در جلسه اعضای شورای عالی کار کشور در مشهد، عنوان شد:

برابری عیدی باز نشستگان و شاغلان دغدغه ملی است

سرورهادیان: نشست اعضای شورای عالی کار کشور با دستور کارِ بررسی تعیین مزد سال ۱۴۰۴ کارگران و تعیین تکلیف طرح برابری عیدی و پاداش کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی با شاغلان مشمول قانون کار در مشهد برگزار شد.


در این نشست مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با تأکید بر نقش کلیدی نیروی کار در اقتصاد کشور، اعلام کرد که بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور جزو اقشار مختلف جامعه کارگری محسوب میشوند.
«عقیل مختاری» ضمن انتقاد از وضعیت دستمزد کارگران، اظهار داشت: چالش اصلی جامعه کارگری این است که افزایش سالانه حقوق ها تطابقی با نرخ تورم ندارد.
او گفت: در بسیاری از موارد، افزایش حقوق مصوب شورای عالی کار به سرعت تحت تأثیر تورم قرار گرفته و قدرت خرید کارگران کاهش می یابد.
مختاری بر ضرورت بازتعریف حمایتهای معیشتی از کارگران تأکید کرد و گفت: باید منابع مالی لازم برای جبران کمبود نیروی متخصص و حمایت از بازنشستگان تأمین شود. زیرا نیروی شاغل امروز، آینده خود را در سرنوشت بازنشستگان میبیند. لذا اگر شرایط بازنشستگان بهبود نیابد، نیروی کار نیز انگیزه ای برای ادامه فعالیت نخواهد داشت.

🔻برابری عیدی بازنشستگان با شاغلان

رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی خراسان رضوی هم در این نشست از طرح برابری عیدی بازنشستگان با شاغلان به عنوان یک مطالبه عمومی یاد و اظهار کرد: این درخواست ابتدا از سوی کانون بازنشستگان خراسان رضوی مطرح شد و اکنون به یکی از دغدغه های ملی تبدیل شده است.
«علی اصغر رضایی» با اشاره به شرایط اقتصادی نامناسب جامعه کارگری و بازنشستگان گفت: در صورت بی توجهی به  مشکلات  معیشتی، فشار اقتصادی بر این اقشار افزایش خواهد یافت.
عضو هیئت مدیره کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی کشور با اشاره به مشکلات معیشتی گفت: اگر وضعیت اقتصادی کشور نامطلوب است، این شرایط باید برای همه یکسان باشد. در حالی که برخی منابع عمومی را به راحتی هدر میدهند.
وی همچنین از عملکرد دولتهای مختلف در قبال مسائل کارگران و بازنشستگان انتقاد کرد و گفت: تغییر دولتها تأثیر درخور توجهی بر بهبود شرایط این قشر نداشته است.

🔻چالش در عنوان «مشاغل سخت و زیان آور»

رئیس هیئت مدیره کانون عالی شوراهای کار کشور هم در این جلسه با انتقاد از روند رو به گسترش شمول مشاغل سخت و زیان آور، آن را یک ظلم بزرگ به سازمان تأمین اجتماعی دانست و گفت:امروزه بسیاری از جوامع کارگری در تلاش هستند تا شغل خود را در زمره مشاغل سخت و زیان آور قرار دهند، درحالیکه این عنوان نباید از حالت استثنا خارج شود.
به گفته «اولیا علی بیگی» علت اصلی این درخواست گسترده، تمایل کارگران به بازنشستگی زودتر از موعد است.
وی با اشاره به ناامنی شغلی و مشکلات معیشتی کارگران، افزود: امروز بسیاری از کارگران به دلیل کاهش امنیت شغلی تلاش میکنند هرچه سریعتر به سقف ۲۰ تا ۲۵سال برسند و بازنشسته شوند، اما پس از بازنشستگی دوباره به بازار کار بازمیگردند. این وضعیت از یکسو بار مالی سنگینی بر دوش تأمین اجتماعی میگذارد و از سوی دیگر، موجب بیکاری جوانان متخصص میشود .
او وضعیت نابسامان صندوقهای بازنشستگی را یک پاشنه آشیل اقتصادی دانست و هشدار داد که در صورت نبود مدیریت صحیح، این صندوقها با بحرانهای جدی روبه رو خواهند شد.

🔻افزایش تعداد مستمری بگیران تأمین اجتماعی

مدیرکل تأمین اجتماعی خراسان رضوی هم در ادامه نشست، با ارائه آمارهایی از وضعیت بیمه شدگان و مستمری بگیران استان، تأکید کرد که خدمات این سازمان باید در راستای توانمندسازی تشکلهای کارگری و بازنشستگی متمرکز شود.
« مهدی شفیعی » گفت: جمعیت بیمه شدگان تأمین اجتماعی در خراسان رضوی با ۱۳درصد افزایش به بیش از یک میلیون و ۱۰۰هزار نفر رسیده است.
او افزود : تعداد مستمری بگیران استان با ۳۸ درصد افزایش از ۲۵۰هزار نفر عبور کرده است.
وی خاطر نشان کرد: امسال، بیش از ۱۰هزار و ۵۳۶ پرونده ادعای اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور را به کمیته های تأمین اجتماعی استان ارائه کرده اند که ۸۸ درصد آنها تأیید شده است.
وی همچنین یادآور شد که درمجموع، بیش از یک میلیون و ۱۷۲هزار روز سابقه بیمه (معادل ۳۲۱۳ سال سابقه) برای کارگران در استان منظور شده است.

🔻اهمیت اصلاح دستمزد

دبیر کانون کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به آن که وضعیت معیشتی برای کارگر و کارفرما بسیار سخت است، خواست در این جلسه دو دستور کار مبنی بر تعیین مزد سال ۱۴۰۴ کارگران و شاغلان و نیز عیدی باز نشستگان کارگری معادل شاغلان بررسی شود.
«رحمت الله پور موسی» گفت:  جامعه کارگری ما امروز به این نتیجه رسیده است که با دستمزد فعلی چند روز از ماه را نمیتواند گذران زندگی کند.
وی با اشاره به اینکه اکثر شهرکهای صنعتی اعلام به نیازمندی کارگر کرده اند ،اظهار داشت: با ضربه مهلکی که بابت وضعیت دستمزد به جامعه کارگری و تولید وارد می شود اگر حقوق واقعی نشود  با مشکلات فراوانی مواجه خواهیم شد.

🔻 خستگی کارگران و حوادث حین کار

او همچنین بیان داشت: متاسفانه ما  با بحث حوادث ناشی از کار مواجهیم که آمار آن نسبت به آمارهای جهانی بسیار بالا است و علت این موضوع آن است که کارگر با یک حقوق زندگیش تامین نمیشود و مجبور می شود با انجام چند شغل به تامین نیازهای زندگی بپردازد.
وی ادامه داد: اگر چه  استاندارد کار ۷ ساعت و ۲۰ دقیقه است اما زمانی که یک کارگر مجبور است برای تامین هزینه های زندگی ۲ الی ۳ شیفت کار کند به دلیل خستگی ناشی از کار دچار آسیب و حوادث حین کار میشود .
وی علاوه بر این تصریح کرد : اگر دولت میخواهد اصل ۲۲ قانون اساسی انجام بشود جلسات شورای عالی کار نباید منوط به اسفند ماه شود بلکه باید از ابتدای سال پیگیریهای لازم انجام و دولت موظف به اجرا گردد.
دبیر کانون کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی خراسان رضوی همچنین تصریح کرد: طرح پیشنهادی عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی  معادل شاغلان  به مجلس اعلام شده است .

image_print