معاون استاندار خراسان رضوی اعلام کرد:
ممنوعیت صدور پایانکار برای ساختمانهای مناسبسازی نشده
معاون هماهنگی عمرانی استاندار خراسان رضوی گفت: مسئولیت مناسبسازی تمام اماکن محیط شهری با شهرداری و نظام مهندسی است و این دو نهاد به عنوان کنترل و نظارت کننده ساختمان، باید موارد را پایش و نظارت کنند و اگر ساختمانها مناسبسازی نشده باشند، نباید پایان کار به آنها داده شود.
کمالالدین میرجعفریان روز گذشته در اولین جلسه ستاد مناسبسازی استان خراسان رضوی گفت: کمیتهای متشکل از دستگاههای مرتبط با محوریت بهزیستی و استفاده از سمنهای معلولین، از منطقهی اطراف زائرسرا بازدید و نقایص موجود در مسیر تشرف معلولان به حرم را مشخص و به دبیرخانه ستاد مناسبسازی منعکس کنند. شهرداری منطقهی ثامن و دستگاههای مرتبط سه ماه فرصت دارند که این نقایص را مرتفع نموده و در جلسه آینده ستاد که سه ماه دیگر خواهد بود گزارش رفع نقایص را عنوان کنند.
در این جلسه نمایندگان دستگاههای مختلف از جمله بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، شهرداری مشهد، اداره کل راه و شهرسازی، نماینده راهداری استان و بهزیستی خراسان رضوی، مطالب و مواردی را که در دستور کار ستاد بود عنوان کردند. موضوعات مطرح شده، عدم مناسبسازی مجتمعهای رفاهی بینراهی، اتوبوسهای بین شهری، ایستگاههای اتوبوس شرکت واحد، اتوبوسهای درون شهری، اماکن دولتی، ساختمانهای اداری و مسیرهای تشرف زائرسرای معلولین در جوار حرم رضوی بود که از سوی دستگاههای مرتبط، گزارشهایی در این زمینهها اعلام گردید.همچنین مقرر شد بنیاد مسکن، سازمان نظام مهندسی و دانشگاه فردوسی که در جلسه نمایندهای نداشتند از سوی دبیرخانه ستاد مورد پیگیری واقع شده و نتیجه پیگیری عدم حضور نمایندگان این دستگاهها به دایره بازرسی استانداری اعلام شود.
دستور کار اول این جلسه، ارائه گزارش شهرداری مشهد در خصوص مناسبسازی ساختمانها و اماکن دولتی و عمومی بود که توسط نماینده این نهاد مطرح گردید.
نماینده شهرداری گفت: از ۳۴ ساختمان اداری در دست ساخت شهرداری، در ۲۲ ساختمان موضوع مناسبسازی انجام شده. در دو ساختمان مناسبسازی در حال انجام است و در سایر ساختمانها هم در شرف انجام کارهای اجرایی است و تا شهریور ماه به پایان میرسد.
وی ادامه داد: از ساختمانهای ورزشی شهرداری نیز که ۱۳ واحد است، ۵ مورد کار مناسبسازیشان تمام شده و بقیه منتظر نظر مشاور طرح هستند و در بقیه ساختمانهای در دست ساخت توسط شهرداری هم در حال بررسی ضوابط مناسبسازی هستیم.
معاون استاندار در پایان گزارش شهرداری عنوان کرد: مسئولیت مناسبسازی تمام اماکن محیط شهری با شهرداری و نظام مهندسی است و این دو نهاد به عنوان کنترل و نظارت کننده ساختمان، باید موارد را پایش و نظارت کنند و اگر ساختمانها مناسبسازی نشده باشند، نباید پایان کار به آنها داده شود.
نماینده شهرداری مشهد در پاسخ گفت: مواردی را که از سازمان نظام مهندسی به ما گزارش میدهند بررسی کرده و در صورت مشکلدار بودن ساختمان، پایان کار و پروانه نمیدهیم، اما در مواردی که به شهرداری منعکس نمیشود، مسئولیتی نداریم.
معاون استاندار گفت: باید بهزیستی بررسی کند که اگر تخلفی از جانب شهرداری و نظام مهندسی بوده، پیگیری و به دبیرخانه ستاد مناسبسازی استان گزارش شود.
گزارش نماینده بنیاد مسکن در مورد معابر و اماکن عمومی محدوده طرحهای هادی روستایی، دستور بعدی جلسه بود که به دلیل عدم حضور نماینده بنیاد مسکن، اجرایی نشد. سومین دستور کار جلسه، گزارش راه و شهرسازی استان در خصوص ساختمانهای اداری و اماکن عمومی تحت نظر این نهاد بود که گزارش نماینده این دستگاه به جلسه ارائه شد.
معاون استاندار در پایان گزارش نماینده راه و شهرسازی گفت: مناسبسازی اماکن عمومی مرتبط و تحت نظارت این دستگاه که در طرحهای تفصیلی دیده شده و همچنین ساختمانهای اداری مربوط به این دستگاه، جزو وظایف قطعی و لاینفک شهرسازی است و اگر نظام مهندسی یا دیگر دستگاههای مسئول، کوتاهی کنند، باید راه و شهرسازی به عنوان دستگاه حاکمیتی مسئول، پاسخگوی عملکرد این دوایر باشد. دستور بعدی جلسه، گزارش نماینده راهداری استان در خصوص مجتمعهای بین راهی بود.
نماینده راهداری گفت: ۴۵ مجتمع بین راهی در سطح استان دایر است و ۳۰ مجتمع نیز در حال ساخت میباشد. همچنین ۵۸ واحد دیگر موافقت اصولی گرفتهاند و مشغول انجام مراحل اداری و اجرایی ساخت مجتمع هستند. از سال ۹۶ مناسبسازی مجتمعهای بین راهی به طور جدی در دستور کار قرار گرفته و مجتمعهایی که در حال ساخت هستند یا موافقت اصولی گرفتهاند تعهد محضری دادهاند که مناسبسازی را انجام دهند.
وی ادامه داد: در مجتمعهای دایر و قدیمیتر نیز مشکلات مالی با توجه به مسائل یکی دو سال گذشته که کسب و کار آنها را تحت تأثیر قرار داده از استانداری تقاضا داریم که اگر ممکن است از بودجه زیارت به صورت تسهیلات به اینها کمک شود که بتوانند مناسبسازی را انجام دهند.
معاون استاندار در پایان گزارش این دستگاه گفت: مسئولیت کار این مجتمعها با شماست و تا زمانی که این موارد انجام نشود حق صدور مجوز بهرهبرداری برای آنها ندارید. هزینه مناسبسازی در مقابل سرمایهگذاری برای ساخت مجتمع بین راهی، عدد اندکی است و این اولویتبندی است که مشکل دارد که باید مناسبسازی در اولویت قرار گیرد.
محمد ایمانی راد، نماینده جامعه معلولین خراسان رضوی نیز در جلسه گفت: با بررسی که ما انجام دادهایم ۸۰ درصد مجتمعهای بین راهی مناسبسازی نیستند و مناسبسازی بقیه هم به گونهای است که مشکلاتی دارد که برای معلولان قابل استفاده نیستند.
در این قسمت، معاون استاندار از بهزیستی خواست در رأس یک کمیته مشترک با جامعه معلولان، راه و شهرسازی، راهداری و حمل و نقل جادهای و سایر دستگاههای مرتبط از مجتمعها گزارشی تهیه و نواقص به ستاد مناسبسازی استان اعلام شود و حداکثر تا شش ماه از تاریخ ارائه گزارش، این نواقص به طور کامل برطرف شود.
دستور کار بعدی جلسه، گزارش شهرداری منطقه ثامن در مورد مسیرهای دسترسی زائرسرای معلولان در جوار حرم مطهر بود که توسط سرپرست معاون اجرایی این شهرداری ارائه شد.
قرار بود شهرداری ثامن، مشکلات را سال گذشته حل کند
سپس مسعود فیروزی، سرپرست بهزیستی خراسان رضوی در این زمینه گفت: حدود یک سال قبل با مسئولان شهرداری و نظام مهندسی، از محل بازدید میدانی داشتهایم و شهرداری و نظام مهندسی وعده دادند که مشکلات این مسیرها را رفع کنند، اما متأسفانه با وجود برخی کارهایی که انجام شده، موانع اصلی هنوز در مسیر زائرسرا به حرم باقی است. قرار بود که این نواقص رفع و در آذر ماه گذشته، مسیر افتتاح شود که هنوز نشده است.
نماینده جامعه معلولین خراسان رضوی نیز با نمایش عکسهایی از این منطقه گفت: هفته قبل یک بازدید میدانی کامل از محل داشتیم که نواقص زیادی مشاهده شد که ملاحظه میفرمایید.
معاون استاندار و رئیس جلسه ستاد مناسبسازی استان در این قسمت، خواستار بازدید میدانی کمیته مشترک با جامعه معلولان و شهرداری و بهزیستی از منطقه و اعلام نواقص شد و بیان کرد: این نواقص باید ظرف سه ماه و تا جلسه بعدی ستاد، مرتفع گردد.
ایستگاههای اتوبوس با حضور نماینده معلولان، مناسبسازی شود
در ادامه جلسه نوبت به ارائه گزارش اتوبوسرانی از سایبانها، ایستگاههای شرکت واحد، دسترسیها، رمپها و پهلوگیری اتوبوسها رسید. نماینده این سازمان گفت: مسیرهای بیآرتی مناسبسازی شده و مشکلی ندارند. در سایبانها به خاطر محیط اطراف، مشکلاتی داریم که مانع مناسبسازی میشود و شهرداری یا اشخاص، باید مسیر را متناسب کنند. ۵۰۰ سایبان همتراز پیادهرو شده که این کار ادامه دارد.
وی گفت: به خاطر قدیمی بودن بیشتر اتوبوسها، امکان تغییر در ساختار آنها نیست و این مطلب، مانعی در مناسبسازی آنها است.
نماینده جامعه معلولین در این قسمت، گزارش تصویری از سایبانها و ایستگاههای اتوبوس شرکت واحد ارائه کرد که مناسبسازی نشدهاند.
معاون استاندار و رئیس جلسه از اتوبوسرانی خواست در مناسبسازی ایستگاههای اتوبوس، نماینده جامعه معلولان حضور داشته باشد و مناسبسازی سایبانها و ایستگاهها به تأیید نماینده این تشکل برسد.
هیچ ساختمانی در هیچ جای شهر نباید بدون مجوز شهرداری ساخته شود
در ادامه جلسه، قرار بود گزارش دانشگاه فردوسی درباره گنجانده شدن مفاد ضوابط مناسبسازی ساختمان در مواد درسی رشتههای مرتبط ارائه شود که به دلیل نبود نماینده دانشگاه فردوسی در جلسه، اجرایی نشد.
معاون استاندار در پایان جلسه تصریح کرد: هیچ ساختمانی در هیچ جای شهر بدون پروانه و پایان کار نباید ساخته شود و اگر دستگاه یا نهادی این کار را انجام دهد قطعا تخلف کرده و باید با شکایت شهرداری، در مجامع قانونی پاسخگو باشد.
میرجعفریان تأکید کرد: دفتر فنی استانداری را موظف میکنیم که اگر دستگاهی چنین اقدامی انجام داده به عنوان تخلف، برخورد شود و پایان کار به این ساختمان داده نشود و شهرداری هم در این زمینه مسئولیت دارد.
وی خاطر نشان کرد: جامعه هدف این ستاد که معلولان هستند دارای حقوق شهروندی هستند که باید به صورت ویژه دیده شود و تکلیف دستگاهها از دو جنبه قانونی و انسانی باید مورد توجه مدیران اجرایی قرار گیرد. تصمیمات و مصوبات این جلسه باید حتما اجرایی شوند و ارزیابی ادارات کل استان در عملکرد سالانه، بر اساس اجرای این مصوبات صورت میگیرد. اگر خروجی این جلسات منجر به عمل نشود در ارزیابی ادارات مرتبط، تأثیر منفی میگذارد.
وی همچنین در مورد جلسات کمیتههای مناسبسازی در شهرستانها گفت: فرمانداریها موظفند این جلسات را به صورت ماهانه برگزار و نتایج اجرای مصوبات و کارهای انجام شده را به دبیرخانه ستاد استان منعکس نمایند.
وی همچنین راه و شهرسازی و بنیاد مسکن را مکلف کرد که در تعیین ضوابط مناسبسازی در شهر و روستا و بومیکردن این موارد، طبق وظایف و مصوبات قانونی تعیین شده توسط ستاد مناسبسازی عمل کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.