استفاده از محصولات حلال باید فرهنگ‌سازی شود

مدیر گروه پزشکی و تغذیه موسسه موضوع شناسی احکام فقهی، برگزاری همایش های علمی با موضوع« حلال» را زمینه ساز قرار گرفتن فرآورده‌های حلال در کانون توجه مسئولان، متخصصان و تجار وارد کننده دانست و اظهار داشت: تبادل اطلاعات و ارائه مقالات علمی در این همایش ها می تواند به تئوری سازی و نهادینه شدن فرهنگ استفاده از محصولات حلال کمک کند.

دکتر نور محمدی بر ضرورت اشاعه‌ی فرهنگ استفاده از فرآورده های حلال در جامعه و توجه مسئولان به این امر تاکید و یادآور شد: با عنایت به اینکه تمامی محصولات مختلف غذایی، دارویی، بهداشتی تولید داخل نبوده و برخی به صورت مواد اولیه وارد کشور می شود که در مواردی از حیث تطابق با موازین شرعی و یا چارچوب‌های متضمن سلامت جامعه نیز دچار شبهاتی است، ضروری است که در بدو ورود این محصولات به کشور، مورد بررسی‌های مختلف علمی و تأیید شرعی قرار گرفته و پس از آن به مسئولان، مدیران، کارشناسان، متصدیان و در نهایت به مصرف کنندگان به شیوه‌های مختلف تبلیغی، آموزشی و ترویجی معرفی شوند.

وی با اشاره به تاسیس مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران بیان داشت: از آنجا که این مرکز نهال نوپایی است که بتازگی توسط متخصصان دلسوز کشورمان ایجادشده ، واضح است که برپایی همایش‌های علمی همچون « همایش بین المللی فرآورده های حلال » می‌تواند استفاده از محصولات پاک و حلال را در کانون توجه مسئولان؛ متخصصان و حتی تجار وارد کننده قرارداده و با ارائه مقالات علمی، نحوه بهره‌گیری از فرآورده‌های حلال را تئوری و نهادینه سازی سازد.

مدیر گروه پزشکی و تغذیه موسسه موضوع شناسی احکام فقهی به فعالیت های این مرکز در راستای ترویج فرهنگ بهره گیری از فرآورده های حلال نیز اشاره و گفت: رسالت مؤسسه، تبیین موضوعات احکام شرعی است که دامنه و گستره آن فرآورده‌های حلال را نیز در بر می‌گیرد و هر آنچه که مُتَعَلَّق حکم شرعی باشد، در مأموریت مؤسسه گنجانده شده است.

وی در پایان افزود: چنانچه به هر دلیل علمی در ساختار اولیه فرآورده‌های غذایی، دارویی و یا لوازم پزشکی، وجود شی نجس مشاهده شده و یا به هر دلیلی مصرف آن موجب ضرر تشخیص داده شده و حکم حرام بر آن محتمل گردد، لازم است که این موضوع  توسط مؤسسه تبیین و سپس در استنباط فقهی مجتهدین و فقهاء عظام مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین اقدام ها و مأموریت‌های انجام شده مؤسسه دقیقاً در همین راستا بوده و گروه پژوهشی تغذیه و پزشکی مؤسسه عهده‌دار اینگونه مسائل می‌باشند.

 

 

منبع: وب‌دا

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *