استاد علی‌اکبر قوچانی در فهرست ملی نادره‌کاران و گنجینه زنده بشری ثبت شد؛

چهره‌های نامدار، سرمایه‌های ارزشی و تمدنی ما

محمدعلی علی‌نژاد

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با بیان این که نام استاد علی اکبر اسماعیلی قوچانی در فهرست ملی نادره‌کاران و گنجینه زنده بشری ثبت می‌شود، گفت: مراسم نکوداشت و نصب کاشی ماندگار این پیشکسوت و استاد خوشنویسی در مشهد برگزار می‌شود.

به گزارش روزنامه «صبح امروز» و به نقل از روابط ‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی روز گذشته، مرجان اکبری در اختتامیه اولین نمایشگاه و همایش بین‌المللی خوشنویسی راه ابریشم «رقص قلم» که در موزه بزرگ خراسان برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: استاد علی اکبر اسماعیلی قوچانی اولین نادره‌کار مشهدی است که در فهرست نادره‌کاران ایران ثبت ملی می‌شود.

او ادامه داد: هم چنین برخی از آثار استاد نیز در فهرست آثار ملی ایران به ثبت خواهد رسید.

خانه موزه کتابت قران

اکبری به دیگر ظرفیت‌های فرهنگی مرتبط با استاد علی اکبر اسماعیلی قوچانی اشاره کرد و گفت: برگزاری نکوداشت و نصب کاشی ماندگار سر درب منزل این پیشکسوت خوشنویسی نیز در حال برنامه ریزی است و نام استاد علی‌اکبر اسماعیلی قوچانی در فهرست ملی نادره‌کاران و گنجینه زنده بشری ثبت می‌‎شود.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی اظهار کرد: بخشی از محل کتابت قرآن توسط استاد علی اکبر اسماعیلی قوچانی، به خانه موزه کتابت قرآن تبدیل خواهد شد.

او یادآور شد: در دوره پنجم شورای اسلامی شهر مشهد به جنبه‌های جهانی مشهد به صورت ویژه توجه شده است و ارتباطاتی با سازمان یونسکو برقرار شده که در ثبت آثار جهانی موثر است.

اکبری به دیگر نتایج برگزاری این نمایشگاه و جشنواره در مشهد اشاره کرد و گفت: امیدواریم با حمایت شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد موزه خوشنویسی را در مشهد ایجاد کنیم.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با قدردانی از همکاری‌های شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد در دوره پنجم پیشنهاد کرد: شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد خیابان محل سکونت افرادی که در آن کاشی ماندگار نصب می‌شود را به نام این پیشکسوتان نام گذاری کند.

کم‌لطفی و غفلت و بی‌توجهی به هنرمندان درد بزرگی است

هم چنین رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در این مراسم با بیان اینکه طی سالیان گذشته نسبت به مقوله هنر، به معنای عام و همچنین چهره‌های نامدار این حوزه که سرمایه‌های ارزشی و تمدنی ما هستند، کم‌لطفی‌های بسیاری شده است، اظهارکرد: این کم‌لطفی و غفلت و بی‌توجهی ما درد بزرگی است و باید آن را جبران کرد.

محمدرضا حیدری افزود: هنرمندان در تمام عرصه‌ها، به ویژه هنرمندان عرصه خط و خوش‌نویسی سرمایه‌های ارزشمندی محسوب می‌شوند که باید قدردان آنها بود و از ظرفیت و حضور و نفس گرم و قلم و دست توانمند آنها بهره ببریم.

توجه ویژه به حوزه فرهنگ و هنر

حیدری با بیان اینکه امیدواریم با همت و همراهی همه مسئولین و دستگاه‌های ذی‌ربط بتوان جبران مافات گذشته را کرد، افزود: شورای پنجم و مدیریت شهری در این دوره، از ابتدای فعالیت خود توجه ویژه‌ای نسبت به حوزه فرهنگ و هنر و ادبیات داشت و بسط و توسعه و ارتقاء و حمایت از آن را به‌عنوان یکی از رسالت‌ها و ماموریت‌های خود عنوان کرد که تاکنون در حد وسع و بضاعت خود نیز اقدامات مختلف و متنوعی داشته است.

او تصریح کرد: مشهد از حیث سخت‎افزاری در عرصه فرهنگی و هنری، از عقب افتادگی‌های تاریخی رنج می‌‎برد؛ این ضعف در حوزه نرم‌افزاری نیز مشهود بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.

تقویت هویت ایرانی اسلامی

رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه رویکرد و سیاست شورای پنجم، توجه ویژه به سرمایه‌ها و چهره‌های نمادین و ارزش‌های ملموس و غیرملموس این شهر بوده است، گفت: این مهم را رسالت خود دانستیم چراکه از این طریق می‌توان احساس تعلق خاطر شهروندان به شهر و همچنین هویت ایرانی-اسلامی خود را تقویت کرد.

حیدری خاطرنشان کرد: در راستای تحقق این رسالتی که برای خود تعریف کردیم و در اولویت قرار دادیم، همکاری‌های مختلفی با دستگاه‌هایی از جمله اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی داشتیم که ثمره و خروجی آن فضای کنونی جلوخان آرامگاه فردوسی است؛ پروژه‌ای که عملیات اجرایی آن ۴۰ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشت ولی فضایی درخور و شان حکیم ابوالقاسم فردوسی فراهم آورد.

حمایت از هنرمندان

حیدری مصوبه خرید خدمات از هنرمندان مشهدی را دیگر اقدام حمایتی شورای پنجم از حوزه هنر شهر خواند و گفت: شیوع کرونا تاثیرات منفی اقتصادی بسیاری بر هنرمندان داشت و شورای شهر مشهد سعی کرد از این طریق بخشی از این ضررها را با خرید خدمات جبران نماید و کمک‌حال هنرمندان شهر باشد.

رئیس شورای شهر مشهد افزود: مدیریت شهری برخاسته از شورای پنجم پیوسته سعی داشته در کنار وظایف ذاتی خود در عرصه‌های مختلف همچون عمرانی، فرهنگی، خدمات شهری، اقتصادی و مالی و …، حوزه هنر و هنرمندان را مدنظر داشته باشد.

حمایت مدیریت شهری از برپایی جشنواره رقص قلم

حیدری با اشاره به حمایت مدیریت شهری از برپایی جشنواره رقص قلم، گفت: شورای شهر و شهرداری رسالت و وظیفه مستقیمی در این بحث نداشت ولی صرفا بخاطر دغدغه‌مندی و لزوم برپایی چنین رویدادهای فرهنگی در شهر مشهد ورود کردیم؛ بسیار خرسندیم که با برگزاری این همایش بین‌المللی بستری برای معرفی و عرضه اثار هنری هنرمند نامی و فاخر خراسانی، استاد اسماعیلی قوچانی فراهم آمد.

حیدری از نابرابری‌های محسوس و ناعادلانه در بین هنرمندان رشته‌های مختلف سخن گفت و اظهارکرد: برخی افراد که شاید نقدهای جدی به آنها وارد باشد، بواسطه دیده شدن، بسیار برجسته و معروف شده‌اند ولی هنرمندان واقعی چون «استاد اسماعیلی قوچانی» مورد غفلت قرار گرفته‌اند.

او تاکید کرد: ما باید دنبال بهانه‌ای برای معرفی چنین هنرمندان ارزشمند و الگوسازی از آنها باشیم؛ هنرمندانی که متاسفانه کمتر دیده شده‌اند.

حیدری در پایان با بیان اینکه مدیریت شهری در دوره شورای پنجم سعی داشته حامی عرصه هنر و هنرمندان باشد، گفت: هنرمندان را قشر نجیب جامعه می‌دانم؛ چراکه بدون منت و با عزت نفس بالا و بزرگواری مشغول فعالیت هستند.

در پایان این مراسم از استاد پیشکسوت خوشنویسی علی اکبر اسماعیلی قوچانی تقدیر شد.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *