رنگ و بوی مشهد در روزهای پایانی صفر و ماتم آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع)؛

آمدم ای شاه پناهم بده

مهناز اصغری | مشهد این روزها حال و هوای دیگری دارد. بوی بهشت می‌آید و به هر سو که سر می‌چرخانی رنگ غم می‌بینی. شهر امام رضا (ع) رنگ و بوی ماتم گرفته تا چشمان زائران و مجاوران امام مهربانی در کنار سوگواری برای خاتم‌الانبیا (ص) و امام حسن مجتبی (ع)، بار دیگر در غم هشتمین نور آسمان امامت و ولایت اشک ماتم بریزد.

به گزارش روزنامه «صبح امروز»؛ مشهدالرضا(ع) را خاصیتی است و آن خاصیت این است که چشمت به نور گنبد آقا که می‌درخشد، دلت را تمنای اشک می‌کند و چشم‌ها بی هیچ دریغی این خواسته را می‌پذیرند و تا به خودت بیایی، مرواریدهای درخشان به پهنای صورتت دویده و شوق حضور در سرزمین یار، مرغ دلت را پر می‌دهد به حرمش، و دلت گره می‌خورد به پنجره‌های فولادش.

اگر این ویژگی مشهد را  تجربهکردهباشی؛آنهمدرروزهاییکهصاحبسرزمینخراسانصاحبعزا است، دلت به این تاریخ که برسد دیگر آرام و قرار ندارد تا بیاید و دست خالی باز نگردد.

 

همه چیز محیا است…

در این روزها همه چیز هم گویا برای خدمت رسانی به زائران فراهم شده؛ از افزایش 35 درصدی پروازهای مسیر مشهد در ایام پایانی صفر گرفته تا سرویس دهی ۲۴ ساعته قطارشهری مشهد و در کنار همه این‌ها، عشق و ارادتی که جاری است؛ صدای طبل و سنج و کتل، دسته‌های عزاداری و نذری‌هایی که بین مردم توزیع می‌شود.

در این روزها جای جای شهر مملو از جمعیت زائرانی است که پیاده یا سواره برای عرض ارادت به پیشگاه امام رضا(ع) خود را به مشهد رسانده‌اند. اما در میان همه آن چندمیلیون زائری می‌آیند، آنان که با پای پیاده آمدند را رنگ و بوی دیگری است. درست تا لحظه نگارش این مطلب تعداد زائران پیاده ورودی به مشهد ۶۲ هزار و۸۱۱ نفر است که در قالب ۹۲۵ کاروان از ۶ مسیر به مشهد الرضا وارد شدند. لباسها و سر وشکل اکثرشان هم نشان می‌دهد که عشق امام رضا (ع) حد و مرزی ندارد و پای خیلی‌ها را به این سرزمین آسمانی می کشاند. با دیدن این حجم از زائران و شوق‌شان برای زیارت اشک بر چشمان هر انسانی جاری می شود.

 

تخمین ورود 7میلیون زائر به مشهد

بالغ بر سه میلیون زائر بر اساس آمار‌های منتشرشده تاکنون، برای ایام شهادت امام رضا (ع) به مشهد مقدس وارد شده اند و پیش بینی می‌شود تا پایان دهه پایانی ماه صفر، هفت و نیم میلیون زائر در مشهد اقامت یابند. در این خصوص خبرآنلاین در خبری نوشت:تخمین زده می‌شود امسال در روزهای آخر صفر به‌ویژه به مناسبت روز شهادت امام رضا (ع) بیش از ۷ میلیون زائر به مشهد مقدس سفر کنند. در پنج روز آخر ماه صفر، حوزه معاونت تبلیغات برنامه‌های متعددی دارد که اولین ویژه برنامه آن شامل اجرای برنامه‌های متعدد در حرم مطهر رضوی است که حسینیه حرم با تقویت و رویکرد جدید خود، حضور هیئت‌های مختلف را در حرم حضرت رضا (ع) بعد از نماز مغرب و عشا تا پاسی از شب به صورت شبانه در خود جای داده است.

هم‌چنین برای شب رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن (ع) با تأکید تولیت آستان قدس رضوی اقدامات ویژه‌ای طراحی شده است که یکی از آن‌ها اجتماع بزرگ قرآنیان در صحن جامع رضوی است که طی آن قاریان ممتاز استان و مشهد و اساتید کشوری، برنامه‌های ویژه‌ای را برگزار خواهند کرد. به‌علاوه برنامه‌های جمع‌خوانی و سایر فعالیت‌های قرآنی هم در شب ۲۸ صفر در صحن جامع برگزار خواهد شد.

ویژه‌برنامه دیگر خطبه‌خوانی است که توسط خدام رضوی تنها دو بار در حرم مطهر رضوی برگزار می‌گردد. این برنامه شب چهارشنبه برگزار می‌شود و برنامه بعد از آن، شام غریبان حضرت رضا (ع) است که خدام برای بیان حزن و اندوه در کنار تولیت معزز به عزاداری می‌پردازند. در این ایام، برنامه‌های ویژه‌ای برای کودکان و نوجوانان در حسینیه کودک و رواق‌های نوجوان و جوان، عزاداری نوجوانان در قالب هیئت ابناالرضا وهم‌چنینزائران اردوزبان و عرب‌زبان در رواق غدیر حرم مطهر رضوی تدارک و پیش‌بینی شده است.

image_print