نگاهی به استراتژی اقتصادی آمریکا در آسیا و اقیانوسیه

مرکز مطالعات استراتژیک و بین الملل (CSIS) در گزارشی نوشت: در ژانویه ۲۰۱۷ کمیسیون استراتژی اقتصادی آسیا که متشکل از هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات است، گزارشی را منتشر کرد و طی آن توصیه هایی را به دولت جدید آمریکا داده تا استراتژی اقتصادی جامعی را در قبال منطقه پویای آسیا اقیانوسیه اتخاذ کند.

در واقع این گزارش نیروی جدیدی را به استراتژی اقتصادی آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوسیه بخشیده است.

در این گزارش گرایش های اقتصادی عمده ای که منطقه را شکل داده مشخص شده و استراتژی جامعی برای آمریکا نمایان کرده است. این گزارش پیش از نخستین سفر “دونالد ترامپ” رئیس جمهور آمریکا به منطقه آسیا اقیانوسیه برای حضور در نشست سران همکاری اقتصادی آسیا اقیانوسیه در نوامبر ۲۰۱۷ تهیه شده است.

این گزارش بروز رسانی درباره تحولات در منطقه از زمان تحلیف فراهم کرده و توصیه هایی را برای پیشبرد منافع آمریکا در جریان نخستین سفر ترامپ به آسیا و ماه های فراتر از آن ارائه داده است.

در قلب این گزارش این اعتقاد وجود دارد که آمریکا منافع استراتژیک و اقتصادی حیاتی در منطقه آسیا و اقیانوسیه داشته که نیازمند تعامل فعال دولت آمریکا می باشد.

کشورهایی که در حلقه آسیا و اقیانوسیه قرار دارند بیش از نیمی از اقتصاد تریلیون دلاری جهان را به خود اختصاص داده‌اند و آمریکا هر سال ۷۵۰ میلیارد دلار به کشورهای آسیا اقیانوسیه صادرات دارد که محرک قدرتمندی برای رشد و اشتغال در آمریکا به شمار می آید.

یک آسیا و اقیانوسیه پایدار که با بازارهایی باز و آزاد مشخص شده است می تواند نوید آینده ای امن و با موفقیت برای آمریکا را به همراه داشته باشد.

آمریکا همچنان شریک سرمایه گذاری و تجاری حیاتی برای کشورهای آسیایی به شمار می آید و نه تنها بزرگترین بازار مصرف برای این کشورها به شمار می آید بلکه همچنین تولید کننده محصولات و خدمات با کیفیت بالا و دانش های حیاتی است. آمریکا همچنین تعهد پایداری به متحدان خود داشته تا صلح و ثبات در این منطقه حفظ شود.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *