دستگاه‌ها بجای استخدام باید بستر اشتغال ایجاد کنند

استاندار خراسان رضوی گفت: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برای افزایش تولید و اشتغال در حوزه‌های مختلف به عنوان یک موضوع اساسی باید در دستور کار مدیران و فرمانداران باشد، چرا که این بحث اولویت اول ما برای توسعه تولید و اشتغال استان است. دستگا‌های دولتی باید بستر ایجاد اشتغال را ایجاد کنند، نه این که برای ایجاد اشتغال اقدام به استخدام کنند.

علیرضا رشیدیان شنبه در شورای برنامه ریزی و توسعه استان خراسان رضوی افزود:  این مسئله‌ای است که باید دانشگاه‌ها و بانک‌ها به آن توجه کنند و با کمک بخش خصوصی ظرفیت‌های تولیدی استان را تقویت کرده و زمینه اشتغال جوانان را ایجاد کنند.

رشیدیان ادامه داد: نکته بسیار مهم که حتما همه مدیران نسبت به آن توجه داشته باشند حمایت از کالاهای ایرانی است، چرا که بنا بر دستور دولت همه دستگا‌ه‌ها موظف هستند تا حد امکان از کالاهای ایرانی استفاده کنند.

تلاش شده بودجه واقعی اعلام شود

وی افزود: در اعتبارات تملک دارایی‌های استان تلاش شد رقم واقعی و قابل تحقق به عنوان بودجه اعلام شود و همیشه این مشکل که 42 درصد از بودجه تملک دارایی تخصیص داشت، رفع شود. امیدواریم با مدیریت دستگاه‌ و حداکثر صرفه‌جویی و بهره‌وری در کارها، بتوانیم اهداف مورد انتظار برنامه ششم و انتظارات مردم را برآورده سازیم.

 

واگذاری پروژه‌ها به بخش خصوصی یک تکلیف است

استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه واگذاری طرح‌ و پروژه‌ به بخش خصوصی از حالت توصیه خارج بوده و یک تکلیف است، گفت: یکی از موضوعاتی که در این رابطه دیده شده است، مساله تسهیلات است. در سال 97 رقمی‌‌خوبی در این زمینه پیش بینی شده که باید از این ظرفیت‌ برای حوزه‌ی تملک و توسعه که با کاهش اعتبارات مواجه هستیم، حداکثر استفاده را داشته باشیم.

 

رشیدیان اضافه کرد: تلاش بر این بوده آنچه که ابلاغ می‌شود و الزامات قانونی با نیازهای برنامه ششم با نیازهای استان متناسب سازی شود. فرمانداران استان باید توجه ویژه به تخصیص‌ و مصوباتی داشته باشند که برای موضوعات مبتلا به شهرستان‌ است. گاهی مواردی تایید می‌‌شود که مغایرت با ابلاغ مفاد قانون دارد، باید در این زمینه ابلاغات قانونی مد نظر باشد و اولویت‌ شهرستان‌ نیز مد نظر فرمانداران قرار گیرد.

 

ابلاغ دوهزار میلیارد تومان در سفر رئیس جمهور

استاندار خراسان رضوی در پایان رای‌گیری مصوبات شورا گفت: این اعداد و ارقام که تصویب شد با توان مدیریتی مدیران دشتگاه‌ها می‌تواند تحقق پیدا کند، چرا که اعداد و ارقام کار نمی‌کنند و این انسان‌ها هستند که پیشرفت را حاصل می‌کنند. خوشبختانه در سفر رئیس جمهور بیش از دو هزار میلیارد تومان ابلاغ داشتیم که اگر تحقق پیدا کند توان مدیران را بسیار افزایش خواهد داد.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان رضوی:

رشد9.3 درصدی درآمدهای استان در سال 96

در ادامه این جلسه رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان رضوی در خصوص وضعیت اعتبارات و درآمدهای استان در سال گذشته گفت: در سال 96 درآمدهای استانس 3247 میلیارد تومان بوده که 3.8 درصد از درآمدهای کشور را شامل می‌‌شد. رشد درآمدهای استانی در سال گذشته 9.3 درصد بوده که رشد درآمدهای استان از این میزان کمتر بود. همچنین اعتبارات هزینه‌ای استان در سال گذشته 508 میلیارد تومان بود که 5.8 درصد اعتبارات کشور را شامل می‌‌شد و نسبت به سال قبل از آن 16 درصد رشد داشت.
رضا جمشیدی افزود: سال گذشته 589 میلیارد تومان اعتبارات جاری در استان داشته ایم که 99.1 درصد آن تخصیص یافت. علاوه بر این سال گذشته اعتبارات تملک دارایی‌ سرمایه ای استان 793 میلیارد تومان بود که نسبت به سال 95، 0.2 درصد رشد داشته است. با ابلاغ ردیفی در طول سال به استان، مجموع اعتبارت عمرانی استان به 1466 میلیارد تومان رسید.

 

توزیع مساوی بودجه نفت‌وگاز بین شهرستان‌ها

جمشیدی با بیان اینکه سال گذشته 96 میلیارد تومان برای طرح‌ ملی استانی شده در خراسان رضوی اختصاص یافت، گفت: در سال 96 اعتبارات استانی و 3 درصد بودجه نفت و گاز و اعتبارات قانون استفاده متوازن از امکانات کشور در تمام شهرستان‌ به صورت مساوی تقسیم شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی اضافه کرد: سال گذشته 4442 پروژه در استان وجود داشت که 24 درصد مبلغ پروژه‌ امانی و 76 درصد آن به صورت پیمانی بوده است.
وی در خصوص وضعیت اعتبارات استان در سال 97 تصریح کرد: درآمدهای استان‌ی کشور در این سال 101 هزار میلیارد تومان است که سهم درآمدهای آن‌ از کشور از 51 درصد در سال 96 به 47 درصد در سال 97 رسیده است. دلیل این امر این است که رشد درآمدهای استانی پایین تر شده است. امسال درآمدهای استانی خراسان رضوی به 3547 میلیارد تومان در سال 97 رسیده که 9.2 درصد رشد داشته است.

 

کاهش 3.7 سهم استان از درآمدهای سال جاری

جمشیدی خاطرنشان کرد: سهم نسبی استان از درآمدها در سال جاری، 3.7 درصد کاهش پیدا کرده است. سال گذشته حدود 15 درصد از درآمدهای استان محقق نشد. در حوزه تفکیک درآمدهای سال 97 باید 439 میلیارد تومان درآمد غیرمالیاتی داشته باشیم که نسبت به سال قبل 46 درصد رشد دارد.
مشاور استاندار خراسان رضوی افزود: اعتبارات هزینه‌ای استان‌ در سال جاری، 10 هزار میلیارد تومان است که سهم استان ما نیز از این میزان از 3.5 به 3.6 درصد افزایش یافته است. اعتبارات هزینه‌ای استان 595 میلیارد تومان است که 17.3 درصد رشد دارد و در حقوق و مزایا باید 64 میلیارد تومان برای آن پیش بینی داشته باشیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی ادامه داد: مجموع اعتبارات هزینه‌ای برای استان در سال گذشته 589 میلیارد تومان بود که 337 میلیارد تومان آن حقوق و 252 میلیارد تومان آن سایر هزینه‌ بوده است. امسال در مجموع 602 میلیارد تومان اعتبارات هزینه‌ای برای خراسان رضوی پیش بینی شده است. میزان اعتبارات هزینه‌ای استان مشابه سال گذشته است ولی بخش حقوق و مزایای آن رشد پیدا کرده است.
جمشیدی با اشاره به اعتبارات عمرانی استان عنوان کرد: این اعتبارات در استان‌ 43 هزار میلیارد تومان است که سهم بودجه عمرانی استان‌ از 80 به 69 درصد رسیده است. استان ما در مجموع در حوزه اعتبارات عمرانی 1794 میلیارد تومان است که در سال گذشته 2215 میلیارد تومان بود که کاهش 19 درصدی دارد. این کاهش به طور میانگین در استان‌‌های کشور 24.8 درصد بوده است. در حال حاضر سهم بودجه عمرانی خراسان رضوی از بودجه عمرانی کشور به 4.16 درصد رسیده است.
وی اظهار کرد: اعتبارات تملک دارایی‌‌های سرمایه‌ای استانی 153 میلیارد تومان است که 5.6 درصد از اعتبارات استانی را در اختیار دارد. امسال 993 میلیارد تومان اعتبار در اختیار داریم که باید در شورای برنامه ریزی در مورد آن تصمیم گیری شود.

دو میلیارد تومان بودجه پژوهش‌های استان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی ادامه داد: هر دستگاهی می‌‌تواند یک درصد از اعتبارات خود را به حوزه پژوهش اختصاص دهد که براساس قانون، شورا می‌‌تواند این یک درصدها را تجمیع کند. این میزان در استان در مجموع 2 میلیارد تومان است که می‌‌توان آن را براساس دستورالعمل سازمان برنامه و بودجه کشور تجمیع کرد. بر این اساس طرح‌ها‌ باید به شورای برنامه‌ریزی استان برسد و سپس طرح‌‌های اولویت دار مشخص شود.
جمشیدی ادامه داد: 0.05 درصد از اعتبارات هزینه‌ای استان‌ در حوزه مسایل مربوط به نهاد خانواده و جایگاه زنان باید در اختیار اداره کل امور بانوان استانداری‌ قرار گیرد که این 0.05 درصد نیز تجمیع شده است.
وی افزود: امسال این امکان وجود دارد که حقوق و مزایای مستمر دستگاه‌ 12 درصد رشد داشته باشد. 250 میلیارد تومان نیز از دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی‌‌استان به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی‌‌استان اختصاص می‌‌یابد که222 میلیارد تومان نسبت به عملکرد سال قبل رشد داده شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی در خصوص سیاست‌ و اولویت‌‌های توزیع اعتبارات عمرانی در سال 97 تصریح کرد: از 571 میلیارد تومان اعتبارات استانی 416 میلیارد تومان را می‌‌توان توزیع کرد. اعتبارات تملک دارایی استان 152 میلیارد تومان است که 51 درصد نسبت به سال قبل کاهش دارد. اعتبار شاخص‌‌های توسعه اقتصادی 43 میلیارد تومان است که 67 درصد در این بخش کاهش داریم. این کاهش‌ به جهت واقعی‌تر شدن بودجه است. سال گذشته نیز از میزان این اعتبارات 40 درصد تخصیص صورت دادیم که این امر امسال واقعی‌تر شده است.
وی خاطرنشان کرد: 25 میلیارد تومان از این اعتبارات به عنوان کمک فنی اعتباری کنار گذاشته شده و 391 میلیارد تومان را توزیع می‌‌کنیم.
جمشیدی افزود: از مجموع منابع سال 97 میزان بهره مندی شهرستان‌‌های استان نیز مشخص شده است. امسال 391 میلیارد تومان بین شهرستان‌ و دستگاه‌ توزیع می‌‌شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی با اشاره به نحوه توزیع متوازن اعتبارات استفاده متوازن از امکانات کشور عنوان کرد: سال گذشته از این محل 359 و 33 میلیارد تومان در دو ردیف داشته ایم که امسال این میزان به 421 میلیارد تومان رسیده است. تغییر اساسی در اعلام شاخص‌‌های برخورداری استان در کشور صورت گرفته است که این شاخص‌ کاملا بهنگام شده و برای هر شاخص، شاخص همه شهرستان‌ نیز اخذ شده است.

وی افزود: بنابراین باید شاخص میانگین کشور و هر شهرستان را در میزان برخورداری مورد بررسی قرار دهیم. بر این اساس شهرستان‌‌هایی که زیر میانگین کشور هستند را جهت افزایش و ارتقای 10 درصد عقب ماندگی بررسی کرده ایم. سهم هر بخش مشخص شده و از این وضعیت نیز سهم هر شهرستان نیز مشخص شده است.
جمشیدی در مورد توزیع اعتبارات 0.27 درصد مالیات بر ارزش افزوده در استان اظهار کرد: این عدد در سال جاری 38 میلیارد تومان است. 20 درصد از این اعتبارات به جوانان و تندرستی و 80 درصد به حوزه ورزش اختصاص می‌‌یابد که از این 80 درصد، 85 درصد به ورزش همگانی اختصاص می‌‌یابد.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار:

 نباید در جذب اسناد خزانه اسلامی دیر عمل کرد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان رضوی در ادامه این جلسه گفت: در موضوع اعتبارات باید به سه نکته اساسی توجه داشت. اول جذب اعتبارات سهمیه اسناد خزانه اسلامی‌‌سال 96 است که تا دوم اردیبهشت جذب دستگاه‌های اجرایی 43 درصد است. حدود 320 میلیارد تومان از اسناد خزانه اسلامی‌‌استان هنوز جذب نشده است. البته دستگا‌ه‌ها هزینه کرده و پروژه‌ها را پیش برده‌اند ولی در خصوص ثبت اطلاعات در سامانه و اقداماتی از این دست، فعالیتی صورت نگرفته است. باید توجه داشت مهلت انجام این کار تا پایان خرداد است و نباید با وجود این حجم از محدودیت‌های مالی در جذب اسناد خزانه اسلامی‌‌تا این حد دیر عمل کنیم.

محمد مقدوری افزود: موضوع دوم این که در خصوص کسری‌های اعتباری ظرف چند روز آینده کتابچه‌ای تحویل اعضای این شورا می‌شود تا اطلاعات مربوط به کلیه منابع مالی و اعتباری سال 97 از جمله اعتبارات متمرکز که در اختیار دستگا‌های ملی است به همه انتقال یابد.

مدیران به پی‌گیری سهم اعتبارات استان توجه کنند

مقدوری ادامه داد: این کتاب در این راستا تهیه شده که متاسفانه مدیران محترم دستگا‌ه‌های اجرایی در پیگیری برای گرفتن سهم استان در اعتبارات ردیف‌های متمرکز که اعداد بسیار قابل توجهی است، تلاش لازم را نداشته‌اند. این موضوع با وجود تاکید بسیاری که در سال‌های اخیر داشتیم به دلیل مشغله کاری بالای مدیران اجرایی همچنان مغفول مانده که لازم است برای استفاده از منابع ملی و اعتبارات متمرکز توجه ویژه‌ای به آن شود.

وی افزود: موضوع سوم این است که امسال چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی‌‌است و مدیران در انعکاس خدمات دولت‌های مختلف جمهوری اسلامی‌‌نقش مهم دارند. در چهار سال گذشته بیش از 20 هزار میلیارد تومان پروژه اقتصادی و عمرانی در استان افتتاح شده است که نشان از زحمات مدیران دستگاه‌های اجرایی است. امیدوارم امسال نیز تمام تلاش خود را داشته باشیم تا در دهه فجر باز هم شاهد درخشش استان خراسان رضوی باشیم.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *