پوشاک قاچاق قابل تشخیص نیست

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت : طی بررسی‌های به عمل آمده، میزان ورودی پوشاک قاچاق چندین برابر پوشاک وارداتی و رسمی آن است. این عمل به گونه‌‎ای صورت می‌گیرد که در سطح عرضه به هیچ عنوان پوشاک قاچاق قابل تشخیص نبوده و تفکیک‌ناپذیر است.

راضیه علیرضایی با بیان اینکه از طرفی حجم عمده پوشاک خارجی توسط مسافرین در قالب کالای همراه مسافر و گاها با پرداخت مابه‌التفاوت ارزش گمرکی به کشور وارد شده افزود: این پوشاک پس از تجمیع در معرض فروش گذاشته می‌شود که طبق قانون در حکم قاچاق کالای محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه حجم مبادلات غیررسمی پوشاک 2.7 میلیارد دلار و برآورد شده است، اشاره کرد: این مبلغ 9.5 درصد از حجم کل مبادلات غیررسمی و قاچاق را شامل می‌شود و جایگاه دوم را از لحاظ ارزش قاچاق در کشور را داراست.

علیرضایی در خصوص روش‌های ورود قاچاق به کشور بیان کرد: کالای قاچاق با ورود به صورت رسمی با جعل مدارک، ورود به صورت رسمی و اظهار خلاف واقع، ورود به صورت غیررسمی، استفاده مکرر از برگ سبز یا پته مسافری و تجاری و همچنین از طریق مناطق آزاد و ویژه وارد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات عمده در ورود کالاهای قاچاق از جمله پوشاک، بداظهاری یا کم‌اظهاری در هنگام ورود کالا به کشور است، عنوان کرد: این عمل طبق بند «ز» ماده یک قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز قاچاق طلقی می‌شود. همچنین این عامل سرمنشا قاچاق کلان را به کشور شامل می‌شود که بزرگترین دلیل آن عدم وجود امکانات لازم جهت کنترل کالاهای ورودی در زمانی کوتاه است که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری چندین دستگاه‌های کنترلی از جمله اسکن و ایکس‌ری درگمرکات کشور راه‌اندازی شده و روز به روز به میزان آن اضافه خواهد شد.

علیرضایی در خصوص دلایل گرایش به قاچاق پوشاک در کشور تصریح کرد: پایین بودن قیمت تمام شده پوشاک خارجی و قاچاق، پایین بودن ریسک ورود و عرضه آن در کشور، تنوع رنگ و مدل در پوشاک خارجی، عدم کیفیت پوشاک ایرانی از حیث جنس، رنگ و مدل، عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، تبلیغات وسیع پوشاک خارجی از نظر اجرای شو و نمایش لباس، تمایل مردم به برندهای پوشاک خارجی، هزینه بالای تولید در کشور، عدم توان رقابت واحدهای تولیدی به علت فرسودگی و قدیمی بودن ماشین‌آلات صنعتی، مشکلات فرهنگی و از بین رفتن قبح قاچاق در بین تجار، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی مرزنشینان، فساد اداری، نفوذ اجتماعی و سیاسی قاچاقچیان عمده، وجود بیش از 8511 کیلومتر مرز مشترک با سایر کشورها که 54 درصد آن خشکی، 31 درصد دریایی و 15 درصد رودخانه‌ای است و همچنین نابسامانی اوضاع سیاسی و اقتصادی بیشتر کشورهای همسایه ایران، مهم‌ترین علل گرایش قاچاق پوشاک به کشور محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر با اعلام ممنوعیت واردات پوشاک در کشور موج امیدواری در صنعت پوشاک ایجاد شده، اظهار کرد:  طبق دستورالعمل نمایندگی شرکت‌های خارجی پوشاک در ایران صرفا اشخاصی مجوز واردات پوشاک را دارند که مفاد 17 گانه این دستورالعمل را اجرایی نمایند. از جمله مفاد 17 گانه ماده 3 این دستورالعمل این است که تولید 20 درصد از ارزش پوشاک وارداتی را در سال اول و صادرات 50 درصد از میزان تولید را در سنوات بعدی ذکر نموده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: این موضوع با پیگیری جدی سازمان صنعت، معدن و تجارت در کشور در حال انجام بوده و قراردادهای متعددی بین واردکنندگان پوشاک برند و تولیدکنندگان برتر در کشور تنظیم شده است.

علیرضایی ادامه داد: از زمان ابلاغ این دستورالعمل تاکنون 6 برند خارجی پوشاک با رعایت مفاد این دستورالعمل مجوز نمایندگی را از مرکز اصناف و بازرگانی ایران اخذ نموده که این برندها عبارتند از «بیلسی»، «یواس پولو»،« ال سی وای کیکی»، «کوتون»، «دری مد» و «دامات» است.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *