نامهربانی نظام بانکی در حوزه تولید

ابراهیمی: صنعت و معدن خراسان رضوی  152هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری را در سال 96جذب کرد

دبیر خانه صنعت و معدن خراسان رضوی گفت: نامهربانی بانک‌ها با صنعت و معدن استان ادامه دارد. از 560میلیارد تومان تسهیلاتی که سال 96 برای تامین سرمایه در گردش صنعت و معدن تصویب شد تنها 116میلیارد تومان آن تصویب شد. همچنین از میزان 137میلیارد تومانی که به عنوان سرمایه ثابت تصویب شد تنها 38میلیارد تومان آن پرداخت شد.

فیروز ابراهیمی روز شنبه در مراسمی که به مناسبت روز گرامیداشت صنعت و معدن در سالن جلسات خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی برگزار شد، افزود: خراسان رضوی، 5 هزار و 674 واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه 152 هزار میلیارد  ریال حجم سرمایه‌گذاری بوده است، همچنین در سال 96، 3 هزار و 800 میلیارد تومان پروانه جدید به‌بهره‌برداری رسیده داشته‌ایم و این اتفاق مبارکی بوده است.

وی بیان کرد: با همکاری 30 گروه سه نفره از باشگاه دانشگاهی خانه صنعت، واحدهای صنعتی استان ارزیابی شد که عمده مشکلات آنها عدم ثبات شرایط محیطی و قوانین دولتی، هزینه بالای دارایی و حوزه بیمه تامین اجتماعی، مشکل تامین مواد اولیه، نرخ بالای تسهیلات و بدهی های معوق بانکی واحدها بود.

عدم آلایندگی صنایع غرب مشهد

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: 40 درصد از صنعت و اشتغال استان در محور غرب مشهد متمرکزاست و شهرداری به بهانه آلایندگی آن‌ها، نسبت به جابه‌جایی صنایع اصرار دارد.

وی  افزود: شهر بر اثر سوء مدیریت توسعه طولی پیدا کرده است و در حالی که همه زیرساخت های محور غرب توسط واحدهای صنعتی در طول سالهای گذشته به وجود آمده، شهرداری به هر واحد الزام کرده که باید 35 درصد از ملک خود را واگذار کرده وتنها در ازای مبلغ هنگفتی ادامه تولید داشته باشد.

ابراهیمی اظهار کرد: صنایع مستقر در محور غرب مشهد آلایندگی ندارند و اگر واحدی آلاینده باشد خود خانه صنعت قبل از دیگران اقدام می کند، ضمن اینکه در سال 95، 330 واحد صنعتی در استان آلاینده شناخته شد که اکنون این تعداد به 110 واحد رسیده است.

وی گفت: در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان، عمده مشکلات واحدها به شهرداری مربوط می شود اما شهرداری از هیچ یک از مصوبات قانونی ستاد تسهیل استان تمکین نکرده است.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اضافه کرد: سهم صنعت از خدمات هیچ است، حتی شهرداری نسبت به آسفالت جاده حسن آباد، ورودی شهرک صنعتی توس، اقدام نکرده است. در حالی که طی پارسال بخش صنعت از محل مالیات بر ارزش افزوده چهار هزار میلیارد ریال به شهرداری مشهد پرداخت کرده است.

وی گفت: صنعتگران استان برای رای آوردن اعضای شورای شهر کمک زیادی کردند اما طی یک سال گذشته شهرداری و شورای شهر حتی یک کوچه از خیابان های این شهر را به نام صنعتگران که باعث ایجاد حدود 200 هزار شغل در این استان شده‌اند، نامگذاری نکردند.

توزیع ارز به‌صورت عادلانه

دبیر خانه صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: کشور با ابرچالش فساد سیستمی و بیکاری لجام گسیخته مواجه است، هیچ کمبود ارزی در شرایط فعلی نیست اما ارز برای نیازهای اساسی کشور توزیع نمی شود یا حداقل عادلانه توزیع نمی‌شود.

ابراهیمی با بیان اینکه تولیدکنندگان واقعی وارداتی نداشته اند، افزود: در این وضعیت باید ابتدا فساد اقتصادی از بین برود و نرخ ارز واقعی شود، جلو ویژه خواران و رانت خواران گرفته شده و بازار ثانویه برای عرضه ارز توافقی ایجاد شود. وی گفت: بخش خصوصی موافق شفافیت ارزی و شفافیت وضعیت کلیه فعالان اقتصادی کشور است، علاوه بر این بخش خصوصی بر شفافیت نظام مالیاتی و حوزه تامین اجتماعی اصرار دارد.

مشکلات حوزه صنعت و معدن

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت و خراسان رضوی افزود: در سال 96 نسبت به سال 95، 8 درصد افزایش مصرف برق، 15 درصد افزایش مصرف گاز، 2 درصد افزایش مصرف آب را داشته‌ایم، همچنین در  بخش صنعت 27 درصد برق، 21 درصد گاز و 2.5 درصد آب خراسان رضوی را بخش صنعت مصرف می‌کند. وی با تاکید بر اینکه دغدغه و گرفتاری مشکلات را در حوزه صنعت و معدن خراسان رضوی داریم گفت: نامهربانی نظام بانکی در حوزه تولید را شاهدیم که این مساله سبب نگرانی است.

ابراهیمی با بیان اینکه از 27 قلم کالای اساسی که در خراسان رضوی تولید می‌شود، در 18 قلم کالا افزایش تولید و در 11 قلم کاهش تولید را داشته‌ایم، یادآور شد: در کالاهایی که در این استان افزایش تولید داشته‌ایم از جمله انواع الیاف، رب گوجه فرنگی، قند، شکر، خودروی سواری، لوله و پروفیل، کاشی، سرامیک، فولاد خام، محصولات پایین‌دستی، انواع ساندویچ پنل است.کالاهایی که کاهش تولید داشته‌ایم از جمله انواع الکترود و موتور، یخچال، کولر آبی کنتور هوشمند، بخاری، آبگرمکن، و موتور سیکلت، سیمان و فرش ماشینی است.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: برای سال 97، 12 درصد افزایش صادرات را هدف‌گذاری کرده‌ایم و در سه ماه اول امسال با 20 درصد افزایش صادرات نسبت به مدت مشابه پارسال را داشته‌ایم.

وی افزود: در خراسان رضوی25 درصد واحدهای تولیدی با ظرفیت کامل و 75 درصد کمتر از ظرفیت واحدها فعال هستند.

ابراهیمی همچنین قراردادهای شرکت های خدماتی از جمله برق، آب و گاز را با صنایع استان استعماری خواند و گفت: در زمستان گاز صنایع را قطع می‌کنند و در تابستان برق آن‌ها را، این جفا در حق صنایع است. در حالی که این امر بر خلاف قانون است و برای قطع انرژی صنعت باید مصوبه شورای تامین شهرستان وجود داشته باشد.

وی گفت: در سه ماهه نخست امسال به رغم فشارهای اقتصادی، شرایط صنایع استان نسبت به گذشته بهتر بوده و اشتغال حفظ شده و میزان صدور پروانه‌های بهره‌برداری نیز مشابه سال قبل بوده است.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اظهار کرد: تشدید تحریم ها صنعت استان را متاثر خواهد کرد اما بخش معدن استان به دلیل وجود عمده فناوری استخراج در داخل منطقه از تشدید تحریم ها ضرر زیادی متحمل نمی شود.

 

انتهای خبر/

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *