وجود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار خانه بیش از تعداد خانوارها در کشور

مدیرکل اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: در حالی که ۲۷ میلیون و ۵۱۰هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد، در ایران ۲۴ میلیون و ۱۹۶ هزار خانوار داریم و بر این اساس، باید تقاضا را تقویت کنیم.

علی چگنی روز یکشنبه درباره نقش آمار در برنامه ریزی مسکن افزود: بخش مسکن به دلیل اهمیتی که چه در بعد خانوار و چه در بعد اقتصاد کلان دارد، برنامه ریزی و سیاست گذاری در آن از اهمیت بالایی برخوردار است. این بخش از یک سو مهمترین دارایی خانوار محسوب می‌شود و از سوی دیگر، به لحاظ بعد اقتصاد کلان، یکی از اصلی ترین مقاصد سرمایه گذاران و همچنین موتور محرکه بخش گسترده ای از صنایع کشور به شمار می‌رود؛ بنابراین پیچیدگی‌های اقتصاد مسکن نشان دهنده ضرورت توجه و ریشه یابی دقیق شاخص‌های آماری این بخش است.

وی با بیان اینکه بررسی و مرور مهم ترین شاخص‌های بخش مسکن در چند سال اخیر، نشان می‌دهد وضعیت مواردی همچون تراکم خانوار در واحد مسکونی، تولید، کیفیت ساخت و ساز و یا امکانات رفاهی، بهبود یافته، افزود: به عنوان نمونه، تراکم خانوار در واحد مسکونی بر اساس تعداد واحدهای مسکونی در تصرف خانوار، از ۱.۱۴ خانوار در هر واحد مسکونی در سال ۱۳۷۵، به ۱.۰۶ خانوار در هر واحد مسکونی در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته است؛ در حالی که این شاخص (تراکم خانوار در واحد مسکونی) بر اساس کل خانه‌های موجود (اعم از واحدهای مسکونی در تصرف، خانه‌های خالی و خانه‌های دوم) به ۰.۸۴ نفر می‌رسد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: در حالی که ۲۷ میلیون و ۵۱۰هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد، در ایران ۲۴ میلیون و ۱۹۶ هزار خانوار داریم که بر این اساس، باید تقاضا را تقویت کنیم.

گفتنی است بر اساس آمار منتشر شده از سوی وزارت راه و شهرسازی، در حال حاضر ۲ میلیون و ۵۸۷ هزار خانه خالی در کشور داریم که ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد مسکونی شهری و ۴۸۷ هزار واحد روستایی است.

 

 

منبع: مهر

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *