اتحاد رمز عبور موفق از شرایط کنونی اقتصاد است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: رمز موفقیت در شرایط کنونی و وضعیت نامناسب اقتصادی حفظ اتحاد و انسجام بین همه ارکان نظام و مردم است.

علی ربیعی در جشن روز ملی صنعت و معدن در مشهد افزود: امروز برای همه کنشگران اقتصادی یک فرصت بزرگ است و قطعا ممنوعیت واردات برخی کالاها و سیاستهای ارزی، تلاش برای ایجاد یک میلیون فرصت شغلی و حمایت از دهکهای پایین توسط دولت نتیجه خواهد داد.

وی ادامه داد: بدون تردید صنعت موتور محرک دولت برای رسیدن به توسعه است، توسعه ای که عادلانه و فراگیر باشد و شادی و نشاط را برای همه مردم فراهم کند. تمام کشورهایی که مسیر توسعه را در پیش گرفته اند صنعتگران برخاسته از طبقه متوسط در آن بزرگ و قویتر شده اند و با سرمایه های خود ساختمان یا واحد تولیدی ساخته و به هر طریق به کارهای مولد دست زده اند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جامعه ای به سمت سعادت پیش می رود که طبقه متوسط آن به ارزشهای اقتصادی اش می افزایند و در آن فقط پولدارها پولدارتر و فقیرها فقیرتر نمی شوند. در پنج دهه گذشته برنامه مدونی برای صنعتی شدن نداشتیم و تقریبا با بی برنامه گی پیش رفتیم اما در دولت یازدهم تلاش شد که در مسیری بر اساس یک راهبرد مشخص صنعتی حرکت شود.

وی افزود: هم اینک سهم کارفرما از 23 میلیون شاغل در ایران حدود 3.5 درصد است در صورتی که این میزان باید هشت درصد باشد لذا باید در زمینه اشتغال نیروهای مولد در کشور برنامه ریزی ویژه ای انجام گیرد.

ربیعی ادامه داد: صدور مجوزها برای اخذ تسهیلات و توجه صرف به منابع مالی راه توسعه صنعتی نیست بلکه در این حوزه یک برنامه مشخص و مدون می تواند راهگشا باشد و تلاش شده از طریق طرحهای اشتغال فراگیر و پایدار مبتنی بر مزیتهای اقتصادی بتوان با فعالیتهای مولد، اشتغال مناسب ایجاد کرد.

وی گفت: بهبود فضای کسب و کار در کشور به صورت رسته ای دنبال می شود و هر رسته یک برنامه جداگانه برای بهبود فضای کسب و کار خود دارد. معتقدیم قویتر شدن صنعتگران در جامعه باعث بوجود آمدن یک توسعه موزون و فقرزدا می شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تجربه حضور خود در اجلاس سازمان بین المللی کار در سال 1393 اشاره و بیان کرد: در آن زمان وقتی با همتایان خود صحبت می کردم تصور بر این بود که ایران برای پذیرش در جامعه جهانی مشکل دارد اما اخیرا وقتی در این اجلاس حضور یافتم آنان اذعان داشتند که آمریکا نافرمانی بزرگی کرده و جهان آماده پذیرش ایران است.

وی به دستاوردهای برجام نیز اشاره و بیان کرد: امروز از زیر تیغ سازمان ملل متحد عبور کردیم و اتحادیه اروپا بر فعالیتهای بانک خود در ایران پافشاری می کند. زمان آن فرارسیده که با نگاه بلندمدت و با امید به آینده از این دوران هم عبور کرد زیرا به زودی بحران به پایان می رسد.

ربیعی افزود: امسال 60 هزار میلیارد تومان برای اشتغال در نظر گرفته شد که این مبلغ با ترکیب 15 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی، 15 هزار میلیارد تومان از سوی دولت و 30 هزار میلیارد تومان از طریق منابع بانکی تامین شده و منابع ارزان قیمتی را در اختیار بخش صنعت و اشتغال و سایر طرحهای اقتصادی کشور می گذارد.

وی ادامه داد: فقط در خراسان رضوی اجرای طرح آموزش در محیط کار طی سال 96 و سه ماهه اول سال 97 چهار هزار نفر را زیر پوشش قرار داده و این طرح در کل کشور اثرگذار خواهد بود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تفاهمنامه ای که در این نشست بین سازمان بهزیستی و خانه صنعت، معدن و تجارت امضا شد نیز اشاره و بیان کرد: این تفاهمنامه دولت و بخش خصوصی را متعهد می کند که برای مددجویان بهزیستی فرصت شغلی فراهم کنند.

ربیعی گفت: معتقدیم که خیرجمعی و مسئولیت اجتماعی در کنار عقلانیت می تواند مشکل اشتغال و معضلات اقتصادی را در این کشور حل کند و تفاهمنامه مذکور برای سه هزار مددجویی که سالانه از بهزیستی برای دست یافتن به شغل وارد جامعه می شوند بسیار موثر خواهد بود.

سوءاستفاده کنندگان از شرایط اقتصادی خائن هستند

استاندار خراسان رضوی گفـت: کسانی که از شرایط بازار سکه و ارز سوءاستفاده می کنند مانند آنهایی که در اوایل انقلاب و هشت سال دفاع مقدس به نظام خیانت کردند خائنین به کشور در جنگ اقتصادی ایران با دشمن هستند.

علیرضا رشیدیان افزود: انقلاب از ابتدای شکل گیری تا امروز با حضور و تلاش مردم پیش رفته و در شرایط کنونی ترامپ رئیس جمهور آمریکا مانند صدام به تعبیر امام راحل سنگی انداخته که باید آن را با همت و همدلی برداریم.

وی اظهار داشت: ایران در مقابل آمریکا و برنامه هایش برای به زمین زدن نظام، دست روی دست نگذاشته بلکه برنامه هایی دارد که اجرا خواهد کرد اما همدلی و اتحاد در این شرایط ضروری است.

استاندار خراسان رضوی گفت: با همدلی بخش خصوصی و دولت و همچنین کمک اتحادیه ها طی سه ماهه امسال 132 مورد بازرسی از سطح بازار استان توسط بازرسان صورت گرفت که منجر به تشکیل سه هزار پرونده با حجم 35 میلیارد ریال تخلف گردید که یک میلیارد ریال از آن به شاکیان عودت داده شد.

وی به 1.9 میلیارد دلار ارزش صادرات خراسان رضوی در سال گذشته نیز اشاره و بیان کرد: پارسال 220 میلیارد ریال از محل بودجه فنی و اعتباری استان برای کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی به منظور کمک به تولیدکنندگان اختصاص یافت که امسال هزار میلیارد ریال به این رقم افزوده شده تا بتوانیم از این محل به تولیدکنندگان کمک کنیم.

 تمرکز سرمایه گذاری صنعتی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: پارسال 37 هزار و 800 میلیارد ریال سرمایه گذاری صنعتی در بخش صنعت و معدن استان بهره برداری و همچنین پس از برجام یک میلیارد دلار و هزار و 200 میلیون یورو از طریق سرمایه گذاری خارجی وارد استان شد.

راضیه علیرضایی افزود: امسال باید سرمایه گذاری صنعتی در خراسان رضوی به 40 هزار میلیارد ریال برسد و رسیدن به این حجم سرمایه گذاری نیاز به همدلی دارد.

وی همچنین گفت: با فرض اینکه تشدید تحریمها بر ایران اثر نمی گذارد 14 برنامه برای بهبود فضای کسب و کار در خراسان رضوی تدوین شد که مهمترین آن دستیابی به حوزه های نوآورانه و دانش بنیان است. در این راستا برنامه مشترکی با همکاری جهاد دانشگاهی و دانشگاه فردوسی مبنی بر عارضه یابی واحدهای تولیدی در حال اجرا است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی همچنین بر تلاش برای توازن سرمایه گذاری صنعتی در این استان تاکید و بیان کرد: سال 1392 تا 67 درصد سرمایه گذاری صنعتی استان در مشهد متمرکز بود اما امروز 91 درصد از سرمایه گذاری صنعتی استان در سایر شهرستانها متمرکز شده و سهم مشهد از این بخش به 9 درصد رسیده است.

 رفع تعطیلی 965 واحد صنعتی

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: طی چهار سال گذشته هزار جلسه از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی برگزار شد و طی این نشستها به مشکلات واحدهای تولیدی رسیدگی و از تعطیلی 965 واحد و بیکار شدن تعداد زیادی کارگر جلوگیری شد.

حجت الاسلام علی مظفری افزود: ظرف چهار سال گذشته 11 دفتر حل اختلاف و حمایت از سرمایه گذاری در شهرستانهای مختلف خراسان رضوی شکل گرفت تا به امور واحدهای تولیدی رسیدگی کند. در این مدت هزار و 369 بازدید توسط قضات و مدیران دفاتر حل اختلاف و حمایت از سرمایه گذاری دادگستری خراسان رضوی از واحدهای تولیدی استان انجام شد و به دنبال آن حمایتهای قضایی از این واحدها صورت گرفت.

وی گفت: در این راستا مقرر شد هیچ واحد تولیدی خراسان رضوی در هیچ صورتی به دلیل بدهی بانکی تعطیل نشود، اگر هم صاحب واحد تخلف کرده باشد باید به تنهایی جوابگوی جرم خود بوده و به هیچ وجه واحد نباید تعطیل شود.

 اختیارات تفویض شود

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: در این استان بیکاری دو درصد کمتر از میانگین کشوری است و همچنین خراسان نمونه کشور در شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت و پیگیری مسئولان در جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی است.

حسن حسینی خواستار اعتماد دولت به مدیران خراسان رضوی و تمرکززدایی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی شد و افزود: این استان از ظرفیت بالایی برخوردار است و با تفویض برخی اختیارات دولت به استاندار و مدیران اجرایی استان می توان بسیاری از گرههای کور بخش تولید را باز کرد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی همچنین گفت: امسال سه واحد تولیدی از خراسان رضوی در سطح کشور به عنوان واحدهای نمونه شناخته شدند.

در پایان این مراسم از صاحبان واحدهای تولیدی نمونه خراسان رضوی در سال 96 و سه ماهه امسال در رسته های مختلف قدردانی شد.

 

انتهای خبر/

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *