نگاهی به فهرست 50 فیلم برتر کارگردانان رنگینپوست؛
نمایندگان سینمای ایران
سرویس فرهنگ
دو فیلم از مرحوم عباس کیارستمی و جعفر پناهی (هر کدام یک فیلم) و سه فیلم از اصغر فرهادی نمایندگان سینمای ایران در فهرست بهترین فیلمها با کارگردانان رنگینپوست هستند.
به گزارش روزنامه «صبح امروز»، سایت استاکر در ادامه انتشار فهرست بهترینها این بار سراغ ۵۰ فیلم برتر رفته است که سازندگان آنها افرادی جز سفیدپوستان آمریکا و اروپا هستند. بومیهای قاره آمریکا، آمریکاییهای آفریقاییتبار، آفریقاییها و آسیاییها فیلمهایی ساختهاند که تماشای آنها به همه توصیه میشود؛ با این توضیح که هر فیلم برای قرار گرفتن در این فهرست باید هفت نقد هم در کارنامه داشته باشد.
سینمایی فروشنده در رده 41
در فهرست ۵۰ فیلم برتر فیلمسازان رنگینپوست که سایت شیکاگو تریبیون از استاکر بازنشر کرده، «فروشنده» اصغر فرهادی در رده ۴۱ است، فیلمی که در ۲۰۱۷ برنده اسکار بهترین فیلم خارجیزبان شد اما کارگردان آن به دلیل اعمال قانون منع ورود مسلمانان به آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ نتوانست در مراسم اهدای جوایز اسکار شرکت کند. نمره «فروشنده» در سایت متاسکور ۸۵ و نمره آن از کاربران سایت معتبر imdb کمی کمتر از هشت است.
«فروشنده» به نویسندگی و کارگردانی اصغر فرهادی و هفتمین فیلم بلند این کارگردان برجسته است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: « رعنا و عماد زن و شوهری جوان هستند که در حال اجرای تئاتری بر اساس نمایشنامه مرگ فروشنده نوشته آرتور میلر میباشند. آنها به علت نشست زمین مجبور میشوند به اجبار خانه خود را ترک کنند و به اصرار یکی از دوستانشان به نام بابک به خانهای اسبابکشی میکنند که پیشتر زنی بدکاره به نام «آهو» در آن ساکن بودهاست. ابتدا همه چیز خوب پیش میرود ولی وقایع بعدی به بحرانی غیرقابل کنترل ختم میشود..»
سینمایی «10» در رده 37
زندهیاد عباس کیارستمی با فیلم سینمایی «۱۰» در این فهرست حضور دارد و در رده ۳۷ ایستاده است. این فیلم ۹۴ دقیقهای که دغدغههای یک مادر تنها را در یک شبانهروز درون خودرو به تصویر کشیده، سال ۲۰۰۲ در بخش مسابقه رسمی جشنواره کن حضور داشت اما از نخل طلا و دیگر جوایز این رویداد معتبر نصیبی نبرد. نمره فیلم «۱۰» از منتقدان متاسکور ۸۶ و امتیاز آن در بخش کاربران ایامدیبی ۷.۴ است.
در خلاصه داستان این فیلم امده است: « در فیلم ده یک زن درون خودرویی نشستهاست و در ده سکانس با پنج شخص گفتگوهایی انجام میدهد و نمایی از زندگی زن امروزی در ایران را نشان میدهد. در این فیلم شخصیت اصلی داستان با پسرش، خواهرش، یک عروس آینده، یک روسپی و زنی که به دنبال خواندن نماز است گفتگو میکند.»
سینمایی «درباره الی» در رده 32
فیلم ۱۱۹ دقیقهای «درباره الی» که با حضور در جشنواره برلین پای فرهادی را به بازارهای جهانی و بینالمللی باز کرد، در ردهبندی فیلمهای برتر از فیملسازان رنگینپوست در رده ۳۲ قرار دارد. «درباره الی» جایزه خرس نقرهای بهترین کارگردان را از جشنواره برلین برای فرهادی به ارمغان آورد و در جشنواره ترایبکا در آمریکا هم برنده جایزه هیات داوران شد.
اصغر فرهادی در درباره الی از سبک رئالیسم پیروی کرد و باعث شد تا موج جدیدی در سینمای ایران رقم بخورد. داستان فیلم روایتگر زندگی چند خانواده است که برای گذراندن تعطیلات به شمال کشور سفر کردهاند. دوستان احمد (شهاب حسینی) که پس از سالها زندگی در آلمان به ایران بازگشته، در تلاش هستند تا همسری را برای او بیابند. به همین خاطر، مربی مهدکودکی به نام «اِلی» (ترانه علیدوستی) با دعوت سپیده ( گلشیفته فراهانی) به همراه دیگران به این سفر آمدهاست. اما پس از ناپدید شدن الی در ساحل دریا، ماجرا به تراژدی تبدیل میشود و هر کس در مورد این مسئله به قضاوت پرداخته و دیگری را مقصر میداند. تا آنجا که جمع به خاطر منافع خود زمانیکه نامزد جستجوگر الی در پی او از راه میرسد از حمایت الی دست کشیده و سپیده را مجاب مینماید که در مورد الی حرفهای نادرست و دروغهای کوچکی بگوید؛ دروغهایی که تبدیل به فاجعه میشوند.
سینمایی «تاکسی» در رده 21
«تاکسی» جعفر پناهی با داشتن خرس طلایی بهترین فیلم برلین در کارنامه و امتیاز ۹۱ از متاسکور در رده ۲۱ ایستاده است. این فیلم پس از «پرده» و « این فیلم نیست» سومین فیلمی است که جعفر پناهی در دوران محرومیت خود از فیلمسازی در ایران ساخته است. (6) این فیلم ساختاری مستندگونه دارد، با امکانات محدودی ساخته شده و داستان آن در یک تاکسی در تهران و بجنورد میگذرد که رانندگی این تاکسی با خود جعفر پناهی است.
در آغاز فیلم این شبهه وجود دارد که مسافران از وجود دوربینها آگاهی ندارند و موضوعات مورد بحث اتفاقی و تصادفی هستند، اما روند فیلم خلاف این تصور را تقویت میکند. البته میتوان تصور نمود که این فیلم محصول گفتگوهای متفاوت و متعددی بوده که پناهی در تدوین دست به گزینش زده تا محتوایی یکدست و دلخواه خود را در قالب یک فیلم خوب تهیه و ارائه کند.
سینمایی «جدایی نادر از سیمین» در رده 7
آخرین نماینده ایران در این فهرست هم «جدایی نادر از سیمین» فرهادی است که در رده هفت قرار دارد. این فیلم هم در ۲۰۱۲ برنده اسکار بهترین فیلم خارجیزبان شد و میتوان آن را پرافتخارترین اثر کارنامه پربار فرهادی دانست.
جدایی نادر از سیمین در ژانر درام و محصول سال ۱۳۸۹ است. این فیلم برنده اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان ۲۰۱۲ گردید.
فرهادی درباره ایده ایجاد فیلم میگوید: « من یک تصویری در ذهن خود داشتم که بعدها متوجه شدم از ماجرایی شکل گرفته که زمانی برادرم برایم تعریف کردهبود؛ مرد میانسالی که پدر پیر و مبتلا به آلزایمر خود را تنهایی حمام میکند. این تصویر مانند دکمهای بود که من را وادار کرد برایش کت بدوزم
پنج فیلم اول لیست
پنج فیلم اول فهرست ۵۰ فیلم برتر فیلمسازان رنگینپوست به ترتیب از پنجم به اول عبارتند از «رما» به کارگردانی آلفونسو کوارون مکزیکی، «جاذبه» کوارون، «۱۲ سال بردگی» استیو مکویین، «هزارتوی پن» گیرمو دلتورو مکزیکی و «مهتاب» بری جنکینز با امتیاز ۹۹ از متاسکور.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.