یک پژوهشگر اجتماعی پاسخ می دهد:
چرا خیانت می کنیم؟
همه ما با امیدواری و داشتن یک زندگی مشترک عاشقانه در آینده ازدواج می کنیم اما وقتی پی به خیانتکاری همسرمان می بریم نمی توانیم آن را تحمل کنیم و ترجیح می دهیم ساده ترین راه ممکن یعنی جدایی را انتخاب کنیم . اما گاهی برخی از زو ج ها ترجیح می دهند به جای جداشدن از هم بعد از خیانت زندگی خود را مجددا بسازند و حتی روابطشان را قوی تر از قبل کنند.
برای زوجین ساده نیست که بعد از خیانت کنار هم بمانند. خیانت آسیب بزرگی را به پیکره زندگی زناشویی شما وارد می کند و می تواند بنیاد خانواده را از هم بپاشد . اگر سری به دادگاه های خانواده زده باشید متوجه گستردگی آسیب خیانت میشوید.
عدم وفاداری و خیانت را میتوان زیر پا گذاشتن تعهدی نامید که فرد در رابطهای دوسویه نسبت به آن مسئول بودهاست، این عدم تعهد میتواند عمدی یا غیرعمدی باشد، این موضوع مطابق عرف فرهنگ در بیشتر جوامع موضوعی ناخوشایند است.
خیانت رفتاری: منظور این است که یکی از طرفین با برقراری ارتباط با فردی خارج از چهارچوب خانواده، به همسرش خیانت کند که در برطبق تحقیقات به عمل آمده این مورد بسیار رایج است.
خیانت ذهنی: یعنی افراد در تخیلاتشان مدام به شخص دیگری فکر میکنند و آن فرد را شخصی ایدهآل میدانند و چون در ذهنشان وی را مدام با شریک زندگی خودشان مقایسه میکنند، در ارتباط با همسرشان به مشکل برمیخورند و رابطهشان رو به سردی میرود و در نتیجه برای زندگی مشترکشان خطر به وجود میآید.
خیانت کلامی: در این نوع خیانت، یکی از طرفین به صورت تلفنی، اینترنتی یا در هر موقعیتی که فراهم شود، با فردی غریبه ارتباطی صمیمانه برقرار میکند. در دنیای امروز این گونه ارتباطات به شدت دیده میشوند.
یک روانشناس و پژوهشگر اجتماعی گفت: روابط فرازناشویی به معنای ارتباط خارج از قالب زناشویی تحت عنوان ارتباط ذهنی،کلامی شکل میگیرد.
به گزارش صبح امروز محمدرضا ایمانی افزود: خیانت یا ارتباط زناشویی به سه شکل کلامی و ذهنی و جنسی شکل میگیرد که امروزه خیانتهای کلامی در جامعه امروز با توجه به ایجاد فضاهای مجازی گسترش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: کاهش میزان دلبستگی و صمیمیت بین زوجین سبب سست شدن پایههای زندگی و دلسرد شدن زوجین نسبت به یکدیگر شده و زمینههای بروز خیانت را فراهم میکند.
ایمانی بیان کرد: مسائل جنسی و عاطفی و عدم ازدواج متناسب و سورفتار زوجین و عدم حضور همسر از جمله علل مهم وقوع خیانت مابین زوجین بوده که مسائل جنسی بیشترین سهم را در این میان دارد.
در ادامه فرشته خطیبی، کارشناس روانشناسی با بیان اینکه برآوردن نیازهای فرد با خیانت شاید در ظاهر به صورت یک مُسکن عمل کند اما در طولانی مدت حتما افراد را از شادمانی و سلامت روان دورتر میکند، اظهار کرد: امروزه خیانت، مّسکنی برای برآوردن یکسری از نیازهای افراد شده است، افرادی که فکر می کنند چیزهایی در زندگی مشترک از همسر خود دریافت نکردند و در بیرون از منزل می توانند پیدا می کنند.
خیانت برای جبران کمبودهای عاطفی در بیرون از منزل راه اشتباهی است
وی با اشاره به اینکه فکر کردن به خیانت برای جبران کمبودهای عاطفی، جنسی و روانی در بیرون از منزل راه اشتباهی است، تصریح کرد: نیاز همیشه وجود داشته و عشق لازمه زندگی است اما فرد باید با آموزش بیاموزد که خیانت راه درستی برای به دست آوردن نیازها نیست.
این روانشناس با تاکید بر اینکه در رابطه طولانی مدت مثل رابطه زن و شوهر اگر یکی از طرفین چه زن و چه مرد خارج از منزل با فرد دیگری ارتباط برقرار کرده و از همسر خود پنهان کند، خیانت محسوب میشود، گفت: خیانت نوعهای مختلفی مانند خیانت عاطفی، کلامی، جسمی را شامل شده و معمولا روانشناسی برای اینکه بخواهد دلیل رفتاری را پیدا یا تبیین کند روی یک رویکرد خاصی تمرکز کرده و بر اساس آن دلیل، رفتار را تعریف میکند.
خطیبی خاطرنشان کرد: رویکری که امروز برای خیانت استفاده میشود، تئوری انتخاب است؛ به طور مثال هر کاری که از صبح تا شب فرد انجام میدهد یک نوع رفتار بوده مانند رفتار خوابیدن و غذا خوردن، بنابراین خیانت هم نوعی رفتار تلقی می شود. این رفتارها برای برآوردن یک یا چند نیاز انسان بوده که برای هر کاری انسان، رفتاری را انتخاب می کند؛ برای خیانت کردن، انسان رفتاری انتخاب کرده بنابراین مسئول کار خود است و دلایل انتخاب رفتار خیانت میتواند رابطه باشد.
خیانت را توجیه نکنیم
خطیبی افزود: خیانت امروزه رفتاری شده که شاید افرادی که این کار را انجام می دهند به دنبال دلیل برای توجیه این خیانت هستند، مثلا در رابطه خود عشق نداشته و از طرف مقابل خود دریافت میکنند.
این مشاور روانشناسی با بیان اینکه تئوری انتخاب می گوید وقتی که فرد یک نیاز اصولی و اخلاقی اش برآورده نمی شود و با رفتاری مثل خیانت به دنبال برآوردن نیاز باشد هیچ وقت به سلامت روان و شادمانی نخواهد رسید، گفت: بنابرین افراد باید به افراد آموزش داد تا نیاز های خود را درست و اصولی برآورده کنند.
وی افزود: گاها ازدواج های سنتی که از قبل علاقهای در بین دو طرف وجود ندارد، یک دلیل برای رفتارغیر مسئولانه افراد در خیانت کردن است، اما آیا تمام افرادی که ازدواج های سنتی داشتهاند، خیانت میکنند؟
خطیبی با اشاره به اینکه زمانی که فرد بخواهد برای پیامد رفتار خود هزینه ندهد، دنبال بهانه میگردد، تاکید کرد: افرادی که در ازدواج های سنتی گیر افتاده اند، باید یاد بگیرند آن شهامت را داشته تا هزینه داده و از آن ازدواج خارج شوند نه اینکه در داخل آن ازدواج مانده تا هزینهای برای رفتار خود ندهند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.