نظارت بر بانکها، کلید ایجاد ثبات اقتصادی است
عضوکمیسیون عمران مجلس گفت: نظارت کارآمد و موثر بانک مرکزی بر شبکه بانکی کشور، یکی از عوامل کلیدی ایجاد ثبات اقتصادی است.
حمید بنایی افزود: مجموعه الزاماتی که بانک مرکزی برای فعالیتهای ناظر بر بانکها تعیین میکند، حافظ سلامت بانکها و ایمنی آنها در برابر شوکها و در جهت برقراری ثبات در نظام بانکی است.
نماینده گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مقامات پولی هر اقتصاد به سنجش میزان پولی که در جامعه وجود دارد، نیازمند هستند. آنها به این نکته توجه دارند که میزان پول در اقتصاد به چه مقدار نقدینگی را در کشور ایجاد میکند بخش حقیقی اقتصاد به میزان پول و حجم آن واکنش نشان میدهد.
وی تصریح کرد: چنانچه میزان نقدینگی در اقتصادی کمتر از میزان مورد نیاز آن باشد، امکان دارد تولید، درآمد و اشتغال دچار افت شوند همچنین افزایش نقدینگی بیش از حد موردنیاز اقتصاد، ممکن است به رشد سطح عمومی قیمتها و افزایش تورم منجر شود.
بنایی عنوان کرد: بنابراین پول ابزار نیرومندی در اقتصاد به شمار میرود و میتواند تاثیرات قابلتوجهی داشته باشد.بتدریج که شرایط اقتصادی دنیا پیچیده تر شد و منابع مالی افزایش یافت و تکنولوژی وارد عرصههای مختلف اعم از اقتصاد شد نقش بانکها نیز ارتقا پیدا کرد.
ایجاد شغل، وظیفه مردم نیست
وی تجهیز منابع برای گردش چرخ اقتصادی جامعه را از رسالتهای خطیر بانک در عصر حاضر خواند و اظهارداشت: مردم در هرجامعهای منابع مالی دراختیار دارند که برای تبدیل آن به سرمایه نیاز به تجهیز آن دارند که این اقدام یا از سوی سرمایه گذاران بزرگ و یا توسط بانکها باید انجام شود.
بنایی اضافه کرد: بی شک ایجاد شغل برای مردم امکان پذیر نیست و برای تحقق این مهم باید از منابع بانکی استفاده شود. هراتفاق اقتصادی ومالی در هر کجای دنیا ایجاد شود برروی اقتصاد کشورما هم تاثیرگذار خواهد بود بنابراین باید اقتصادی مقاوم در مقابل بحرانها داشته باشیم.
وی تصریح کرد: خداوند تأکید کرده است آنهایی که به مستمندان و نیازمندان قرضالحسنه میدهند، در حقیقت با خداوند معامله میکنند و این معامله هیچگاه خسارتی برای انسان در پی نخواهد داشت، بلکه موجب افزایش رزق و روزی انسان میشود.
بانکها باید نقش خود را به خوبی ایفا کنند
بنایی با تأکید بر اینکه بانکها باید نقش مؤثری در تولید و اشتغال داشته باشند، عنوان کرد: بانکها باید نقش مؤثری در حوزه تولید و اشتغال داشته باشند و نقش خود را به خوبی ایفا نمایند.
نماینده مردم گناباد و بجستان اظهار کرد: در منابع دینی تأکید شده است که اگر سرمایهها برای ازدواج و اشتغال جوانان هزینه شود، تقوا در جامعه تقویت میشود و از بیعدالتی حفظ میشود. اکثرمدیران ارشد بانکها به کمیسیونها دعوت شده و برنامههای خود را در زمینه پرداخت تسهیلات و خدمات نوین بانکی ارائه داده اند که قابل تقدیر است.
بنایی گفت: ما باید بانکهای خود را حمایت کنیم و با جلوگیری از ایجاد فضای نا امن روانی برای مردم به شایعات مربوط به ورشکستگی آنها دامن نزنیم و باعث ایجاد رعب و وحشت برای سهامداران و سپرده گذاران آنها نشویم.
عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: در حال حاضر بانکداری اجتماعی به خوبی در حال اجراست و بازخوردهای خوبی را به دنبال داشته است.
بانکداری اجتماعی پیگیر منافع ملت
وی با بیان اینکه در مسیر بانکداری اجتماعی باید مفاهیم و اصولی را مدنظر قرار دهیم، یادآورشد: ساختار و گرایشها، فرایندها، زیرساختها و اعتبارسنجی مباحث مورد نظر در این مدل است. بانکداری اجتماعی پی گیر تامین منافع ملت است و اتخاذ چنین رویهای باعث تسریع در فرایند محرومیت زدایی و افزایش سرمایه اجتماعی به عنوان یکی از ضرورتهای امنیت برای ایجاد و تعمیم توسعه پایدار است.
منبع: اقتصاد آنلاین
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.