گل به خودی در میدان استیضاح
داستان دوتابعیتیها از آن دسته موضوعاتی شدهاست که پایش را از فضای بحث منطقی و قانونی فراتر گذاشته و آنقدر این چند وقت اخیر حاشیه درست کرده که شاید اصل موضوع به فراموشی سپرده شد. موضوعی که از مجلس شروع شد و حتی هیئتی (که در ادامه به صورت مفصل در موردش توضیح داده میشود) برای تحقیق و تفحص در این باره در مجلس تشکیل شد. و بعد از آن بود که بازار اعداد و ارقام عجیب غریب و تکذیب پشت تکذیب داغ شد. تا جایی که این بحثها به موضوعات دیگری کشیده شد. البته شایان ذکراست که بیشترین این اختلاف نظرها بین افرادی از همین هیئت تحقیق و تفحص و وزارت کشور بود. و حالا انگار نوک پیکان این جریان به سمت همین هیئتچرخیدهاست.
شائبه دوتابعیتی بودن یکی از نمایندگان موافق استیضاح ظریف در حالی این روزها در فضای رسانه ای داغ شده که گفته می شود نماینده مذکور از اعضای کمیته تفحص از مدیران دوتابعیتی نیز بوده است.
به گزارش خبرآنلاین، حدود دوسال پیش بود که طرح تحقیق وتفحص از مدیران دوتابعیتی به تصویب مجلس رسید، طرحی که طراحان به دنبال آن بودند تا وضعیت افراد دوتابعیتی و دارای گرینکارت در حوزه مسئولان و مدیران ارشد و خلاءهای قانونی آن را شناسایی کنند.
پس از تصویب طرح، احکام اعضای هیات تفحص کننده زده شد، احکامی که به نام جواد کریمی قدوسی به عنوان رئیس، حسینعلی حاجی دلیگانی و محمد جواد ابطحی به عنوان نواب رئیس و ابوالفضل ابوترابی و برخی دیگر از نمایندگان صادر شد.
نمایندگان عضو کمیته تفحص از مدیران دوتابعیتی در جریان بررسی تحقیق وتفحص ادعاهای متفاوتی را مطرح کردند، از توضیحات کریمی قدوسی درباره وجود ٣٠٠ مدیر دوتابعیتی و جمع آوری اطلاعات دوتابعیتی ها از کف جامعه گرفته تا ادعای ابوالفضل ابوترابی درباره دوتابعیتی بودن حسن روحانی؛ ادعایی که البته چندی بعد ابوترابی اعتراف کرد که نه بر اساس اسناد متقن و دقیق، بلکه به دلیل برخی شک و شبههها این مسأله مطرح شده است.
اقدامات و اظهارات تند و تیز اعضای کمیته تفحص از مدیران دوتابعیتی ادامه دار بود تا اینکه چندی پیش طرح استیضاح وزیر امور خارجه در دستور کار قرار گرفت، طرحی که فارغ از دلایل استیضاح، اسامی افرادی که آن را امضا کرده بودند در مرکز توجه قرار گرفت.
رشته توییت های معنادار
بلافاصله بعد از اعلام اسامی امضا کنندگان طرح استیضاح وزیر امور خارجه بود که رشته توییت هایی خبر از وجود نماینده ای دو تابعیتی در بین استیضاح کنندگان وزیر امور خارجه می داد.
ماجرا از این قرار بود که بلافاصله بعد از طرح استیضاح ظریف، محمد مهاجری فعال رسانهای اصولگرا در توییتی اعلام کرد که درباره یکی از نمایندگانی که استیضاح ظریف را امضا کرده شبهه دو تابعیتی وجود دارد.
وی در این توییت گفته بود که این نماینده افغانی الاصل است و باید روشن شود هنوز تبعه کشور زادگاهش است یا دو تابعیتی است؟
ماجرا اما به همین جا ختم نشد به طوریکه فرید مدرسی هم هشتگ هراتی را در توییت های خود به کار برد. او در توییتی انتقادی به صداو سیما بدون نام بردن از نام شخصی اعلام کرد که مجری صدا و سیما توییت های هراتی را به عنوان سوال می پرسند. هشتگی که کنایه به نماینده مذکور بود.
همین توییت ها بود که شائبه دو تابعیتی بودن یک نماینده مجلس را بر سر زبان ها انداخت، موضوعی که البته هنوز رد یا تایید نشده است.
در این زمینه محمد جواد جمالی نوبندگانی سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان با بیان اینکه سندی در این زمینه به این هیات ارایه نشده است، درباره ورود این هیات به موضوع دوتابعیتی بودن نماینده مذکور گفت: اگرچه بر رفتار نمایندگان نظارت میکنیم اما اگر مسالهای درباره تابعیت نمایندگان وجود داشته باشد، به ما مربوط نمیشود و مراجع دیگری صلاحیت رسیدگی دارند.
او در پاسخ به اینکه چنانچه دوتابعیتی بودن نماینده ای به اثبات برسد آیا در تایید صلاحیت او در دور بعد مجلس تاثیرگذار خواهد بود، گفت: در این زمینه باید سخنگوی شورای نگهبان اظهارنظر کند.
برای رسیدن به پاسخ این سوال سراغ عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان رفتیم، او در پاسخ به سوال در این زمینه گفت: تابعیت مضاعف به موجب قانون مدنی جزو موانعی برای برخی پست های سیاسی از جمله نمایندگی مجلس است که اگر احراز شود کسی تابعیت مضاعف دارد طبیعتا در بررسی صلاحیت ها مدنظر قرار می گیرد.
احتمال وجود نماینده دوتابعیتی
اگرچه بر اساس محتوای توییت های منتشر شده در فضای مجازی برخی حدسهایی در این رابطه زدند اما تا به امروز شاهد هیچ واکنشی از سوی نماینده مورد اشاره نبودیم با این حال حسینعلی حاجی دلیگانی از امضاکنندگان استیضاح ظریف و نایب رئیس کمیته تحقیق و تفحص از مدیران دو تابعیتی در گفت وگویی با رسانه ها ادعای افغانی الاصل بودن یکی از نمایندگان امضا کننده طرح استیضاح ظریف را رد کرده اما در همین مصاحبه تاکید کرده که ممکن است چنین چیزی وجود داشته باشد. حاجی دلیگانی گفته اگر کسی اطلاعاتی دارد در اختیار ما و مجلس قرار دهد تا بررسی شود.
اخبار پیرامون دو تابعیتی بودن یکی از ۲۵ نماینده موافق استیضاح ظریف در حالی همچنان در رسانه ها مطرح است که خبری مبنی بر رد یا تایید آن شنیده نمی شود.
در این شرایط جای این سوال از رئیس کمیته تحقیق و تفحص از مدیران دو تابعیتی باقی است که آیا جواد کریمی قدوسی که در پرونده تحقیق و تفحص از مدیران دوتابعیتی ادعا داشت ٣٠٠ مدیر دوتابعیتی را بر اساس اطلاعاتی از کف جامعه مشخص کرده، می تواند از بین ۲۵ نفر از امضا کنندگان استیضاح ظریف نماینده مورد نظر را شناسایی کند؟ موضوعی که می تواند بسیاری از شائبه ها را برطرف و فضا را شفاف کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.