تکریم شعائر اسلامی و پاسداشت دهه‌کرامت

نشست خبری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) و دهه‌کرامت با حضور دکتر جعفر مروارید مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، محمودرضا برازش مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)، علی ثابت‌نیا معاون هنری بنیاد امام رضا(ع)، سیدجلال فیاضی مدیرعامل خبرگزاری رضوی بنیاد امام رضا(ع) و اصحاب رسانه و مطبوعات در سالن جلسات  بنياد فرهنگي هنري امام رضا(ع) برگزار شد.

الگوپذیری از مکتب اهل بیت(ع)

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: نیاز ویژه‌ای به معارف رضوی در زمینه اخلاق و گفت‌وگو داریم.

دکتر جعفر مروارید در نشست خبری تشریح برنامه‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در دهه کرامت در محل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری خراسان رضوی اظهار کرد: برنامه‌های بنیاد امام رضا(ع) ظهور بین‌المللی خاصی برای تکریم شعائر اسلامی و پاسداشت دهه کرامت دارد. وی تصریح کرد: امام رضا(ع) اسوه اخلاق و گفت‌وگو، شعار برنامه‌های ما در دهه کرامت است زیرا این امام بزرگوار نماد این گفت‌وگو و اتحاد است آن هم در شرایطی که ایران عزیز اسلامی ما از جهات مختلف تحت فشار است و برای خروج از این شرایط نیازمند معارف اسلامی اهل بیت(ع) است و چه بهتر که ما بتوانیم از منظر معارف دینی به این موضوع مهم بپردازیم و راه برون رفت از مشکلات را از مکتب اهل بیت(ع) بیاموزیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: دبیرخانه شورای هماهنگی جشن‌های دهه کرامت سال‌های زیادی است که مشغول فعالیت بوده و دستگاه‌های متعددی زیرمجموعه آن قرار دارند که همگی می‌کوشند تا بتوانند هرچه بهتر و باشکوه‌تر جشن‌های این دهه را برگزار کنند. وی عنوان کرد: از جمله راهبردهای ما در این جشن‌ها می‌توان به الگوسازی شخصیت انسانی و معنوی اهل بیت(ع)، تاکید بر استمرار جایگاه مشهدالرضا(ع) به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، توجه به مردمی بودن فعالیت‌ها، توجه به ذوق و سلیقه مردم در برنامه‌ریزی‌ها، توجه به شعار سال، توجه به عناوین روزشمار و توجه به انطباق برنامه‌ها با راهبردهای کلان و… اشاره کرد.

مروارید اضافه کرد: اهتمام ویژه‌ای به جلسات جشن و سرور و نشاط اجتماعی، تلاش برای فعال‌سازی سازمان‌های دولتی و مردمی، تلاش برای ارتقای معرفتی نسبت به امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س)، هماهنگی و برنامه‌ریزی و تعمیق فرهنگ رضوی در برنامه‌های ما جایگاه خاص خود را دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه در مشهد آستان قدس رضوی و شهرداری برنامه‌های ویژه‌ای در این دهه خواهند داشت،گفت: آستان قدس در این ایام برنامه‌ها و جشن‌های مختلفی را برگزار می‌کند که از آن جمله می‌توان به جشنواره محله‌آرایی و نشست‌های ارتقای فرهنگ میزبانی، برنامه‌ریزی برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد و… اشاره کرد. وی اظهار کرد: شهرداری نیز در سطح شهر برنامه‌های متعدد و متنوعی را برنامه‌ریزی کرده است که از آن جمله می‌توان به جشن‌های مردمی در سطح پارک‌ها و فرهنگسراها، نورافشانی، اجتماع دختران و زنان شهر، مسابقات مختلف، جشنواره غذا و… اشاره کرد.

مروارید ادامه داد: اداره کل فرهنگ و ارشاد هم برنامه‌های متعددی را دارد که به‌خصوص می‌توان به جشنواره محراب و جشنواره ملی تئاتر کودک رضوی اشاره کرد ضمن اینکه در برنامه‌های سایر نهادها نیز همراهی و همکاری داریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: ادارات دیگر مانند اداره ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، مرکز رسیدگی به امور مساجد، سپاه امام رضا(ع)، اداره صنعت و معدن و… نیز برنامه‌های مختلفی را برای شهرستان‌های گوناگون استان در نظر گرفته‌اند که جلوه ویژه‌ای به برنامه‌های امسال دهه کرامت خواهد بخشید. وی گفت: حجم برنامه‌های ما در دهه کرامت به نحوی زیاد است که نمی‌توان آمار دقیقی از آن‌ها ارائه کرد و ما تنها بخشی از برنامه‌ها را در جریان قرار داریم و از بخش‌های زیادی از برنامه‌ها مطلع نیستیم و تنها می‌دانیم که حجم بالایی از برنامه‌ها در این ایام رخ می‌دهد که این مساله در داخل و خارج از ایران صدق می‌کند. وی افزود: این برنامه‌ها در خارج از ایران کارکرد هویت اسلامی دارد و آن‌ها فارغ از شیعه و سنی برنامه‌های خود را با نگاه هویت اسلامی برگزار می‌کنند که بسیار شایان توجه است.

تولید نشاط و امید در جشنواره امام رضا(ع)

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)گفت: توجه ویژه‌ای به تولید نشاط و امید در جشنواره امام رضا(ع) خواهیم داشت.

محمودرضا برازش در تشریح برنامه‌های این بنیاد در دهه کرامت در محل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) اظهار کرد: 17 سال قبل هنگامی که اولین جشنواره شعر رضوی در مشهد برگزار شد و هنوز جشنواره امام رضا(ع) به معنی امروزی آن شکل نگرفته بود کسی گمان نمی‌کرد که روزی این جشنواره به بزرگترین فعالیت فرهنگی و هنری کشور تبدیل شود. وی تصریح کرد: آن روز تصمیمی بین وزیر وقت فرهنگ و استاندار خراسان که هر دو بزرگوار اکنون در شورای شهر تهران حضور دارند، اتخاذ شد که این جشنواره به راه بیفتد و از آن حمایت کنند و عزیزان دیگری نیز در این سالیان از آن حمایت کردند تا این جشنواره به این نقطه مهم و بزرگ رسید.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: مرکزیت این بنیاد در مشهد قرار دارد که این موضوع بسیار مهم است زیرا ما نشان دادیم که می‌توانیم مرکزیت یک نهاد ملی را در خارج از تهران داشته باشیم اتفاقی که معمولا رخ نمی‌دهد. وی عنوان کرد: بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) متفاوت از دبیرخانه جشنواره امام رضا(ع) است و ما تلاش داریم تا دراین زمینه تغییراتی را در ساختار مجموعه به وجود بیاوریم و فعالیت‌های بنیاد را ارتقا ببخشیم به‌نحوی که بنیاد در زمینه تولید نقش بیشتری ایفا کند و وظایف آن به‌عنوان دبیرخانه جشنواره امام رضا(ع) بیش از پیش شکل حمایتی به‌خود بگیرد.

برازش بیان کرد: امسال تمام استان‌های کشور میزبان بخش‌های مختلف جشنواره امام رضا(ع) هستند و فعالیت‌های ما در طول سال پراکنده هستند و صرفا محدود به ایام دهه کرامت نیست از طرفی خوشبختانه سطح جشنواره در بخش‌های مختلف به نحوی ارتقا یافته که ما شاهد استقبال از برخی بخش‌های جشنواره حتی از خارج کشور هستیم مانند جشنواره شعر آذری رضوی و… .

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) با بیان اینکه بنیاد از برنامه‌های مختلف و متعددی حمایت می‌کند،گفت: برنامه‌هایی مانند دوندگان مسیر شلمچه به مشهد، یا برنامه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و… همگی بخش‌هایی هستند که ما در آن همکاری داریم.

بخش بین‌المللی جشنواره

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) اظهار کرد: در بخش بین‌المللی نیز ما فعالیت‌هایی مانند ارسال کتاب به نقاط مختلف جهان را داریم که در همین راستا با کمک آستان قدس رضوی ما کتاب و محصولات فرهنگی را به 78 کشور جهان ارسال کردیم که مورد استقبال نیز واقع شد. وی ادامه داد: امسال برنامه فرهنگی ویژه‌ای را در مرو برگزار خواهیم کرد که تنی چند از مسئولان فرهنگی و چهره‌های دانشگاهی کشور در آن حضور خواهند داشت و به زودی به ترکمنستان اعزام خواهند شد.

برازش تصریح کرد: ما در اختتامیه امسال شرایط متفاوتی را خواهیم داشت و محل برگزاری آن به محل برج سپید دانشگاه علوم پزشکی انتقال یافته است و در این محل در شب ولادت امام رضا(ع) میزبان میهمانان و ارادتمندان حضرت خواهیم بود. وی خاطرنشان کرد: ما جلسات مختلفی را با بزرگان و مسئولان داشتیم از جمله دیداری با وزیر محترم فرهنگ داشتیم که ایشان در این دیدار تاکید ویژه‌ای بر حضور شادی و نشاط و امید در برنامه‌های دهه کرامت داشتند و ما امیدواریم که بتوانیم در این زمینه به خوبی عمل کنیم و این مساله را در برنامه‌ریزی‌های خود گنجاندیم.

برازش همچنین در پاسخ به‌سوالی در خصوص کمیت و سطح میهمانان جشنواره در سال جاری افزود: ما سطح میهمانان را تقسیم کردیم و در بخش داخلی ما برای ارگان‌های مختلف سهمیه بندی داریم اما در بخش میهمانان خارجی ما تعداد میهمان کمتری داریم زیرا در سال قبل ما نشست خادمان رضوی را داشتیم که میهمانان پنج سال قبل جشنواره را دعوت کرده بودیم و در سال جاری این رویداد را نداریم و برای برگزاری مجدد چنین نشستی باید تا پنج سال آینده صبر کرد. وی عنوان کرد: وزیر فرهنگ و کمیسیون فرهنگی مجلس به این رویداد دعوت شده‌اند و امیداواریم که آنها در این برنامه حضور داشته باشند و امیدواریم که تغییراتی که در سطح برنامه‌ها و میهمانان اتفاق می‌افتد رو به بالا باشد.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) همچنین با بیان اینکه ما دو نوع میهمان خارجی شامل خادمین و میهمانان داریم، اضافه کرد: خادمین افرادی هستنند که با دقت بالایی انتخاب می‌شوند و از آنان تجلیل می‌شود اما ما در سال جاری میهمانانی از کشورهای پاکستان، سوریه، غنا، مصر، ترکیه، آمریکا و… خواهیم داشت که امیدواریم بتوانیم شاهد حضور تمام این عزیزان باشیم زیرا برخی از آنان ممکن است به علت کهولت سن توان سفر را نداشته باشند.

حضور بخش موسیقی در جشنواره

در بخشی از این نشست علی ثابت‌نیا معاون هنری بنیاد امام رضا(ع) در پاسخ به سوالی در خصوص میزان حضور موسیقی در این جشنواره عنوان کرد: امسال بخش‌های موسیقیایی برای جشنواره لحاظ شده است و به عنوان مثال ما  در جشنواره امام رضا(ع) در بندرترکمن، تربت جام و… بخش‌های مرتبط با موسیقی آیینی را برگزار خواهیم کرد. وی همچینن افزود: اختتامیه جشنواره امسال در بخش‌های مختلف به گروه‌های مشهدی سپرده شده است که این گروه‌ها هم اکنون در حال فعالیت هستند و ما تلاش خواهیم کرد تا مراسم اختتامیه امسال را از حالت گفت‌وگو محور خارج کنیم و برنامه‌ای متشکل از بخش‌های هنری گوناگون را رقم بزنیم تا شرایط متفاوتی را در این برنامه تجربه کنیم.

کاهش مهمانان خارجی به‌علت وضعیت اقتصادی کشور

در ادامه این نشست سیدجلال فیاضی مدیرعامل خبرگزاری رضوی بنیاد امام رضا(ع)گفت: باید در شرایط خاص کشور این را در نظر گرفت که هر افزایشی مفید نیست و از همین رو ما در سال جاری میزان میهمانان خارج از استان را نصف کردیم و محل اقامت آنان را نیز در هتل‌های معمولی‌تری نسبت به سالیان قبل در نظر خواهیم گرفت. وی ادامه داد: محل برگزاری اختتامیه هم به نحوی تغییر کرده است که محل اقامت و محل برگزاری جشنواره یکی باشد و هزینه‌های رفت و آمد و تشریفات و همچنین مدت اقامت میهمانان کاهش پیدا کند که این موضوع برآمده از شرایط کلی کشور است.

مدیرعامل خبرگزاری رضوی بنیاد امام رضا(ع) عنوان کرد: ما جشنواره خبرنگاران رضوی را راه‌اندازی کرده‌ایم که هر ماه برگزیدگان خاص خود را دارد و در پایان سال با کمک مجموعه این برگزیدگان، باشگاه خبرنگاران رضوی را تاسیس خواهیم کرد.

انتهای خبر/مرجان فرهمند

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *