تیر مشکلات به قلب کمانداران استان
خراسان رضوی چندین سال متوالی است که نمایندهای در لیگ برتر تیراندازی با کمان ندارد و کمانداران این استان با مشکلات متعدد مواجهند.
قرعه کشی مسابقات لیگ برتر تیراندازی با کمان روز سه شنبه 29 خرداد با حضور 14 تیم مردان و زنان انجام شد که باز جای تیم خراسان رضوی به دلایل مختلف در این میان خالی بود.
به گزارش ایرنا، تیراندازی با کمان از جمله رشتههای پر هزینه است بطوریکه در سایتهای فروش محصولات تیر و کمان قیمت کمان کامپوند تایوانی 15 میلیون ریال، بازوی کمان کواترو هویت 356 میلیون ریال، قبضه کمان 18 میلیون ریال، چهار پایه چوبی سیبل 2 میلیون ریال، تشک سیبل یک میلیون و 300 هزار ریال، تیر کربی 200 تا 550 هزار ریال و کیف کمان کامپوند 700 هزار ریال ذکر شده است.
با وجود هزینههای بسیاری که کمانداران انجام میدهند، تیراندازی با کمان خراسان رضوی نمایندهای در لیگ برتر ندارد که علت آن را از برخی دست اندرکاران و کمانداران و 2 نفر از مالکان باشگاههای خصوصی جویا شدیم.
حمایتها کافی نیست
یکی از نفرات برتر خراسان رضوی در مسابقات کامپوند گفت: این ورزش به دلیل عدم توجه کافی حال و روز خوبی ندارد.
سیده مهسا معمارزاده افزود: ورزش تیر و کمان پرهزینه است و در بیشتر مسابقات با هزینه شخصی شرکت میکنیم.
وی با بیان اینکه کمان کامپوند خود را 2 سال پیش یکصد میلیون ریال تهیه کردهام اظهار کرد: با توجه به عدم حمایت لازم از کمانداران، بیشتر افراد به رغم داشتن استعداد لازم در این رشته حاضر به فعالیت در این زمینه نیستند.
وی گفت: با وجود هزینههای بسیار در این رشته، جوایزی که به ما میدهند برای مقام اول کشوری حداکثر 2 میلیون ریال ارزش دارد و جوایز مسابقات استانی بسیار کمتر از این رقم است.
معمارزاده افزود: علاوه بر آن نبود مسابقات استانی برای آمادگی و پیشبرد رکوردها مشکل آفرین است بطوریکه طی سه ماه اخیر به جز در یک مسابقه کشوری که حدود یک ماه پیش در بیرجند و با هزینه شخصی شرکت کردم هیچ مسابقه استانی نداشتهایم.
این کماندار 17 ساله اظهار کرد: در گفتوگویی که در حاشیه مسابقات کشوری با کمانداران دیگر استانها داشتم به جز کمانداران تهران بقیه استانها با مشکلات مشابه ما روبرو هستند.
وی گفت: در برخی مسابقات مورد حمایت پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد سرخس هستیم و هیات ورزشی شهرستان سرخس هم در حد تهیه سالن تمرین و دیگر امور کمک میکند اما برای رقابت در میادین ورزشی و راهیابی به تیم ملی، نیاز به حمایت بیشتر از این است.
مسابقات لیگ چرخشی باشد
مسئول یکی از باشگاههای خصوصی تیراندازی نیشابور هم گفت: در آغاز کار هیات جدید تیراندازی، کارها با روند بهتری انجام میشد اما چند وقتی است که از برنامهریزی و مدیریت در برنامهها خبری نیست و کم و کاستیهایی وجود دارد.
عطیه السادات خلیلی افزود: توقع ما از رئیس هیات تیراندازی این است که دست کم از بازیکنان و کمان داران شهرستانها هم سر بزند و مسابقات لیگ به صورت مرتب و چرخشی و در شهرهای مختلف انجام شود.
وی با بیان اینکه کمانداران شهرستانی برای حضور در مسابقات همان حق ورودی را پرداخت میکنند که کمانداران شهر مشهد میپردازند اظهار کرد: این بی عدالتی به حساب میآید زیرا کمانداران شهرستانی هزینه راه و دیگر هزینههای جانبی نیز دارند که مسئولان باید این امور را در نظر بگیرند.
وی گفت: اجاره باشگاه خصوصی نیز با توجه به وسعتی که باید داشته باشد زیاد است لذا انتظار داریم مسئولان هم کمک و حمایت کنند.
برنامه مسابقات استان نامشخص است
یکی از مربیان تیراندازی با کمان استان هم در این زمینه گفت: ابتدای هر سال تقویم ورزشی مسابقات و دیگر برنامههای ورزشی اعلام میشود تا ورزشکاران بر اساس آن برنامهریزی کنند اما در رشته تیراندازی با کمان طی سه ماه اخیر هیچ برنامهای از سوی هیات تیراندازی مشخص نشده است.
مریم یزدی با بیان اینکه آموزش 10 کماندار حرفهای در شهرستان سرخس را بر عهده دارد افزود: کماندار 11 سالهای همچون صوفیا میرزایی پارسال مقام سوم مسابقات کشوری را به دست آورد و سیده مهسا معمارزاده و نیلوفر فاتحی هم از دیگر مقام آوران کشوری هستند.
وی اظهار کرد: شاگردان من نوروز امسال را به امید برگزاری مسابقات در اردیبهشت ماه به شدت تمرین کردند اما مسابقهای برگزار نشد.
وی گفت: ماه رمضان یک مسابقه با حضور 16 کماندار در مشهد برگزار کردند که از شاگردان من دعوت نشد. یزدی افزود: این ورزشکاران نیاز به دیده شدن و حضور در مسابقات و کسب تجربه دارند لذا دست کم هر 2 یا سه ماه باید مسابقات درون استانی برگزار شود و رکوردها پیگیری گردد تا کمانداران آماده باشند.
وی اظهار کرد: اریبهشت ماه مربی تیم ملی کمان سنتی به سرخس آمد و کارگاه 2 روزهای برگزار کرد اما آن گونه که باید مورد استقبال مربیان و کمانداران قرار نگرفت.
وی گفت: از 17 عضو تیم ملی کمان سنتی، 14 نفر از 14 استان حضور دارند اما خراسان رضوی نمایندهای در آن ندارد.
وی ادامه داد: وقتی مربیان و کمانداران از حضور در کارگاههای آموزشی کمان سنتی استقبال نمیکنند نباید انتظار راهیابی به تیم ملی را نیز داشته باشیم.
تیم داری مشکل است
غلامعلی مرتضایی مالک و مدیر عامل باشگاه فوتسال فرش آرا هم گفت: به دلیل وضع نامناسب اقتصادی توان تیم داری در دیگر رشتهها را نداریم و زیر بار هزینههای باشگاه فرش آرا هم ماندهایم.
مدیران ورزش استان بی خیال هستند
مالک باشگاه مشکی پوشان هم گفت: ورود ما به عرصه تیم داری در فوتبال به خاطر عشق به مردم مشهد بود.
محمد رضا عباسی افزود: در عرصه تیم داری با مشکلات بسیار روبرو شدهایم و به محض مواجه شدن با یک مشکل مالی توهین و ناسزا شنیدهایم اما مسئولان ورزش استان بیخیال هستند و پیگیر حال ما نبودند.
وی اظهار کرد: فوتبال که یک ورزش مطرح است آنگونه که باید حمایت نمیشود و حمایت از دیگر رشتهها که جای خود دارد.
توان تیم داری نداریم
رئیس هیات تیراندازی با کمان خراسان رضوی هم گفت: هزینه سالانه تیم داری در رشته تیر و کمان حدود 500 میلیون ریال است که تهیه این مبلغ برای ما سخت است و سرمایه گذاران هم به دلایل مختلف در این رشته سرمایه گذاری نمیکنند.
محمود کریمزاده افزود: با وجود مشکلات مالی، قرار بود امسال تیم ارژنگ نیشابور در لیگ برتر شرکت کند که در لحظات آخر این کار انجام نشد.
وی با بیان اینکه هم اکنون از جیب مایه میگذاریم و با قرض امور خود را میگذرانیم اظهار کرد: این همه صنعت و کارخانه در خراسان رضوی وجود دارد که اگر به این رشته ورود کنند تاثیر گذار خواهد بود.
وی گفت: در حدود 6 سال اخیر هیچ نمایندهای از این استان در تیم ملی حضور نداشت و اکنون فقط یک نماینده در تیم ملی جوانان حضور دارد.
کریمزاده افزود: همگانی کردن ورزش تیر و کمان جزو برنامههای این هیات است زیرا هرچه مردم بیشتر با این رشته آشنایی پیدا کنند به نفع ورزش استان است و علاوه بر آن استعدادهای مختلف را در این عرصه با همگانی کردن می توان شناخت.
وی اظهار کرد: توان برگزاری مسابقات به صورت ماهانه را نداریم اما هر سه ماه یک بار مسابقات استانی برگزار میکنیم.
وی گفت: بخشهای مختلف استان از جمله آموزش و پرورش، هلال احمر، آب و فاضلاب و شهرداری همکاری خوبی با این هیات دارند و طی گفت و گویی که با شهرداری انجام دادهایم قرار است در چند نقطه بوستان ملت مشهد محلهایی برای تمرین خانوادهها در رشته تیر و کمان مهیا شود.
فعالیت 120 کماندار در خراسان رضوی
دبیر هیات تیراندازی با کمان خراسان رضوی هم گفت: حدود 120 کماندار در ردههای مختلف سنی در این استان فعالیت دارند که 40 درصد آنها در بخش پایه میباشند.
رضا چینسری افزود: کمانداران شهرهای سرخس، نیشابور و سبزوار فعالتر از دیگر شهرهای استان هستند.
وی اظهار کرد: علاوه بر مشکلات مالی، نبود سالن اختصاصی و محدودیتهای خاص شهر مشهد از جمله مشکلات کمانداران است.
وی گفت: در بسیاری از شهرها کمانداران زن و مرد در یک زمین تمرین میکنند اما در مشهد باید یک روز را به زنان و یک روز را به مردان اختصاص دهیم.
وی ادامه داد: به رغم مشکلات فراوان، لیگ استان را از 20 تیر ماه برگزار میکنیم و مسابقات قهرمانی کشور نیز دی یا بهمن ماه امسال به میزبانی مشهد برگزار میشود.
انتهای خبر
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.