سکوت در قبال وضعیت مسلمانان کشمیری خیانت است
بهشتی که بیش از نیم قرن در آتش می سوزد
مهناز اصغری
پایه و اساس تقسیم شبه قاره هند، تخصیص ایالت های مسلمان نشین به پاکستان بود و طبق قطعنامه آگوست 1948 و ژانویه 1949 میلادی سازمان ملل، مناطق مسلمان نشین کشمیر به عنوان بخشی از پاکستان مصوب گردید. اما در سال 1948 هندوستان از قبول قطعنامه سر باز زد و نظامیان این کشور ظرف مدت دو ماه، دست به کشتار بیش از 300 هزار مسلمان در منطقه کشمیر و جامو زدند. مناقشه کشمیر یک مناقشه بین المللی با قدمتی بیش از 70 سال است و دولت پاکستان به منظور همبستگی و همدردی با مسلمانان کشمیر و محکومیت خشونت در این منطقه 27 اکتبر ر ا “روز سیاه کشمیر” اعلام کرد.
از تاریخ 14 مرداد سال جاری، تاکنون هشت میلیون انسان در جامو و کشمیر در محاصره نظامی، شکنجه و اعمال زور قرار گرفته اند. دولت هند با لغو ماده 370 قانون اساسی، خودمختاری ایالت جامو و کشمیر را لغو و هزاران نیروی نظامی را به هفتصدهزار نیروی سابق خود در منطقه اضافه کرد. علاوه بر آن، دولت هند با قطع اینترنت، موبایل و سایر راه های ارتباطی، اقداماتی را در جهت کنترل بر منطقه رقم زد. همچنین ممنوعیت فعالیت رسانه ها و روزنامه های محلی جامو و کشمیر اعمال شد و بازداشت قریب به چهارهزارنفر از رهبران، فعالان سیاسی و مذهبی از دیگر اتفاقات ناگوار این منطقه محسوب می شود که اکثر این بازداشت ها با حملات شبانه، ضرب و شتم و کشتار همراه بوده است. اخبار درستی از اعتراضات و سرکوب ها به بیرون درز نکرده اما گزارش های پراکنده، حاکی از این رویداد تلخ است.
حمایت قاطع دیپلماتیک پاکستان از کشمیر
به همین مناسبت و مصادف با 27 اکتبر، ویژه برنامه “روز سیاه کشمیر” توسط کنسولگری پاکستان با حضور سرکنسول پاکستان، دیپلمات هایی از کشورهای ترکیه و عراق، جمعی از مسئولین و اقشار مختلف مردم دو کشور ایران و پاکستان و همچنیین اصحاب رسانه در مشهد برگزار شد.
در این مراسم سجاد محمدخان، معاون کنسول پاکستان در مشهد به قرائت پیام رئیس جمهور این کشور در ارتباط با روزسیاه کشمیر پرداخت. در بخشی از این پیام آمده بود: شورای امنیت سازمان ملل، طی چندین قطعنامه بر حق مسلم مردم کشمیر برای تصمیم-گیری در مورد آینده شان از طریق برگزاری یک همه پرسی عادلانه و بی طرفانه، تحت نظارت و حمایت سازمان ملل صحه گذاشته است. هند با نقض تعهدات مکررش به جامعه بین الملل برای اجرای این قطعنامه ها، همچنان به روند سرکوب وحشیانه مردم کشمیر تا به امروز ادامه داده است.
وی ادامه داد: امروز ما به شهدایی که در راه کشمیر، جان خود را فدا کرده اند، ادای احترام می کنیم و مراتب احترام خود را به تمامی کسانی اعلام می داریم که در چنگال نیروهای اشغالگر هندی رنج کشیده اند. پاکستان، بار دیگر حمایت قاطع دیپلماتیک، سیاسی و اخلاقی خود را از مردم جامو و کشمیر تحت اشغال هند اعلام می دارد و عهد می کند که به این حمایت ها ادامه خواهد داد تا زمانی که، حق مشروع مردم کشمیر برای خودمختاری به رسمیت شناخته شود.
در ادامه برنامه عرفان محمود بخاری سرکنسول پاکستان نیز پیام نخست وزیر پاکستان در ارتباط با مواضع این کشور در قبال کشمیر را به سمع حضار رساند. در گزیده ای از این بیانیه مطرح شده بود: از 5 آگوست 2019 تاکنون ، موارد نقض حقوق بشر توسط دولت هند چندین برابر گشته است. با استقرار نیروهای بیشتر هندی و قطع بی سابقه وسایل ارتباطی و رسانه ای که بالغ بر 3 ماه است که ادامه دارد، جامو و کشمیر تحت اشغال هند، به بزرگ ترین زندان روی کره زمین مبدل شده است. مردم ازکمبود شدید دارو و موادغذایی اساسی رنج می برند.
پاکستان خواهان لغو فوری حکومت نظامی و وصل مجدد وسایل ارتباطی و همچنین خاتمه اقدامات غیرقانونی و یک جانبه هند می باشد. ما از جامعه بین الملل مصرانه درخواست داریم برای تضمین رعایت حقوق بشر، آزادی مردم کشمیر و همچنین جلوگیری از مخاطرات ناگواری که تحت تاثیر اقدامات غیرمسئولانه هند، صلح و امنیت را با تهدید مواجه کرده است، وارد عمل شود. پاکستان حمایت کامل دیپلماتیک، سیاسی و اخلاقی خود را ادامه خواهد داد تا زمانی که مردم کشمیر شاهد تحقق حق مشروع شان برای خود مختاری مطابق با منشور سازمان ملل و قطعنامه های شورای امنیت باشند.
جامو و کشمیر، تکه ای لاینفک از امت اسلامی
موضع جمهوری اسلامی ایران، دفاع از مسلمانان جهان است. در فرمایشات مقام معظم رهبری، موضوع کشمیر بارها مطرح شده-است. مقام معظم رهبری در سال 73 و دیدار با رئیس جمهور پاکستان می فرمایند: مسئله کشمیر برای جمهوری اسلامی ایران یک مسئله انسانی و اسلامی است. زیرا مردم مسلمان این منطقه به طور آشکار تحت ظلم و ستم قرار دارند و ما همواره مراتب انزجار خود را نسبت به آنچه علیه کشمیر اعمال می شود، به دولت هند و در محافل مختلف ابراز کرده ایم و از این پس نیز ابراز خواهیم کرد.
رایزن سابق فرهنگی ایران در اسلام آباد نیز در این برنامه حضور داشت و دقایقی را به سخنرانی پرداخت. تقی صادقی بیان کرد: کشمیر به فلسطین شباهت دارد اما به مراتب مظلوم تر است. زیرا اطلاع رسانی در خصوص آن بسیار ضعیف است و اگر حمایت-های رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید نبود، شاید مردم ایران نیز درک بسیار کمتری از اوضاع کشمیر داشتند. سکوت در قبال وضعیت مسلمانان کشمیری، خیانت است و حکومت هند باید هر چه سریع تر به حکومت نظامی ظالمانه خود خاتمه دهد و سرنوشت مردم را با برگزاری همه پرسی به دست آن ها بسپارد.
نیاز به اتحاد دولت های اسلامی
حالا با این مسئله مواجه هستیم اگر دولت های اسلامی یکپارچه و متحد کنار هم می ایستادند، چطور هند می توانست اینگونه با کشمیر برخورد کند؟ وظیفه امروز امت اسلامی این است که نگذارند این مسئله در پیچ و خم مصلحت سنجی ها، روابط تجاری و اقتصادی به فراموشی سپرده شود. این همان تعبیری است که امام خمینی (ره) در سال 1343 در مسجد شیخ انصاری شهر نجف به آن اشاره کردند و مشکل کشمیر و فلسطین را با فقدان وحدت کلمه مسلمین پیوند زدند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.