آغاز طرح نظارتی ویژه رمضان و نوروز 1404 تعزیرات حکومتی خراسان رضوی؛

نظارت‌ها در حوزه درمان ضعیف است

مهناز اصغری

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی از طرح‌های نظارتی ویژه ماه رمضان و نوروز خبر داد و مطرح کرد: گشت‌های نظارتی تعزیرات حکومتی استان در راستای ماه رمضان و نوروز در نوبت اول از پنجم لغایت 29 اسفندماه و در دو نوبت، از اول تا ۱۵ فروردین‌ماه سال 1404 انجام می‌شود.

به گزارش روزنامه «صبح امروز»؛ روز گذشته سید مرتضی مدنی، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل سالن کنفرانس این اداره کل برگزار شد، با اشاره به اینکه «تمام نیرو‌های مجموعه تعزیرات برای اجرای طرح های رمضان و نوروز فعالیت خواهند داشتند و با همکاری و هم‌افزایی سایر دستگاه‌ها در زمینه نظارت بر چرخه تامین و توزیع با اولویت کالا‌های اساسی بهتر از گذشته عمل خواهیم کرد» گفت: نباید در استان در حوزه تامین، توزیع و نظارت کمبودی احساس شود، اگر غیر از این باشد، دستگاه‌های متولی باید پاسخگو باشند. در این خصوص طرح های بازرسی از اصناف با جدیت دنبال می شود، چراکه در دو ماه اخیر با نوسات ارزی فشار اقتصادی زیادی به مردم وارد شده و طبیعتا گلایه مندی مردم از بازار افزایش یافته است.

 

اولویت تعزیرات حکومتی استان رسیدگی در محل است

وی با تاکید بر اینکه «روزانه سه تیم در مرکز استان نظارت انجام می‌دهند» مطرح کرد: تاکنون حوزه نظارت و بازرسی در استان کمی بوده که باید کیفی شود. همچنین برخورد با پرونده‌هایی که در این طرح رسیدگی می‌شود باید بازدارنده باشد. پرونده‌های تخلفات کم‌فروشی، احتکار، اختفا و همچنین شکایت‌های مردمی باید خارج از نوبت رسیدگی و با آنها برخورد شود.

مدنی با اشاره به اینکه «اولویت تعزیرات حکومتی استان رسیدگی در محل است» بیان کرد: افرادی که اصرار بر تخلف یا تکرار تخلف دارند، حتما باید به مردم معرفی شوند. ما ۲۵۰ هزار واحد صنفی و قریب به 7هزار واحد تولیدی داریم که قرار نیست همه مورد رصد و پایش قرار گیرند، اولویت با کالا‌های اساسی، عمده‌فروش‌ها، شرکت‌های پخش و تولیدی‌ها و برخورد با سرشاخه‌های اصلی این حوزه‌ها است. کالا‌های اساسی، درمان و دارو و گردشکری نیز در اولویت ما قرار دارد.

 

افزایش 2 تا 5 برابری نرخ جریمه‌ها

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی مطرح کرد: در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳ بیش از ۵۳ هزار پرونده در حوزه‌های مختلف کالا و خدمات داشتیم که محکومیت متخلفین بیش از ۲۳ هزار میلیارد ریال بوده است.

وی با اشاره به اینکه «بیش از ۴۲ هزار پرونده اجرا شده و میزان وصولی جرایم بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است» افزود: هنوز بسیاری از پرنده‌ها به قطعیت نرسیده یا در مرحله اجرا است. جریمه‌ها از ۶ بهمن‌ماه با مصوبه شورای اقتصادی کشور از ۲ تا ۵ برابر افزایش داشته است.

مدنی با اشاره به4521 فقره پرونده تخلف در فروش کالاهای اساسی نظیر گوشت، تخم‌مرغ و آرد در 11 ماهه سال جاری عنوان کرد: در مدت مشابه سال گذشته ۴۷۵۰ فقره بوده و ۵ درصد کاهش در تعداد پرونده‌های وارده داشتیم، بنابراین باید تمرکز دستگاه‌های نظارتی بر کالا‌های اساسی در این شرایط بیشتر باشد.

وی به لحاظ آمار فراوانی تخلفات گفت: در فراوانی تخلفات پرونده‌ها ۱۳ هزار و ۱۵۲ فقره مربوط به عدم درج قیمت، ۱۱ هزار و ۴۷۷ پرونده مربوط به گران‌فروشی و رتبه سوم نیز حوزه بهداشتی و درمانی است. بیشترین کالا‌هایی که مورد تخلف قرار گرفته نیز مواد غذایی و خوراکی، سوخت به ویژه گازوئیل، پوشاک و نان بوده است.

 

نظارت‌ها در حوزه درمان ضعیف است

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی در پاسخ به پرسش خبرنگار «صبح امروز» در خصوص نظارت بر فروش داروهای بدون نسخه در اپلیکیشن‌های فروش آنلاین دارو از جمله اسنپ با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب در داروخانه مطرح کرد: فروش دارو با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب چاپ شده روی بسته بندی دارو تخلف محسوب می‌شود و با تماس با تلفن 190 دانشگاه علوم پزشکی قابل پیگیری است.

مدنی با اشاره به اینکه «نظارت‌ها در حوزه درمان ضعیف است و طبیعتا باید تقویت شود» خاطرنشان کرد: در حوزه درمان یا باید شاکی خصوصی باشد و یا دانشگاه علوم پزشکی گزارش ارائه دهد.

وی در خصوص تخلف اسنپ و تپسی در نرخ کرایه و فروش نیز گفت: شرکت‌های اسنپ و تپسی در تهران قرار دارد و اینجا نمایندگی ندارند که ما به همکاران اعلام کردیم در این زمینه ورود پیدا کنند.

 

کاهش 81درصدی محکومیت‌ها در حوزه نانوایی

مدنی گفت: بازرسی گشت‌های تعزیرات نسبت به سال ۱۴۰۲ کمتر بوده، اما کیفیت بازرسی‌ها بیشتر شده است. ۴۳ درصد افزایش پرونده‌ها در گشت‌ها داشتیم. زمان رسیدگی و اجرا نسبت به سال گذشته کاهش دارد، در بسیاری حوزه‌ها زمان رسیدگی بالای ۲۵ روز بود، اما الان این زمان زیر ۲۵ روز است.

وی با اشاره به اینکه «در حوزه نان به نسبت سال گذشته ۱۶ درصد کاهش آمار در پرونده‌های ورودی داشتیم» عنوان کرد: در سال جاری تاکنون هزار و ۹۲۴ فقره پرونده در حوزه نانوایی ها تشکیل شده است، در حالیکه گشت های تعزیرات باید ورود جدی تری به این بخش داشته باشند. سال گذشته برخوردهای بسیار جدی‌تری در حوزه نان انجام شد و میزان محکومیت بیش از ۷۷ میلیارد تومان بود؛ اما امسال حدود ۱۵ میلیارد تومان محکومیت داشتیم که این رقم خبر از کاهش ۸۱ درصدی دارد، بنابراین نظارت در حوزه نان باید تقویت شود.

 

10 متهم در پرونده قاچاق بیش از 60 کیلو طلا از مرز دوغارون

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی در خصوص پرونده‌های شاخصی که توسط تعزیرات استان برخورد شده، عنوان کرد: اخیرا پرونده‌ای در زمینه قاچاق طلا از سمت مرز دوغارون داشتیم که هر پرونده ۶۰ تا ۷۰ کیلو طلا بوده است. این پرونده ۸ تا ۱۰ متهم دارد که تبعه و برخی ایرانی هستند و اکنون در زندان به سر می‌برند. در این خصوص نیز جریمه سنگین بالای ۱۰۰ میلیارد تومان برای این متهمان اعمال شده و اکنون در مرحله تجدید نظر است.

وی با اشاره به ورور خودروهای قاچاق به استان و تخلفاتی همچون تغییر پلاک و… جهت تردد این خودروها بیان کرد: موضوعی که در استان رواج بیشتری پیدا کرده، ورود خودرو‌های قاچاق تحت عنوان عبور موقت بوده که از کشور خارج نمی‌شود و پلاک‌ها عوض می‌شود. اخیرا یک خودروی تویوتای لندکروز ضبط و متهم بیش از ۱۰ میلیارد تومان محکوم شده است.

مدنی با اشاره به پرونده شرکتی که مبلغ زیادی ارز در قالب یوآن چین و یورو اخذ و کالای مد نظر را وارد کشور نکرده است، تاکید کرد: تعهد ارزی نیز از موضوع دیگری است که پرونده‌های مرتبط با آن در تعزیرات حک.متی در دست بررسی است . برخی اشخاص حقوقی ارز گرفتند تا کالا وارد کنند، اما این کار را انجام ندادند. در این زمینه پرونده‌های متعددی داریم.  در خصوص پرونده شرکتی که یوآن چین و یورو گرفته نیز جریمه بالغ بر ۳۲ میلیارد تومان و منع فعالیت شرکت تعیین شد.

 

تعهدات ارزی و قاچاق ارز

وی در خصوص تعهدات ارزی و قاچاق ارز مطرح کرد: در حوزه تعهدات ارزی از ابتدای سال ۱۹۵ پرونده وارده داشتیم که ۱۰۰ پرونده رسیدگی شده، بقیه در حال پیگیری است. ۶۵ پرونده جهت رسیدگی به دادسرا ارجاع شده و ارزش ریالی آن‌ها بیش از ۳۰۰۰ میلیارد ریال است: همچنین در حوزه قاچاق ارز نیز ۱۴۰ پرونده به تعزیرات وارد شده، ۱۰۵ پرونده محکوم و ۲۲ پرونده تبرئه شده و ۲۲ پرونده در حال رسیدگی است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی با اشاره به تخلفات حوزه زعفران نیز تصریح کرد: ما در خصوص زعفران نیز در فرودگاه تخلفی داشتیم که کشف شد. همچنین در شهرستان‌های اطراف زعفران تقلبی کشف و متخلف به جریمه‌ای بیش از ۹۸ میلیارد ریال محکوم شده است.

وی با اشاره به محکومیت 102 میلیاردی در خصوص تخلفات فروش لوازم خانگی نیز اضافه کرد: در حوزه گران‌فروشی لوازم خانگی برخوردهای خوبی انجام شده است. همچنین اخیرا چند مورد تخلف در حوزه برنج و روغن داشتیم که به زودی ارائه خواهد شد.

 

image_print