستان را از کشورهای پیشرو در صنعت آی.تی دانست و افزود: این استان نیازمند این فناوری است و از سرمایه گذای شرکای هندی در این بخش استقبال می‌شود.

سرپرست حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: به رغم وجود این ظرفیت‌ها روابط تجاری ما با هندوستان مناسب نبوده و این کشور هجدهمین شریک تجاری استان است در حالی که ششمین شریک تجاری ایران به حساب می‌آید.

رسولیان گفت: قانون سرمایه گذای در ایران به سرمایه‌گذاران خارجی اجازه می‌دهد یک شرکت را با 100 درصد مالکیت خود ثبت کنند و چهار مقام ارشد وزارتخانه‌های ایران این مجوز را تایید کرده اند.

وی افزود: دولت ایران خود را متعهد به حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی می‌داند و با همین هدف در رفع مشکلات شرکت‌های خارجی سرمایه‌گذاری کننده در ایران همکاری لازم را خواهد داشت.

رئیس هیات اقتصادی هندوستان که در زمینه صنایع رنگ سازی و ساخت سد، پروژه‌های نیروگاهی، راه آهن و خطوط انتقال انرژی فعالیت دارند نیز در این مراسم گفت: علاوه بر سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های بادی و خورشیدی و معدن علاقه مند به فعالیت در بخش آی.تی نیز هستیم چرا که هندوستان در این زمینه جزو کشورهای پیشرفته است.

«راج شاه» با ابراز علاقه برای سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری خراسان رضوی افزود: این سرمایه‌گذاری می‌تواند در قالب ساخت هتل پنج ستاره، مراکز خرید و تفریحی و همکاری با شهرداری مشهد باشد.

وی به سرمایه‌گذاری اعضای این هیات در بخش خانه سازی و تولید برق در کشورهای سوریه و عراق اشاره کرد و گفت: مدیریت پسماند و تصفیه آب به روش پلاسما، صنایع معدنی و گوگرد، رنگ سازی و تولید رنگدانه نیز از دیگر بخش های مورد علاقه سرمایه‌گذاران هندی در ایران است.

وی با ابراز علاقه به ایران افزود: برای سرمایه‌گذاری در ایران علاقه بسیار داریم و در صورت رفع دیوان سالاری و فراهم شدن اطلاعات لازم برای سرمایه‌گذاری، امضای قرارداد همکاری به سرعت انجام خواهد شد.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *