چرا ایران برای سرمایه گذاران خارجی جذاب نیست؟

بروکراسی اداری در کنار کاهش ارزش پول ملی

بیشتر ناهنجاری‌هایی که در جامعه پدیدار می‌شود، ناشی از مشکلات اقتصادی است که گریبانگیر خانواده‌ها شده است. بنابراین اقتصادی که ناتوان یا حتی بیمار باشد، آسیب پذیری اجتماعی را نیز افزایش می‌دهد. در این میان یکی از راهکارهایی که دولت ها باید در راستای توسعه و رشد اقتصادی به آن بپردازند، رفع موانع جهت جذب سرمایه‌گذاران است.

در این خصوص همواره کارشناسان حوزه اقتصادی بر ضرورت توسعه سرمایه‌گذاری خارجی و جذب سرمایه گذار توسط دولت تاکید دارند و معتقدند دولت باید حداقل به دنبال فاینانس خارجی برای طرح های بزرگ در کشور باشد.

به گزارش روزنامه «صبح امروز» و به نقل از مهر، رونق شرایط اقتصاد کشور حیاتی است چرا که رشد اقتصادی و بهبود شرایط کسب و کار در کشور به آن گره خورده است و اگر روزی مورد تهدید واقع شود چرخ‌های مولد اقتصادی نیز از حرکت باز می‌ایستد. این مثال بسیار ساده‌ای از اهمیت سرمایه و سرمایه گذاری در یک کشور است که متأسفانه در حال حاضر بر اثر تورم سرسام آور، عدم رونق فضای سرمایه گذاری، مهاجرت سرمایه و در نهایت، کاهش میزان پس انداز مردم، سرمایه گذاری در برخی استانهای کشور کاهش یافته است؛

سرمایه گذار به دنبال امنیت سرمایه خود است

در این خصوص یک فعال اقتصادی گفت: در کل کشور، یک سرمایه گذار به دنبال منفعت، امنیت سرمایه و تکریم خود به خصوص سرمایه گذاران خارجی است.

اسماعیل چمنی ادامه داد: بروکراسی‌اداری و کاغذبازی‌های غیرضروری، موجب دلسردی سرمایه گذاران در ایران می‌شود این در حالی است که کشورهایی در سرمایه گذاری موفق هستند که به محض یافتن سرمایه گذار خارجی یا داخلی، در اسرع وقت مجوزهای لازم صادر می‌شود تا وقت و انرژی سرمایه گذاران در راهروهای پرپیچ و خم اداری تلف نشود و او برای سرمایه گذاری‌های بیشتر تشویق شود.

تسهیل حضور سرمایه گذاران خارجی، ضامن موفقیت کشور است

وی افزود: تسهیل ارتباطات و تعاملات خارجی یک کشور، ضامن موفقیت آن کشور در حوزه تولید و صادرات است که لازمه آن نیز تسهیل حضور سرمایه گذاران خارجی می‌باشد.

این فعال اقتصادی بیان کرد: تغییر نگاه مدیریتی به موضوع سرمایه گذاری و سرمایه گذاران اجتناب ناپذیر است و نهادهای تصمیم گیر کشور ما در حوزه اجرای پروژه‌های عمرانی و صنعتی باید دیدگاه خود را نسبت به سرمایه گذاران خارجی تغییر دهند تا شاهد رشد و توسعه سرمایه گذاری و رونق اقتصادی باشیم.

لزوم تعریف مدیریت واحد سرمایه گذاری در ایران

چمنی با اشاره به لزوم مدیریت واحد سرمایه گذاری در ایران ادامه داد: اگر به دنبال سرمایه گذاران خارجی در کشور هستیم باید سازمان یا نهادی مستقل و متخصص با اختیارات تعریف شده در حوزه سرمایه گذاری تشکیل شود تا از گیر افتادن سرمایه گذاران در راهروهای عریض و طویل اداری جلوگیری شود.

وی افزود: تورم سرسام خم آور و کاهش ارزش پول ملی، یکی دیگر از عوامل کاهش سرمایه گذار خارجی در ایران است و به همین دلیل سرمایه گذاران به دنبال سرمایه گذاری در کشورهایی هستند که دارای رشد اقتصادی قابل قبولی باشند.

این فعال اقتصادی بیان کرد: مشکل واقعی ایران، کاهش ارزش پول ملی است چرا که کاهش ارزش پول ملی موجب نارضایتی و از دست رفتن سرمایه‌های اندوخته شده مردم و در نهایت کاهش سرمایه گذاری خارجی شده است.

بخشی بزرگی از سرمایه‌های کشور در اختیار بانک‌هاست

وی افزود: بخشی از سرمایه‌های بزرگ کشور در اختیار بانک‌هاست که تبعات این رویکرد منفعت طلبان، چوب لای چرخ‌های اقتصادی و تولیدی کشور  می‌گذارد و کم‌ترین نتیجه این رویکرد، نیمه تمام ماندن پروژه‌های عمرانی و از دست رفتن سرمایه‌هاست.

چمنی در پایان گفت: از مسئولان خواستاریم تا بسترهای لازم برای تقویت پول ملی را فراهم کنند و زمینه برقراری و توسعه تعاملات سیاسی و اقتصادی در چارچوب مقررات را نیز هموار نمایند.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *