یک برنامه و ابهامات جدید قرارداد آقای سرمربی

نجابت گران ویلموتس

سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران به ازای هر روزی که به همراه این تیم بوده حدود ۵۰۰ میلیون تومان هزینه روی دست فدراسیون گذاشته است. اگر فدراسیون خوش شانس نباشد شاید این رقم تا بیش از ۲ میلیارد تومان هم افزایش پیدا کند.

به گزارش ایسنا، از زمان حضور مارک ویلموتس در راس کادر فنی تیم ملی فوتبال ایران تا امروز همیشه بحث‌های زیادی درباره مبلغ و بندهای قرارداد او در رسانه‌ها مطرح شده است. روز گذشته بود که در یک برنامه تلویزیونی ابعاد جدیدی از قرارداد درخشان فدراسیون با مرد بلژیکی مشخص شد. بر اساس این قرارداد، اگر ویلموتس تا یک ژوئن ۲۰۲۰ سرمربی تیم ملی می‌ماند نزدیک به ۸ میلیون یورو از فدراسیون دریافت می‌کرد. البته با وجود شکایت او از فدراسیون ممکن است حتی با وجود رفتنش این مبلغ را دریافت کند. ویلموتس تا همین الان هم ۲ میلیون یورو از فدراسیون دریافت کرده است.

این پول برای سرمربی‌ای که همین الان هم بیکار است مبلغ بالایی محسوب می‌شود. حالا اگر مبلغ دریافتی او را بر تعداد روزهایی که همراه تیم ملی بوده است تقسیم کنیم عمق فاجعه مشخص می‌شود.

ویلموتس روز ۷ خرداد ماه سال ۹۸ به ایران آمد تا تیم ملی را برای دو مسابقه با سوریه و کره‌جنوبی آماده کند. او بعد از کسب پیروزی برابر سوریه و تساوی برابر کره روز دوم تیر به مرخصی رفت. بعد از گذشت چند روز او دوباره در تاریخ ۱۵ تیر به ایران آمد تا تیم ملی را برای دیدار با تیم ملی امید آماده کند. او بعد از این مسابقه از تاریخ ۲۴ تیر ایران را ترک کرد و ۸ شهریور برای برگزاری نشست با مربیان لیگ برتری و همچنین اردوی تیم ملی در راه جام جهانی به ایران برگشت. او بعد از بازگشت از هنگ کنگ به همراه تیم ملی، تا تاریخ ۲۲ شهریور و برای تماشای دیدار گل گهر و پارس جنوبی جم در ایران بود اما به مدت یک هفته دوباره ایران را ترک کرد و ۳۱ شهریور برای تماشای داربی مجددا به ایران برگشت. بعد از داربی هم دوباره ایران را ترک کرد و در تاریخ ۱۲ مهر برای تماشای دیدار تیم‌های تراکتور و پارس جنوبی و همچنین برگزاری اردوی تیم ملی برای دیدار برابر کامبوج و بحرین به ایران برگشت.

تیم ملی، کامبوج را با شکستی پر گل بدرقه کرد اما در تاریخ ۲۳ مهر به بحرین باخت. بعد از این شکست ویلموتس ایران را ترک کرد و بعد از کلی ماجرا و حرف و حدیث با دریافت مبلغی از قراردادش راضی شد تا در تاریخ ۱۸ آبان و چند روز مانده به بازی حساس با عراق به ایران برگردد. ویلموتس ۲۳ آبان و بعد از شکست برابر عراق برای همیشه ایران را ترک و در نهایت برای گرفتن باقی‌مانده مطالباتش از فدراسیون فوتبال شکایت کرد.

اگر همه روزهایی را که ویلموتس چه در ایران و چه در کشورهای دیگر تیم ملی را همراهی کرده است، حساب کنیم به عدد ۶۶ می‌رسیم. تا این‌جای کار ویلموتس از فدراسیون ۲ میلیون یورو دریافت کرده است که می‌شود تقریبا روزی ۳۰ هزار یورو. با در نظر گرفتن قیمت وقت یورو معادل ۱۶ هزار تومان، ویلموتس به ازای هر روزی که به همراه تیم ملی بوده حدود ۴۸۰ میلیون تومان دریافت کرده است. این مبلغ جدا از پاداش‌هایی است که از فدراسیون گرفته است.

حالا که ویلموتس از فدراسیون شکایت کرده و احتمال دارد در این پرونده برنده شود می‌توانیم بر اساس آن هم دریافتی روزانه ویلموتس را محاسبه کنیم. جمع مبلغ قرارداد ویلموتس ۷ میلیون و ۸۷۵ هزار یور است که از آن 2 میلیون یورو را کم می‌کنیم و به مبلغ ۵ میلیون و ۸۷۵ هزار یورو می‌رسیم. در صورت شکست فدراسیون در این پرونده، ایران باید مبلغ بسیار زیادی را به ویلموتس پرداخت کند.

با توجه به این رقم و حضور ۶۶ روزه ویلموتس به همراه تیم ملی، او به ازای هر روز چیزی حدود ۸۹ هزار یورو خرج روی دست فدراسیون می‌گذارد که با یوروی ۱۹ هزار تومانی این روزها می‌شود چیزی حدود یک میلیارد و ۶۹۱ میلیون تومان. تازه فدراسیون باید شانس بیاورد که قیمت یورو از این بالاتر نرود. این مبلغ را به اضافه آن ۴۸۰ میلیون تومان که بکنیم به عدد ۲ میلیارد و ۱۷۱ میلیون تومان می‌رسیم؛ دریافتی روزانه مرد نجیب بلژیکی در ۶۶ روزی که همراه تیم ملی بوده است. البته این مبلغ برای زمانی است که ویلموتس در فیفا بتواند فدراسیون را محکوم کند.

پرونده مارک ویلموتس و یک مجرم تازه!

گفت و گوی شب گذشته رییس سابق فدراسیون فوتبال یک نکته تازه دیگر هم در خود داشت؛ آن هم اشاره به اسم یک مرکز فرهنگی اروپایی بود.

به گزارش “ورزش سه”، از شب گذشته تعداد زیادی از هواداران فوتبال در ایران درباره مرکزی به نام مرکز فرهنگی ایران و هلند صحبت می کنند که قبل از این هرگز اسمش در بین معادلات فوتبالی آورده نشده بود.

تاج دیشب در گفت و گوی خود با 20:30 گفت این مرکز نامه ای را به مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش داده و سه مربی خارجی را معرفی کرده که سلطانی فر با پاراف این نامه، آن را به شخص رییس فدراسیون ارجاع داده. جالب اینکه هر سه مربی همان هایی بودند که فدراسیون فوتبال با آن ها وارد مذاکره و گفت و گو شده است و این موضوع مساله را کمی عجیب می کند.

اما نکته مهم اینکه در پیگیری برای یافتن مشخصات این مرکز فرهنگی در فضای اینترنت، چیز چندانی دستگیرتان نمی شود؛ جز یکی، 2 خبر که به افتتاح این مرکز در دوره حضور مسعود سلطانی فر در سازمان گردشگری اشاره دارد. در خبری که تنظیم شده و به دوران بعد از برجام تعلق دارد، تاکید شده که این مرکز، یک مرکز کاملا خصوصی است(البته قدمت این مرکز به دهه 50 شمسی برمی گردد).

در عین حال مرکز فرهنگی ایران و هلند موارد زیر را به عنوان خدمات به مشتریان خود عرضه می کند:

اما در بین این موارد هیچ اشاره ای به فعالیت های ورزشی نشده و مشخص نیست که این مرکز از طریق کدام دسترسی توانسته نامه خود را به دست عالی ترین مقام ورزش ایران برساند تا این نامه در اختیار مهدی تاج قرار بگیرد. البته وزارت ورزش هر گونه دخالت در موضوع انتخاب سرمربی تیم ملی را تکذیب کرده، اما حتی با وجود حذف وزیر از اساسنامه انتخاباتی فدراسیون فوتبال، همه می دانند در ایران تصمیماتی از این دست بدون نظر نهایی وزیر انجام نمی شود و این مساله احتمال وقوع برخی اعمال نظرها در این موضوع را تشدید می کند.

البته مشخص است که کسی انتخاب ویلموتس را به گردن نمی گیرد؛ چراکه او از شکست خورده ترین مربیان ملی تاریخ ماست. به خصوص مقارن شدن حضور او با پایان کار کارلوس کی روش در فوتبال ایران موضوع را پیچیده تر هم می کند.

نکته اینکه با صحبت های شب گذشته تاج، حالا فشار متوجه وزیر ورزش است و مسئولیت انتخاب به سمت وزارتخانه شوت شده است؛ در این باره البته انتشار مدارک بیشتر و شفاف سازی مساله را روشن تر خواهد کرد.

البته یکی از مقامات فدراسیون فوتبال ایران در توضیح صحبت های تاج می گوید موضوع این نامه صرفا برای اشاره به گردش کار انتخاب سرمربی تیم ملی و اشاره به اسامی ای بوده که فدراسیون بعد از مذاکره با آن ها وارد مذاکره و توافق با مارک ویلموتس شده است؛ وگرنه نامه این مرکز فرهنگی ارتباطی به انتخاب نهایی فدراسیون فوتبال ایران نداشته و آن ها که در آن زمان به دنبال جذب یک مربی جوان بوده اند، قبل از ویلموتس با لوپتگی و رنار مذاکره کرده و بعد از امتناع سرمربی سابق تیم ملی اسپانیا با رنار به توافق هم رسیده بودند، اما مساله رنار زمان اتمام قراردادش با فدراسیون مراکش بوده که این مساله ایران را به سمت مارک ویلموتس می برد؛ مربی ای که ممکن است در یکی، 2 روز آینده هدایت تیم شالکه را برعهده بگیرد و از خودش اعاده حیثیت کند.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *