لیگی که به درد کشتی نخورد!

رشته پرطرفدار و مردمی کشتی که جوانمردان و بزرگانی چون پوریای ولی و غلامرضا تختی را در دامان خود پرورش داده این روزها دچار حواشی قابل تاملی شده که به هیچ وجه با روح و مرام پهلوانی کشتی سنخیتی ندارد و لازم است با جدیت مورد پیگیری قرار گیرد.

 

لیگی که رو به افول رفته است

بارها گفته‌ایم و نوشته‌ایم لیگ کشتی در ایران نمایشی سرد و بی روح است که کیفیت برگزاری آن به هیچ وجه در حد نام رشته پرمدال و پرافتخاری چون کشتی نیست. لیگی که نه تنها طی چند سال اخیر هیچ منفعتی برای کشتی ایران و پشتوانه‌سازی برای تیم ملی نداشته بلکه هر ساله با تغییر و تحولات صورت گرفته رو به افول رفته و با انواع و اقسام حواشی که ناشی از بی برنامگی، عدم نظارت و کم توجهی بوده مواجه شده است.

علی رغم اینکه پشتوانه سازی در هر رشته ای بواسطه داشتن لیگی قدرتمند و بابرنامه امکان پذیر است اما لیگ کشتی طی سال های اخیر آن طور که باید نتوانست به وظایف خود عمل و نقش چندانی در پشتوانه سازی تیم‌های ملی داشته باشد.

اما پس از انتقادات فراوان نسبت به برگزاری لیگ بصورت فصلی طی یکی دو سه سال اخیر، فدراسیون کشتی امسال طرحی را با عنوان لیگ ۳۰۰ روزه بنا نهاد .از همان ابتدای امر و نحوه ثبت نام و ورود تیم ها که بدون فیلترخاص و نظارت سازمان یافته بود  پیش بینی لیگی نه چندان مطلوب کار سخت و دشواری نبود که البته 300 روزه هم نبود و گاهی چند ماه تعطیل بود و گاهی در یک ماه چند مسابقه برگزار می‌شد.

برخی تیم ها که در قرعه کشی حضور داشتند همان ابتدای امر علی رغم فرصت زیاد سازمان لیگ،حتی پول ورودی را پرداخت نکردند و کنار رفتند و از این جریان به عنوان یک فرصت تبلیغاتی استفاده و هیچ جریمه ای هم پرداخت نکردند.

قرار بود رقابت ها بصورت رفت و برگشت در ۲ گروه ۴ تیمی باشد تا بدین شکل در ۳۰۰ روز به سرمنزل مقصود برسد اما بسیاری اوقات تیم ها در یک روز ۳ مرتبه مسابقه می دادند و رقابت ها بصورت متمرکز در یک شهر برگزار می شد. لیگی که باید به هر شکل ممکن و در هر شرایطی برگزار می شد تا به انتها برسد تا جاییکه به عنوان نمونه مشاهده شد همین تیم ایزی پایپ نایب قهرمان لیگ کشتی آزاد در یک دیدار فقط از ۴ کشتی گیر در ۸ وزن استفاده کرد و در ۴ وزن دیگر کشتی گیری به میدان نفرستاد! سازمان لیگ هم اصلا برایش اینگونه موارد مهم نبود چراکه اولویت نخست فقط برگزار شدن مسابقات بود.

 

خالی‌شدن سکوهای تماشاگران!

ملزم نشدن چهره ها به حضور در لیگ، یکی دیگر از ایرادات بزرگ لیگ کشتی بود، موضوعی که به قیمت خالی شدن سکوهای تماشاگران تمام شد و صحنه هایی تلخ را رقم زد. حتی سالن قدیمی هفتم تیر تهران که روزگاری مملو از جمعیت بود نیز دیگر رنگ آن روزها را ندید و در دیدار دانشگاه پیام نور و سیناصنعت به عنوان یک دیدار مهم لیگ فرنگی، فقط به اندازه تعداد انگشتان یک دست تماشاگر داشت. اینکه چهره‌های محبوب مانند حسن یزدانی الزامی برای حضور در لیگ ندارند از عوامل بسیار موثر در بی توجهی مردم، حامیان مالی و رسانه ها به رقابت های لیگ کشتی است و می توان با استفاده از محبوبیت این افراد لیگی جذاب و تماشاگرپسند را برگزار کرد.

در این میان حتی علی اشکانی و محمد طلایی سرمربیان تیم های ملی کشتی فرنگی و آزاد این زحمت را به خود ندادند که به کاشان بیایند و حداقل نظاره گر مرحله نهایی لیگ باشند که همین امر نشان دهنده جایگاه لیگ کشتی از دید کادر فنی تیم های ملی است.

البته نباید زحمات مسئولان سازمان لیگ کشتی و هادی حبیبی را در جهت برگزاری هر چه بهتر لیگ نادیده بگیریم اما لازم است سازمان لیگ کشتی با امکانات و قدرت هر چه بیشتر در جهت برگزاری آبرومند لیگ آنطور که در شان نام کشتی ایران است برای سال آینده برنامه ریزی کند.

اما جدا از بحث کیفیت لیگ کشتی، اتفاقات قابل تامل و تلخی در جریان فینال لیگ کشتی آزاد رخ داد که نمی توان بی تفاوت از کنار آن گذشت چرا که وقوع این اتفاق و پیش کشیده شدن اتهاماتی چون زد و بند و تبانی در لیگ شدیدا بر پیکر کشتی به عنوان یک رشته پهلوانی که بزرگانی چون پوریای ولی و غلامرضا تختی را در دامان خود پرورش داده  وارد می کند.

هر چند عده ای درصددند اوضاع را خیلی آرام و دیدار فینال را بدون اشکال جلوه دهند اما با حلوا حلوا گفتن دهان شیرین نمی شود و چشم پوشی از خطای احتمالی برخی افراد قطعا دید جامعه را نسبت به رشته کشتی به عنوان رشته ای که ریشه در تاریخ و فرهنگ این مرز و بوم دارد منفی خواهد کرد و این خیانتی بزرگ در حق کشتی و تاریخ پرافتخار آن است.

 

شکایتی نرسیده است

هر چند مسئول کمیته انضباطی فدراسیون کشتی اعلام کرده تاکنون هیچ شکایتی از تیم های حاضر در این رقابت ها به دست وی نرسیده است اما دبیر فدراسیون کشتی بلافاصله پس از برگزاری دیدار فینال و حواشی آن اعلام کرد این موضوع پیگیری خواهد شد.

بدون شک ایراداتی در نحوه بستن قرارداد از سوی سرمربی تیم ایزی پایپ با کشتی گیران شاخص این تیم وارد است و سوال اصلی اینجاست که چرا قرارداد با نفرات شاخص به نحوی منعقد شده که این نفرات نتوانند در دیدار فینال مقابل بیمه رازی کشتی بگیرند تا به این شکل تیم خالی شود و مقابل بیمه رازی تن به شکست 5 بر 3 بدهند. البته بی‌خبری مدیر عامل این تیم از نحوه قرارداد بستن با کشتی‌گیران تیمشان نیز در نوع خود جالب است و همین بی اطلاعی باعث شد که اتهاماتی را هم به تیم رقیب وارد سازد.

از سوی دیگر طبق ادعای محمد نادری آزادکار وزن 70 کیلوگرم ایزی پایپ، نفراتی همچون سعید داداش پور در ایزی پایپ و بخان گویگریف در هولدینگ فراز قائمشهر بیشتر از تعداد کشتی ذکر شده در قراردادشان برای تیم هایشان به میدان رفتند، پس همانطور که علیرضا کریمی و گنو پتریاشویلی برای حضور در فینال اعلام آمادگی کرده بودند، کادر فنی این تیم می توانست از وجود این افراد در دیدار نهایی استفاده کند. در این میان آگاهی کامل کادر فنی بیمه رازی از ریز قرارداد کشتی گیران رقیب نیز بسیار عجیب و قابل تامل است. تمام این موارد نکاتی است که کمیته انضباطی فدراسیون کشتی می تواند به آن ها ورود کند و منتظر دریافت نامه نماند! هر چند که برخی تیمها نامه اعتراضی خود را به رئیس فدراسیون نوشته‌اند.

لیگ کشتی با توجه به علاقمندی بسیاری از مردم و جایگاه این رشته باید بسیار بهتر و با کیفیت تر از وضع کنونی برگزار شود و مهمترین برنامه فدراسیون کشتی در فصل جدید باشد تا هم موجب کسب درآمد هر چه بیشتر کشتی گیران و مربیان باشد و هم نقشی تعیین کننده در پشتوانه سازی برای تیم ملی ایفا کند.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *