هنرنمایی مشهدی‌ها در جشنواره تئاتر فجر

نمایش «سندروم پای بیقرار» به کارگردانی عبدالله در حالی در سی و ششمین جشنواره فجر به روی صحنه رفت که این نمایش در هر دو سانس خود با استقبال کم نظیری مخاطبان همراه شد.

جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر امسال با حضور پررنگ خراسان رضوی (با ارسال ۱۰ اثر) همراه بود حضور این تعداد اثر در جشنواره تئاتر فجر در نوع خود بی‌سابقه بود که این نشان از رشد و شکوفایی تئاتر استان است. از جمله این ۱۰ اثر می‌توان به تئاترهای «شنا در آتش» به نویسندگی و کارگردانی رضا صابری در بخش مهمان و تئاتر «پیانیستولوژی» به نویسندگی و کارگردانی محمد نیازی در بخش منتخبی از تولیدات هنرمندان جوان این جشنواره و سه نمایش «سندروم پای بیقرار» به کارگردانی عبدالله برجسته، «اتاق ورونیکا» به کارگردانی حسین اکبرپور و «نسخه آزمایشی» به کارگردانی علی حاتمی نژاد، نام برد.

به علاوه نمایش «حذفیات» به نویسندگی و کارگردانی مهدی ضیاء چمنی در بخش برگزیده‌های استانی جشنواره فجر و نمایش «سورنا» در جشنواره تئاتر فجر استانی و نمایش‌های «مرگ» به کارگردانی عرفان شیرنگی و «نادیدنی» به کارگردانی جعفر حجازی از مشهد در بخش مرور خارج از صحنه و نمایش «بوکس» به کارگردانی محمود فلاحی از مشهد برگزیده جشنواره مریوان(تئاتر خیابانی)، ازجمله ده اثری استان خراسان رضوی هستند که در جشنواره تئاتر فجر امسال هنرنمایی خواهند کرد.

نمایش «سندروم پای بیقرار» به کارگردانی عبدالله برجسته در دومین روز جشنواره به روری صحنه رفت که در هر دو سانس خود با استقبال کم نظیری از مخاطبان همراه شد. همچنین نمایش«اتاق ورونیکا» در سومین روز جشنواره به روری صحنه رفت. پنج شنبه پنجم بهمن ماه نمایش «شنا در آتش» در تماشاخانه ایرانشهر در ساعت ۱۸ به روی صحنه می‌رود و تئاتر «پیانیستولوژی» در تالار چهار سوق به نمایش در می‌آید. همچنین نمایش«بوکس» سه اجرا در محوطه تئاتر شهر خواهد داشت که اولین اجرای آن در روز هفتم بهمن ماه و دو اجرای دیگر در روز هشتم بهمن برگزار می‌شود. نمایش «نادیدنی» هر روز ساعت ۱۶ در «عمارت روبرو» از جمله تئاترهایی است که به روی صحنه  می‌رود. امروز ششمین روز از برگزاری حضوری و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر است و حضور ۱۰ نماینده از مشهد در این جشنواره بین‌المللی توقع را از این گروه ها بالا برده به طوریکه انتظار می‌رود گروهای تئاتری که در بخش رقابتی این جشنواره حضور دارند بتوانند مقام خوبی از این جشنواره کسب کنند و با دست پر به استان بازگرداند.

اینکه خراسان رضوی به عنوان قطب تئاتر ایران شناخته شود کافی نیست، بلکه باید از لحاظ کیفی و محتوایی نیز حرفی برای گفتن داشته باشد و این نیازمند آموزش و هزینه برای گروهای تئاتری است تا این گروه‌ها بتوانند در ادامه فعالیت خود در جشنواره‌های بین‌المللی حضور یابند نکته بعد که باید به آن اشاره کرد این است که رفتن به جشنواره‌های بین‌المللی نیاز به حمایت مادی دارد و مسئولان استان اگر به این موضوع توجه نکنند یکی از بهترین فرصتها برای فرهنگ سازی و صادر کردن فرهنگ به سایر کشورها را از دست خواهند داد.

خراسان رضوی با داشتن افراد با استعداد و با تجربه در زمینه تئاتر (خیابانی، کودک، صحنه ای و غیره ) می‌تواند پیشرو در تئاتر کشور باشد به شرط اینکه از این ظرفیت به خوبی استفاده کرد یکی از راه‌هایی که می‌شود استعدادهای دیگر در زمینه تئاتر را شکوفا و پرورش داد وجود دانشگاه‌های هنر در زمینه تئاتر است که متاسفانه مشهد با وجود این همه هنرمند تنها شهر هنر پروری است که یک دانشگاه دولتی هنر ندارد.

 

 

منبع: صبح توس

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *