ایراد لاریجانی به «ربّنای شجریان» وارد نیست

روز گذشته کوچکترین فرزند محمد رضا شجریان، عکس جدیدی از استاد آواز ایران منتشر کرد و گفت که پدرش در حال طی کردن دوره درمان است. بحث‌ها بر سر تحریم «ربنای شجریان در صدا و سیما» همچنان ادامه دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: توقع عامه مردم پخش ربنای شجریان از صداوسیما است. محمد قمی در تذکری در جلسه علنی صبح دیروز مجلس اظهار کرد: عامه مردم از صداوسیما توقع دارند صدای ملکوتی و آسمانی ربنای شجریان را از تلویزیون پخش کنند. همه مشتاق این هستند اما نمی‌دانیم چرا پخش نمی‌شود.
ایراد لاریجانی به «ربّنای شجریان» وارد نیست

روز گذشته، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایراد آقای لاریجانی به لحن، تجوید و قرائت ربنای شجریان خارج از منطق است و به لحاظ تخصصی جایگاه روایی ندارد، بنابراین ایراد وارد نیست.

علی مرادخانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره پاسخ محمد جواد لاریجانی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد درخواست وی از صدا وسیما مبنی بر پخش ربنای استاد شجریان در ماه رمضان افزود: محمدرضا شجریان در آواز سنتی ایرانی و نیز در قرائت قرآن، جامع الاطراف است بنابراین کسی که درباره او اظهارنظر می‌کند باید شناخت کامل داشته و محیط بر موضوع باشد درغیر این صورت اظهار نظر او قابل پذیرش نیست.

شجریان در سال 54هم،  بر تجوید مسلط بود
وی که خود از موسیقی شناسان سبک سنتی ایرانی و نیز قاری قرآن است، افزود: اگر آقای لاریجانی در این بحث اصلا ورود نمی‌کرد، بهتر بود. ربنای شجریان به عنوان یکی از نیایش‌های زیبا در تاریخ قرائت قرآن و نیز در تاریخ موسیقی سنتی ما خواهد ماند.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به «اذان مرحوم موذن زاده» که در دستگاه بیات ترک گوشه روح الارواح اجرا شده به عنوان یکی دیگر از نیایش‌هایی که در دستگاه موسیقی ایرانی خوانده شده اشاره کرد و گفت: این نیز یکی از آثار ماندگار است که سال‌های سال است می‌شنویم، لذت می‌بریم و حذف‌شدنی نیست.
مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد از سال 69 تا 83 و طراح و مجری «سمفونی عاشورا» ادامه داد: استاد شجریان را از سال 1354 و از کلاس‌های قرائت مرحوم مولایی می‌شناسم، کلاسی که بسیاری از استادان قرائت قرآن از آن بیرون آمدند، شجریان همان زمان هم بر تجوید و اصول قرائت مسلط بود.

 

گزارشی از سرویس خبر

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *