نمودار کروناویروس در کشور پس از هفته‌ها صعودی شد؛

شروع موج چهارم کرونا در ایران؟

پس از گذشت ۸ هفته، دوباره آمار فوتی‌های مبتلایان به کووید-۱۹ در کشور وارد روندی افزایشی شده است، اتفاقی که می‌تواند هشدارها را نسبت به شروع موج چهارم بیماری از همیشه جدی‌تر کند.

به گزارش روزنامه «صبح امروز» به نقل از خبر آنلاین، این در حالی است که در هفته‌های گذشته و روزهایی که میزان شیوع کروناویروس کاهش پیدا می‌کرد بارها مسئولان نسبت به امکان شروع موج چهارم بیماری در کشور هشدار دادند. چند روز پیش ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، در این رابطه گفته بود: هرگونه عادی انگاری و بی‌احتیاطی، می‌تواند به بروز موج چهارم فراگیری کرونا منجر شود.

او افزود: این اعلان‌ها صادقانه است و چیزی شبیه پیش‌بینی‌های هواشناسی است؛ با این تفاوت که در آن نوع پیش‌بینی، هیچ دخل و تصرفی نیست، اما در پیش‌بینی شیوع کرونا، تغییر رفتارها بر نتایج آن تاثیرگذار است. روند نزولی فراگیری ثابت کرده که باعث نگرانی است؛ متاسفانه در طرح‌هایی که اجرا می‌کنیم و نتایج موفقی دارد، مردم بعد آن مقطع دچار نوعی ساده‌انگاری در رعایت دستورالعمل‌ها می‌شوند و در نتیجه چرخش ویروس از سر گرفته می‌شود.

اما آن طور که اعداد کرونا در کشور نشان می‌دهند، با وجود این پیشبینی‌ها به نظر می‌رسد هنوز تغییر رفتاری صورت نگرفته است و حتی روند نزولی، از حالت ثابت وارد حالت افزایشی هم شده است.

آمار مرگ

آمارهای اعلام شده توسط وزارت بهداشت درباره وضعیت پاندمی نشان می‌دهند که دیگر تعداد قربانیان این بیماری مانند قبل کاهش پیدا نکرده است. به طوری هفته گذشته به شکل میانگین هر روز بیش از ۸۷ نفر در کشور بخاطر ابتلا به کرونا فوت کردند. هفته گذشته این عدد ۸۶ بود.

در مجموع از تاریخ ۲۶ دی تا ۲ بهمن، ۶۱۳ نفر بخاطر ابتلا به کرونا فوت کردند، این در حالی است که هفته پیش تعداد قربانیان کرونا ۶۰۵ نفر بود. این یعنی پس از حدود هفت هفته شیب نمودار قربانیان کرونا در کشور دیگر نزولی نیست و حتی تعداد فوت‌شدگان بیشتر هم شده است.

متاسفانه ادامه این روند در هفته‌های بعدی می‌تواند منجر به شروع موج چهارم کرونا شود.

آمار آن‌هایی که در خطر مرگ قرار گرفتند

خوشبختانه این موضوع درباره آمار تعداد مبتلایان رخ نداده است. در هفت روز اخیر به طور میانگین هر روز ۶۱۰۱ نفر در کشور به کرونا مبتلا شدند.

البته به نظر می‌رسد، گروه‌های سنی پایین در گروه مبتلایان جدید بیماری قرار دارند. زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران، در این رابطه گفته بود: «بازتوزیع جنسی بستری‌های ما در بیمارستان‌ها به گونه‌ای شده که یک سهمی از بستری ما که قبلا در مورد گروه‌های سنی ۵ تا ۱۷ سال حتی تا قبل از آذرماه بین ۱/۲ تا ۲ درصد بود، در روزهای اخیر این عدد به ۶ تا ۹ درصد رسیده که نشان‌دهنده این است که این عدد رو به افزایش است».

مقایسه مجموع مبتلایان با هفته‌های گذشته نشان می‌دهد که این عدد نسبت به هفته پیش کاهش ناچیزی داشته است، اما به طور کلی به نظر می‌رسد مجموع مبتلایان کرونا در ایران در هفته‌های گذشته تقریبا ثابت مانده است.

هشدار؛ افزایش بستری‌ها

اما خبر بد این که در این مدت تعداد مبتلایان کرونا که بستری شدند هم افزایش پیدا کرده است، موضوعی که می‌تواند منجر به افزایش فوتی‌ها در هفته‌های بعدی شود. در حالی که هفته‌های قبلی تعداد بستری‌های روزانه به زیر ۵۰۰ نفر هم رسیده بود، این عدد در تاریخ یک بهمن به ۸۴۰ نفر رسید.

در مجموع در هفدهمین هفته از ابتدای پاییز و موج سوم، تعداد بستری‌ها به ۴۲۸۳ نفر رسید، در حالی که هفته قبل‌تر ۳۹۶۵ نفر از مبتلایان بستری شده‌ بودند. بر این اساس پس از هفته‌ها تعداد بستری‌های بیماری در کشور وارد روند افزایشی شده است. موضوع دیگری که نشانه‌ای از شروع موج چهارم بیماری است. بر این اساس به نظر می‌رسد پیش‌بینی برخی از مسئولان از شروع موج چهارم از نیمه دوم درست باشد.

زالی در همین رابطه گفته بود: افزایش تغییر در شاخص‌های مراجعان سرپایی گویای این نکته است که در صورت تکرارپذیری این روند، شیوع موج چهارم از نیمه دوم بهمن پیش‌بینی می‌شود.

نرخ مرگ‌ومیر قربانیان کرونا در ایران

همچنین نرخ مرگ‌ومیر کرونا در کشور(درصد مبتلایان کرونا که فوت کردند) هم نسبت به هفته‌های پیش حدود ۰.۰۵درصد افزایش پیدا کرده است.

افزایش مناطق قرمز

این روند صعودی نمودارهای کرونا در این باعث شده است تا تعداد شهرستان‌هایی که در وضعیت قرمز قرار دارند هم نسبت به هفته‌های قبلی افزایش پیدا کنند. ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است. البته خوشبختانه تعداد شهرهای نارنجی از ۳۰ به ۲۳ کاهش و شهرستان‌های آبی از  ۱۹۲ به ۲۵۲ افزایش پیدا کرده است.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *