خرید و فروش سکه به هر میزان جرم نیست مگر با تقلب

یک وکیل دادگستری با اشاره به بازداشت فردی موسوم به «سلطان سکه» گفت: خرید و فروش سکه به هر میزان و تعداد جرم محسوب نمی‌شود مگر اینکه این کار از راه تقلب صورت گرفته باشد.

نعمت احمدی با اشاره به حدود تحقق جرم افزود: خرید و فروش سکه جرم نیست و حد معینی نیز ندارد که مثلاً شما یک قطعه خریداری کنید یا ۱۰۰ قطعه؛ همچنین این مسأله احتکار نیز محسوب نمی‌شود چون پایه ثروت خود بانک مرکزی بزرگترین نگهدارنده طلا و سکه است.

وی بیان کرد: فروش سکه به وسیله دولت صورت می‌گیرد، یعنی دولت یک فراخوان می‌دهد و اعلام می‌کند که برای جمع کردن نقدینگی می‌خواهم سکه عرضه کنم و محدودیتی هم برای این موضوع نمی‌گذارد.

این وکیل دادگستری تصریح کرد: ممکن است پول کسی که سکه می‌خرد مشکل داشته باشد، یعنی از راه ناصواب به دست آمده و قصد پولشویی داشته باشد، ولی این مسأله هم به خرید و فروش سکه برنمی‌گردد.

احمدی یادآور شد: ممکن است شخص عملیاتی را انجام داده باشد که آن عمل جرم باشد و نه خرید و فروش سکه. مسأله مهم این است که احتمال بدهیم شخص با بانک و محلی که برای دریافت سکه ثبت‌نام می‌کنند زد و بند کرده باشد و به طور مثال شما بتوانید یک سکه ثبت‌نام کنید ولی این فرد توان آن را داشته باشد که به طور مثال ۱۰۰ سکه بنویسد که اگر این کار از راه تقلب صورت گرفته احتمالاً جنبه مجرمانه داشته باشد وگرنه خود خرید و فروش سکه به هر میزان و تعداد جرم محسوب نمی‌شود.

وی در خصوص میزان مطرح شده سکه‌ها اظهار کرد: اینکه گفته می‌شود این فرد ۲ تن سکه خریداری کرده، پیداست که کسی که این حرف را زده از مرحله پرت است و همچنین اینکه اعلام شده که آقایی را گرفته‌اند که ایشان یک سکه هم همراه نداشته ولی سلطان سکه می‌باشد، خنده‌دار است.

 

این وکیل دادگستری گفت: کار این فرد خلاف نبوده و نگهداری طلا و جواهر خلاف نیست، اما اگر بخواهند این مقدار سکه را از مرز خارج کنند موضوع جداگانه‌ای است و به اصطلاح اینکه بدون مجوز قانونی بخواهید طلا وارد کشور یا خارج کنید، جرم محسوب می‌شود.

انتهای خبر/

image_print
1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *