سخنگوی کاخ سفید:

ارتباط میان تحریم‌های اعمالی بر روسیه و تأثیر آن بر مذاکرات وین و ایران را رد کرد

سخنگوی کاخ سفید با رد هرگونه تأثیر تحریم روسیه بر مذاکرات وین، به تصمیم رئیس جمهور پیشین آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای ایران کنایه زد.

به گزارش صبح امروز و به نقل از فارس، «جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید بامداد امروز هرگونه ارتباط بین تحریم‌های اعمالی بر روسیه و تأثیر آن بر مذاکرات وین و ایران را رد کرد.

ساکی طی نشست خبری در کاخ سفید گفت اعمال تحریم‌ها بر روسیه به دلیل عملیات در اوکراین، هیچ ارتباطی به حضور روسیه در مذاکرات وین درباره توافق هسته‌ای ایران ندارد.

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا درخواست از عربستان سعودی یا ونزوئلا یا ایران برای تأمین نفت بجای روسیه، می‌تواند وابستگی به نفت روسیه را کم کند، گفت: «بهترین کاری که می‌توان انجام داد، کاهش وابستگی ما به نفت خارجی‌ها است».

سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به این سوال که آیا کسی طرفدار دستیابی ایران به سلاح اتمی هست، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا را به تشویق ایران برای ساخت سلاح اتمی متهم کرد.

ساکی در این‌باره با کنایه اظهار داشت: «گمان نمی‌کنم هیچکسی حامی [حرکت] ایران برای دستیابی به سلاح اتمی باشد، البته شاید بجز رئیس‌جمهور قبلی [ترامپ] که از توافق [هسته‌ای] خارج شد!»

وی همچنین با ادعای اینکه به توافق با ایران در مذاکرات وین نزدیک شده‌اند، اما گفت که مؤلفه‌های مهمی در گفتگوها باقی مانده که دو طرف باید روی آنها به توافق برسند.

پیش از این نیز «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود که تحریم‌های اعمالی علیه روسیه هیچ ارتباطی با توافق هسته‌ای با ایران و چشم‌انداز بازگشت به آن ندارد.

پیش‌تر آمریکا گفت که «توافق احتمالی» در وین نزدیک است، اما چند  نقطه اختلاف مانع از توافق شده و زمان در حال اتمام است. «جالینا پورتر» معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با تکرار ارزیابی سایر طرف‌های مذاکره‌کننده در وین در هفته‌های اخیر، گفت مذاکره‌کنندگان در وین «پیشرفت قابل توجهی» داشته‌اند. وی افزود: ما به یک توافق احتمالی نزدیک هستیم، اما تعدادی از مسائل دشوار هنوز حل نشده باقی مانده است. توافقی نخواهیم داشت مگر این که مسائل باقیمانده را به سرعت حل کنیم.

او در ادامه با انداختن توپ در زمین ایران، گفت: با این حال، اگر ایران جدیت نشان دهد، ما می‌توانیم و باید در عرض چند روز به درک بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام برسیم.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *