مهربانی مردم برای مردم!

رئیس مجمع خیّرین سلامت مشهد گفت: دولتی‌کردن فعالیت‌های خیرانه به نفع جامعه و خیّران نیست.

علی‌رضا کلاهان با بیان اینکه «خیّرها آدم‌های موفقی هستند که از جنبه‌های مختلف می‌توانند به بهبود شرایط کمک کنند»، افزود: اینکه فکر کنیم خیّر یعنی کسی که صرفاً پول می‌دهد، تصور درستی نیست. خیّرها آدم‌های باهوشی هستند و به دلیل توانمندی‌های اجتماعی و فردی، بهره‌مندشدن از فکر و ایده این عزیزان در اولویت قرار دارد.

وی با بیان اینکه «خیّرین میزبان نیستند»، افزود: آدم‌های خیّر در حوزه‌های مختلف و با توجه به نیاز ارگان‌ها و سازمان‌ها، خودشان را می‌رسانند و کمک می‌کنند و بعد هم می‌روند.

کلاهان افزود: امیدواریم به مرحله‌ای برسیم که مجمع خیّرین سلامت به جای آنکه در حوزه درمان و بیماری وارد شود، ببتوانیم در بخش ارتقای سطح رفاه وارد شویم.

رئیس مجمع خیّرین سلامت مشهد با اشاره به اینکه «ما در کشوری زندگی می‌کنیم که به‌طور متوسط روزی دو پیوند کبد در آن صورت می‌گیرد»، تصریح کرد: اگر هر پیوند، 100 میلیون هزینه داشته باشد، حدود 60 میلیارد تومان هر ساله هزینه برای پیوند کبد صورت می‌گیرد؛ در صورتی که اگر مداوای درست انجام شود، سالانه حدوداً 325 میلیون تومان هزینه صرف بیماری‌های کبدی می‌شود.

وی با بیان اینکه «به گفته متخصصان در کشور کبد چرب، آمار بالایی دارد»، اضافه کرد: برای همین دوراندیشی‌هاست که می‌گوییم فکر خیّرین بالاتر و ارزشمندتر از آن وجوهی است که کمک می‌کنند. هدفمان این است که در حوزه‌های مختلفی که مخصوصاً با هدف پیشگیری باشد ورود پیدا کنیم.

کلاهان ادامه داد: برخی فکر می‌کنند خیّر یعنی آدم سن‌بالایی که در آخر عمر خود به کمک‌کردن می‌پردازد. در صورتی که در این حوزه جوانان فعالی داریم. خوشبختانه با تشکیل شورای مشارکت‌های زنان مجمع خیّرین سلامت استان که اولین مجمع خیرین سلامت به این شکل در کشور بود، توانسته‌ایم موفقیت‌های خوبی در این زمینه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه «زن نقش اساسی در سلامت جامعه دارد»، اظهار کرد: سلامت خانواده با زن است، چه زن شاغل باشد یا خانه‌دار. زنان ذائقه غذاخوردن کودک و همسر خود را تعیین می‌کند. جامعه سالم هم منتج از خانواده سالم است؛ بنابراین نقش زن خیلی مهم است.

کلاهان اظهار کرد: وقتی کارنامه‌های خوبی وجود داشته باشد و کسی که فعالیت می‌کند نتیجه تلاشش را ببیند، افراد تشویق می‌شوند حضور بیش‌تری در کارهای خیر یابند. ما به‌طور مستقیم از کسی درخواست نمی‌کنیم وارد کار خیر شود. تلاش ما اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌هاست؛ چرا که کار خیر اجباربردار نیست.

رئیس مجمع خیّرین سلامت مشهد با اشاره به اینکه «ما در سطح کشور با 80 هزار خیّر ارتباط داریم»، توضیح داد: خیّران به استان یا جغرافیای خاصی تفکیک‌پذیر نیستند. ممکن است یک انسان از صدها کیلومتر دورتر به کمک انسانی دیگر بشتابد.

وی با اشاره به اینکه «درخصوص حوزه بین‌الملل به دنبال یک شبکه ارتباطی جدی‌تر هستیم»، افزود: امیدواریم بتوانیم از خراسانی‌ها و ایرانی‌هایی که در اروپا یا هرکجای دیگر دنیا زندگی می‌کنند، ارتباط بیشتری بگیریم. این اتفاق دارد در استان‌های دیگر ما مانند کرمان، فارس و… صورت می‌گیرد.

کلاهان تصریح کرد: فرمایش مقام معظم رهبری این است که خیرین را به سمت‌وسوی دولتی‌کردن نبریم؛ ولی وزارت بهداشت آمده است در قالب معاونت اجتماعی در بدنه دولت، تشکیلاتی را ترتیب داده و خیرین مختلف در حوزه‌های مختلف و از جمله سلامت را زیر پوشش خود برده است که این امر باعث سردرگمی خیّران شده است.

وی با اشاره به اینکه «از یک‌طرف فرمان و قدرت دست وزارت‌خانه است، از طرف دیگر خیّرینی هستند که دوست ندارند مستقیم وارد کار دولتی شوند و ترجیح می‌دهند به‌طور خصوصی زیر نظر پروتکل‌های دولتی فعالیت کنند»، اظهار کرد: این امر باعث به‌وجودآمدن پراکندگی شده است که اصلاً به نفع جامعه و خیّران نیست.

کلاهان افزود: همیشه دولت‌ها به خاطر چارچوب‌هایی که دارند، در ارائه نقشه‌ها و راه‌ها کندتر از مردم بوده‌اند. به همین دلیل، خیّرینی که نیت کرده و علاقه‌مندی از خودشان نشان داده‌اند، کمی دچار دل‌سردی می‌شوند. انتظار خیّران از دولت این است که وظایفش را سریع‌تر انجام دهد.

وی گفت: درخصوص هپاتیت، ما در ماه‌های گذشته چند نشست داشتیم و دوستان جهاددانشگاهی نقشه‌راهی را در این زمینه نشان دادند که بتوان در مراکزی که به‌نحوی درگیر هپاتیت هستند، مثل زندان‌ها و مراکز وابسته به بهزیستی، ورود کرد و آزمایش‌های لازم را انجام داد و پیش‌بینی‌های درمانی نیز صورت پذیرد.

کلاهان ادامه داد: همین امروز خیرین مجمع سلامت تقبل کردند که هزینه‌های آزمایش زندان تربت‌جام و قوچان را پرداخت کنند. البته پیشنهاد دادیم که این کار با کمک آزمایشگاه‌های جهاددانشگاهی صورت پذیرد.

رئیس مجمع خیّرین سلامت مشهد با بیان اینکه «معمولاً خیّرین تمایل دارند آثار کارهایی که انجام می‌دهند، سریع دیده شود»، اظهار کرد: جهاددانشگاهی مجموعه‌ای است که کار تحقیقاتی و زمان‌بر انجام می‌دهد و ما برای مجاب‌کردن خیّران برای انجام کارهای زمان‌بر کار سختی را داریم. باید به خیّرین توضیح دهیم اگر فلان‌دستگاه درباره تست آزمایش ژنتیک خریداری شود، چه میزان از معلولیت کاهش می‌یابد، تا آنان را با اتکاء به آمار موجود وارد این نوع کارهای خیرخواهانه کنیم. تعامل جدی خود را با جهاددانشگاهی شروع کردیم و منتظر هستیم تفاهم‌نامه کلانی با جهاد اتفاق بیفتد.

کلاهان افزود: ما به‌عنوان مجمع خیرین سلامت، رسانه‌ها را خیّر می‌بینیم. رسانه‌ها یک ضلع مثلث برای انجام امور خیریه است؛ چه در شفاف‌سازی و ارائه مطالب و چه بابت تسهیل کار. ما اولین انجمن خیرین و رسانه را مطرح کردیم و جلسه گذاشتیم در دفتر مجمع خیرین سلامت و یک اجماع نظری در این خصوص صورت گرفت که مدیران مسئول رسانه‌ها دعوت شوند و در یک کار و روند کارشناسی‌شده فعالیت‌های این انجمن را پیگیری کنیم؛ یک‌دفعه در دانشگاه علوم پزشکی دیدیم جلسه‌ای گذاشتند با عنوان اولین جلسه رسانه و خیرین؛ یعنی دولت در این هم ورود پیدا کرد. در مکان دولتی، آدم‌های دولتی و کار دولتی و موازی‌کاری‌هایی که همیشه مرسوم بوده است.

 

 

منبع: ایسنا

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *