نگاهی به سیر پیدایش 9 سازه عجیب؛

مونولیت نهم، سر از  ایران در آورد!

احتمالا تا کنون با خبر ستون‌های فلزی جنجال برانگیزی که به آنها مونولیت می‌گویند در صفحات مجازی مواجه شده‌اید. شاید جالب به نظر برسد که بدانید نهمین مونولیت عجیب سه متری این بار سر از ایران در آورده و باز هم بازار حدسیات درمورد علل پیداش آن گرم شده است.

این سازه‌های فلزی ستون ‌مانندی که در کشورهای گوناگون دیده شده‌اند، اخیرا توجه بسیاری از رسانه‌های سراسر جهان را به خود جلب کرده‌اند و گمانه‌زنی‌های مختلفی از ارتباط آنها با هنرمندان یا ترفندهای بازریابی گرفته تا حتی فرازمینی‌ها مطرح شده است. بد نیست در یک توضیحات اجمالی نگاهی به سیر پیدایش این سازه‌های نوظهور از یوتا تا ایران بیندازیم.

مونولیت یوتا

به گزارش روزنامه «صبح امروز» و به نقل از ایسنا، در پروازی که روز ۱۸ نوامبر بر فراز ایالت یوتا در آمریکا و برای سرشماری گوسفندان وحشی این ایالت صورت گرفته بود، ستون فلزی عجیب و نقره‌ای رنگی شناسایی شد که توجه بسیاری از رسانه‌های جهان را به خود جلب کرد.

این ستون که در جنوب شرقی بیابانی در ایالت یوتا کشف شده بود، بین سه تا 3.5 متر ارتفاع داشت و بررسی‌ها نشان می‌داد که به صورت تصادفی در این محل قرار نگرفته است. مقامات ایالات یوتا پس از کشف این ستون فلزی، ابتدا موقعیت دقیق آن را آشکار نکردند تا از جاری شدن سیل علاقمندان به این منطقه پیشگیری کنند. این ستون فلزی عجیب که به “مونولیتیوتا”(Utah Monolith) مشهور شده استسرانجام در روز ۲۷ نوامبر، به صورت ناگهانی ناپدید شد و مقامات ایالت یوتا اعلام کردند که نقشی در ناپدید شدن آن نداشته‌اند.

پس از ناپدید شدن مونولیتیوتا، “راس برناردز” (Ross Bernards)، عکاسی که تصاویری را از این مونولیت ثبت کرده بود، ادعا کرد که چهار مرد را دیده است که مونولیت را شبانه از زمین بیرون آورده و با خود برده‌اند. البته تصاویری که او ثبت کرده است، با دوربین تلفن همراه گرفته شده‌اند و کیفیت چندانی ندارند.

پس از ناپدید شدن مونولیتیوتا، نمونه‌های مشابهی از آن در کشورهای گوناگون دیده شد.

مونولیت رومانی

مدت کوتاهی پس از ناپدید شدن مونولیتیوتا، یک ساختار مشابه در شهر “پیاترانئم”(Piatra Naemt) رومانی دیده شد و پلیس این شهر، تحقیقات خود را در مورد مجسمه‌ای که به صورت غیرقانونی نصب شده بود، آغاز کرد. روی این مونولیت جدید، نقش و نگارهایی نیز دیده می‌شد. “رابرت لازوب”(Robert Losub)، خبرنگار محلی در گفتگو با رویترز گفت: این مونولیت احتمالا کار یک جوشکار محلی ناشی است.
مونولیت رومانی نیز، در ۱ دسامبر ناپدید شد.

مونولیت کالیفرنیا

در روز سوم دسامبر، مونولیت دیگری در شهر “آتاسکادرو” (Atascadero) در ایالت کالیفرنیا ظاهر شد. به گزارش خبرگزاری این شهر، مونولیت جدید، از فولاد ضد زنگ ساخته شده بود و طول آن به حدود سه متر می‌رسید. این مونولیت بر خلاف مونولیتیوتا، به زمین متصل نشده بود؛ در نتیجه یک فشار قوی می‌توانست آن را از زمین بیرون بیاورد. مونولیت کالیفرنیا نیز مدتی پس از انتشار اخبار آن ناپدید شد.

مونولیت هلند

پس از ناپدید شدن مونولیت کالیفرنیا، رسانه‌های محلی هلند از کشف یک مونولیت دیگر در طبیعت این کشور خبر دادند. آنها مونولیت کشف شده را یک جسم فلزی براق توصیف کردند و آن را اسرارآمیز خواندند.

مونولیت انگلستان 

در روز شش دسامبر، مونولیت دیگری در “جزیره وایت”(Ise of Wight) انگلستان دیده شد و توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد. ساکنان جزیره از دیدن مونولیت، هیجان‌زده بودند و بسیاری از آنها نظریه موجودات فرازمینی را مطرح کردند. ارتفاع این مونولیت، حدود ۲/۲ متر بود و سطحی کاملا صیقلی داشت که موجب می‌شد به آینه شبیه باشد.

مقامات جزیره وایت در مصاحبه‌ها گفتند که قصد دارند به بررسی مونولیت بپردازند تا مطمئن شوند که این ساختار، کاملا ایمن است و آسیبی را برای ساحل جزیره به همراه ندارد.

مونولیت لهستان

در روز ۱۰ دسامبر، مونولیت دیگری در کنار “رودخانه ویستولا”(Vistula river) در لهستان دیده شد. به گزارش رسانه‌های محلی لهستان، طول این مونولیت به سه متر می‌رسید و سطح نقره‌ای براقی داشت. رسانه‌ها این مونولیت را یک ساختار اسرارآمیز و غیرمعمول توصیف کرده‌اند.

مونولیت استرالیا

نمونه بعدی در مورد کشف مونولیت‌ها، به استرالیا مربوط است. کشف این مونولیت سه متری در استرالیا، بسیار خبرساز شده و توجه افراد بسیاری را به خود جذب کرده است.

مونولیت مریخ!

ناسا حدود چهار سال پیش، تصاویری را از مریخ ثبت کرد که ساختارهایی مشابه مونولیت‌های فلزی کشف شده روی زمین، در آنها به چشم می‌خورد. این تصاویر را فضاپیمایچندمنظوره ناسا موسوم به “مدارگرد شناسایی مریخ”(Mars Reconnaissance Orbiter)، از مریخ و یکی از قمرهای آن موسوم به “فوبوس” (Phobos) به ثبت رسانده است.

مونولیت مریخ، یک ساختار مستطیل شکل است که به صورت عمودی روی سطح این سیاره قرار گرفته و مدارگرد شناسایی مریخ توانسته تصاویر آن را از فاصله حدود ۱۸۰ مایلی ثبت کند.

اگرچه ممکن است دیدن تصاویرآن، فرضیه نقش موجودات فرازمینی را در نصب مونولیت‌های زمینی تقویت کند اما برخی از پژوهشگران باور دارند که تصاویر ثبت شده از سطح مریخ، چیزی به جز تصویر یک تخته سنگ مستطیل شکل نیست.

و اما مونولیت ایران

اینک اما خبرنگاران از نهمین مونولیت دیده شده در “نیکنام‌دهجاجرود”  گزارش میدهند. این سازه که بر لبه دره بلندی نصب شده است از یک طرف ناظر به کوه هاست و از طرف دیگر به دره مشرف است.
ارتفاع آن نیز 3 متر است و مانند سایر مونولیت های فلزی دیده شده در نقاط دیگر جهان، از جنس استیل براق ساخته شده است. روی این مونولیت فقط 2 حرف N وS  که نشان دهنده شمال و‌جنوب هستند، حکاکی شده است.
هنوز اطلاعات دیگری از این سازه پر ماجرا در دست نیست و مقامات محلی نیز درباره آن توضیحی نداده اند.

حال سوال این است که آیا این سازه نیز مانند مونولیت “یوتا” ناپدید خواهد شد یا راز آن این بار در ایران برملا می شود؟! هر چند که بسیاری براین باورند که رازی در میان نیست و رد پای گروه های هنری در میان است.

یک شوخی هنری!

صرف‌ نظر از اینکه چه کسی مسئول نصب مونولیت‌ها است، این اشیاء مرموز توانستند طی چند هفته اخیر توجه معتبرترین خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها را جلب کنند که خود نشان می‌دهد ماجرای مونولیت‌ها همان حواس‌پرتی و انحراف افکاری است که همه‌ی ما در این دورانِ سخت بحران کرونا به آن احتیاج داریم. درواقع عطش عموم مردم به اخباری که دیگر ربطی به کرونا و ماجراهای مختلف آن ندارد، هیچ‌وقت چنین تند نبوده است. مهم نیست ماجرای مونولیت‌هاکارِ موجودات فضایی  باشد یا انسان؛ عامل این مونولیت هرچه هست، باعث شده است بسیاری از ما  دیگر به ‌جای دیدن و شنیدن اخبار ِناراحت‌کننده‌ای ‌که دائما بمبارانمان می‌کند، از موضوع دیگری صحبت می‌کنیم که از قضا هم جالب است، هم بامزه و خنده‌دار و هم مرموز و اسرارآمیز!

البته تاکنون فرضیه‌های بسیاری در مورد مونولیت‌ها و همچنین نقش موجودات فرازمینی در این میان مطرح شده اما نمی‌توان این ساختارها را لزوما یک پدیده فرازمینی دانست. پس از کشف مونولیت‌های زمینی، یک گروه هنری ادعا کرده‌اند که ساختارهای مذکور، اثر آنها هستند و به موجودات فرازمینی تعلق ندارند. آنها توضیحات کافی در این مورد نداده‌اند و تنها ادعا کرده‌اند که گاهی چنین شوخی‌هاییمی‌کنند!

با وجود همه احتمالات مطرح شده مبنی بر نقش انسان در ساخت و نصب مونولیت‌ها، بسیاری از علاقمندان به داستان‌های علمی‌- تخیلی تمایل دارند که این ساختارها را با موجودات فرازمینی مرتبط سازند و شکل هیجان‌انگیزتری به آن ببخشند.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *