بورس چه زمانی برگشت خواهد زد؟

بورس بیش از یک ماه است که گرفتار ریزش شدیدی شده و به نظر می‌رسد این روند تمامی ندارد، این در حالیست که بسیاری از سهام داران متحمل ضرر و زیان‌های هنگفتی شده اند که جبران شدن آن‌ها ممکن است مدت زمان زیادی به طول بکشد.
به گزارش «صبح امروز» و به نقل از فرارو، احسان رضاپور کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه تنها با حمایت حقوقی‌ها اعتماد فعالان بازار جلب نمی‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر نکته مهم برای ادامه روند بورس این است زمانیکه یک حقوقی سهامی را می‌خرد، دوباره همان را در پنج درصد بالاتر به فروش برساند، اگر عرضه‌های حقوقی هوشمندانه و مدیریت شده باشد، می‌توان به روند متعادل بورس امیدوار بود.

وی افزود: همه چیز به رفتار سهام‌داران حقوقی بزرگ و همچنین حقیقی‌های درصدی که حجم بالایی از معاملات را به خود اختصاص می‌دهند، بستگی دارد. اگر آن‌ها بخواهند دوباره عرضه‌های آبشاری خود را ادامه دهند، قدر مسلم زمان بیشتری طول خواهد کشید که بورس به روند متعادل خود بازگردد؛ بنابراین اگر شاهد یک رفتار معقول از سوی حقوقی‌های بازار باشیم، بورس می‌تواند یک روند منطقی را طی کند و در وهله اول صف‌های فروش جمع آوری خواهد شد و بازار به سوی تعادل حرکت خواهد کرد.

ماجرای ریزش بورس از کجا شروع شد؟

عظیم ثابت، رئیس انجمن توسعه سرمایه‌گذاری حرفه‌ای با اشاره به اینکه یکی از دلایل عمده نزول شدید این روز‌های بورس، افزایش فاصله ارزش ذاتی و روز سهم‌ها است، گفت: بورس به بنا به دلایلی همچون افزایش نرخ ارز، رشد قیمت‌های جهانی، آزادسازی سهام عدالت، عرضه ETF‌ های دولتی و حمایت دولت از بازار سرمایه با رشد همراه شد، اما در مقاطع مختلف بسیاری از کارشناسان این هشدار را دادند که بورس به احتمال زیاد با اصلاح روبرو خواهد شد. این درحالیست که همه به دلیل اینکه سرمست از سود‌های خیره کننده بودند به این هشدار‌ها توجهی نکردند و در قیمت‌های مختلف وارد هر سهمی شدند؛ بنابراین با شروع اصلاح، بسیاری از افراد حاضر در بازار به خصوص سرمایه گذاران را غافلگیر کرد.

ثابت با تاکید بر اینکه ریزش بورس فراتر از حد انتظار کارشناسان و فعالان بورس بود، اظهار کرد: ماجرا از اختلافی که بین وزرای نفت و اقتصاد بر سر صندوق پالایشی به وجود آمد، شروع شد و آن مسئله سرآغاز ریزش بورس بود. از سویی سهم‌هایی که در صندوق‌های ETF دوم و سوم دولتی قرار داشتند، طی یک بازه دوماهه چندین برابر شدند، به طوریکه برای آن‌ها صف‌های خرید میلیاردی تشکیل شد. همچنین دو زمانه کردن بازار نیز مزید بر علت شد تا سهم‌های به اصطلاح دولتی هر روز مثبت پنج درصد را بخورند و با افزایش افسار گسیخته‌ای همراه شوند.

این کارشناس بورس بیان کرد: بازگشت نماد‌های شاخص‌ساز به زمان عادی بازار با توجه به روند اصلاحی که بر بورس حکمفرما بود، این روند نزولی را تشدید کرد و در این زمینه تاثیر بسزایی گذاشت. چنین وضعیتی باعث شد اعتماد عمومی به بورس خدشه دار شود و سهام‌داران در صف‌های فروش قرار گرفتند، اما نکته مهم این است که بازار سهام به مرور زمان به شرایط عادی و متعادل باز خواهد گشت. از سویی باید گفت، علیرغم احوال امروز بورس، باز هم این بازار بهترین مکان سرمایه‌گذاری تا پایان سال خواهد بود.

وی همچنین با اشاره به انتقاداتی که به حقوقی‌های بازار مبنی عدم حمایت درست از نماد‌ها در چنین شرایطی می‌شود، خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که آن‌ها نیز برای خود به مانند سهام‌داران حقیقی استراتژی دارند و در روندی که بازار نزولی است آن‌ها نیز طبیعتا اقدام به شناسایی سود می‌کنند.

سید مصطفی صفاری، کارشناس بورس با تاکید بر اینکه با انتشار گزارش‌های 6 ماهه شرکت‌های بورسی و فرابورسی روند بازار سهام بازخواهد گشت، گفت: زمانیکه این اتفاق رخ دهد، شرکت‌ها دو مسیر جداگانه را طی خواهند کرد، نماد‌هایی که بتوانند گزارش‌های خوب و مثبتی را منتشر کنند، دوباره به مسیر صعود باز می‌گردند و دور جدیدی از رشد را تجربه خواهند کرد، اما در مقابل نماد‌هایی طی این مدت به صورت حباب باد کرده‌اند، اما زیان‌ده هستند و گزارش‌های منفی را ارائه دهند، قدر مسلم روند قبل از این همه‌گیری بورس را تجربه می‌کنند و دیگر از رشد‌های نجومی آن‌ها خبری نخواهد بود.

وی با اشاره به اینکه شاخص کل بورس در پاییز، محدوده 2 میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی را نیز لمس خواهد کرد، افزود: بسیاری از نماد‌هایی که ارزنده بوده و دارای بنیاد قوی هستند، سقف‌های قیمتی قبل از این اصلاح را تجربه کرده و می‌توانند به سقف‌های بالاتری نیز دست پیدا کنند؛ بنابراین سهام‌داران باید به سراغ نماد‌هایی بروند که در دل خود سودساز بوده و از آینده مناسب و مطمئنی نیز برخوردار باشند.

به گفته صفاری به صورت سنتی همه ساله در ماه‌های مرداد و شهریور بورس دوران اصلاحی را تجربه می‌کند و در این دوماهه به دلیل اینکه شرکت‌ها طی خرداد و به خصوص تیرماه مجامع عادی سالیانه را برگزار کرده و سود نقدی توزیع می‌کنند، یک خلاء در روند حرکتی آن‌ها ایجاد می‌شود، به همین خاطر تا زمان ابتدای پاییز که گزارش‌های 6 ماهه منتشر می‌شود. آن‌ها در وضعیت اصلاحی به سر خواهند برد، اما با انتشار گزارش‌ها کم کم روند‌ها تغییر پیدا خواهد کرد. گفتنی است از ابتدای سال تاکنون بورس بیش از ۳۰۰ درصد رشد داشته، طبعا اصلاح ۳۰ تا ۵۰ درصدی نیز اتفاق می‌افتاد، این مسئله را کارشناسان گوشزد کردند، اما متاسفانه به این هشدار‌ها توجهی نشد.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *