وزیر ارتباطات و چالش محتوای فضای مجازی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی‌در جریان بررسی سوال حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر از محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر” عدم نظارت و کنترل کافی وزارت ارتباطات بر محتوای مطالب مغایر اصول و موازین شرعی و مصالح و منافع ملی در فضای مجازی” سوال وی را با 66 رأی موافق، 96 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 209 نماینده حاضر در جلسه وارد ندانسته و از پاسخ‌های وزیر قانع شدند.

سعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس پیش از رای گیری گزارش بررسی این سوال در کمیسیون متبوعش را تشریح کرد: آقای حاجی دلیگانی در خصوص سوال خود از وزیر ارتباطات عنوان داشته اند چه اقدامات موثری جهت کنترل این نابسامانی داشته اید؟، چرا نسبت به برخورد قانونی با کانال ضد انقلاب مرسوم به شکست سکوت که توسط عده ای معاند نظام اداره می‌شود و مبانی انقلاب و ارزش‌های اسلامی‌را هدف قرار داده است و هر روز به تعداد آن اضافه می‌شود علی رغم تذکرات متعدد اقدامی‌انجام نداده اید.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی‌به دیگر سوالات حاجی دلیگانی از وزیر ارتباطات اشاره کرد و گفت: اینکه چرا نشر محتویات ضاله که انحراف جوانان را هدف قرار داده کنترل و توقیف نمی‌شود و اینکه چرا انتشار فیلم و عکس‌های مستهجن به هیچ محدودیتی انجام می‌پذیرد و اینکه چرا شرایطی اعمال نمی‌شود تا استفاده از ظرفیت مجازی، هدفمند و کنترل شده باشد.

وی ادامه داد: چه میزان به وظایف قانونی و اجرای سیاست‌های کلی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری اهتمام داشته اید همچنین اینکه چرا وزارت ارتباطات نسبت به آثار مخرب بر فضای مجازی بی تفاوت است از دیگر سوالات آقای حاجی دلیگانی از وزیر ارتباطات محسوب می‌شود.

در ادامه، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مسائل فضای مجازی برای همه روشن است و همه کشورهای دنیا نیز با این مسائل مواجهند چرا که فضای مجازی فرصت و تهدیدها را توامان با هم دارد و نمی توان از فرصت‌های آن گذشت.

محمود واعظی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز همواره فرموده اند که از همه فرصت‌های فضای مجازی استفاده شود و تهدیدات آن را نیز کاهش بدهیم تا مردم بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند از این رو در 4 سال گذشته تلاش شده به نوعی فرصت‌ها را افزایش و امنیت را ارتقاء دهیم.

وی با بیان اینکه 14دانشگاه و مرکز پژوهشی کشور محتوای فضای مجازی را بررسی و صیانت می کنند گفت: با کمک دانشگاهیان تلاش شده تا این فرصت‌ها را بومی کنیم اما به هر حال با توجه به مسائل فناوری‌های مختلف گره خورده با فضای مجازی به نوعی جنگ سایبری بین کشورها ایجاد شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد: فارغ التحصیلان و دانشگاهیان تلاش می کنند که بتوانیم با تفاهمات مختلف اقدامات مناسبی را رقم بزنیم.

واعظی با بیان اینکه مسائلی که در صحن مطرح شده با سوالی که آقای حاجی در کمیسیون مطرح کردند ارتباطی ندارد لذا آمارهایی که در خصوص استفاده 90 درصد مردم از اینترنت بین الملل و مراجعه 60 درصد مردم به سایت‌های جنسی اصلا درست نیست گفت: نمایندگان و مردم توجه داشته باشند این آمارها در ارتباط با کشور ایران نیست لذا از نقل قول آن امتناع کنند.

وی در توضیح راه اندازی شبکه ملی اطلاعات گفت: فاز اول این شبکه در سال 95 و در هفته دولت به بهره برداری رسید متاسفانه علیرغم 14 سال در کشور براساس برنامه‌های پنج ساله چهارم و پنجم توسعه و حکم رهبری این شبکه راه اندازی نشد اما در دولت یازدهم این پروژه در اولویت قرار گرفت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اتوبان داخلی ساخته شده چرا که تا زمانی که شبکه داخلی تکمیل نشود و شبکه انتقال از 900 گیگابایت بر ثانیه به بالاتر از 10 هزار افزایش نیابد و شبکه پهباند 624 گیگابایت به 11هزارتبدیل و بیش از 15 برابر تبدیل نشود نمی توان شبکه ملی را راه اندازی کرد.

واعظی با بیان اینکه دسترسی‌ها در دولت یازدهم افزایش داده شد ادامه داد: در ابتدای دولت تنها دو شهر به نسل سوم تلفن همراه دسترسی داشتند و هیچ شهری به نسل چهارم دسترسی نداشت اما هم اکنون هزار شهر به نسل سوم تلفن همراه و 741 شهر به نسل چهارم دسترسی دارند کما اینکه در 22 بهمن سال 95 نیز فاز دوم شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شد.

وی تصریح کرد: در ابتدای دولت 10 درصد مردم از ترافیک و محتوای داخل استفاده می کردند و 90 درصد از اینترنت بین الملل اما امروزه 10 درصد به 43 درصد رسیده و فاز سوم شبکه ملی اطلاعات نیز در اواخر تیرماه تا قبل از پایان دولت یازدهم به بهره برداری می رسد.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *