میزان کمکهای مردمی به سیلزدگان مشخص شد
- دبیرکل جمعیت هلال احمر میزان کمکهای مردمی به سیلزدگان را حدود ۲۳۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، محمودرضا پیروی درباره میزانکمکهای مردمی جمعآوری شده درپی وقوع سیل درسه استان کشور گفت: در زلزله کرمانشاه حدود 64 میلیارد تومان کمک نقدی جمعآوری شد که این رقم درپی سیل اخیر افزایش چشمگیری داشت، به طوری که برابر گزارشی که تا صبح امروز دریافت کردم 158 میلیارد تومان کمک نقدی به حسابهای جمعیت هلال احمر از سوی مردم واریز شده است.
وی افزود: بیش از 70 میلیارد تومان نیز لرزش کمکهای غیر نقدی بود که در مجموع حدود 230 میلیارد تومان کمک مردمی از سوی هلال احمر جمعآوری شد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر با بیان اینکه دیگر گروهها نظیر تیمهای آفرود نیز کمک زیادی در امدادرسانی به سیل زدگان کردند، گفت: این تیمها با خودروهای خود در مناطق صعبالعبور اقدامات موثری انجام دادند و بسیاری از کمکها نیز از سوی آنان منتقل شد.
پیروی با بیان اینکه بهترین نوع کمک برای سیلزدگان کمک نقدی است، گفت: با کمکهای نقدی میتوان با توجه به نیاز هر منطقه اقلامی را تهیه و میان سیل زدگان توزیع کرد. ضمن اینکه یکسری از اقلام نیز در انبارهای ما مانده و قابل مصرف نیست و باید فکری به حال آنها بکنیم و یا امحا شود یا اقدامی دیگر صورت بگیرد.
*از کمکهای نقدی مردم هنوز برداشت نکردیم
پیروی درباره نحوه استفاده از کمکهای مردمی گفت: به جز کمک های غیرنقدی که برخی استفاده شده و برخی در انبارهاست، تاکنون هیچ برداشتی از کمکهای نقدی مردمی انجام نشده و به آنها دست نزدهایم. تمام کمکها از محل اعتبارات و امکانات خود هلال احمر انجام شده است.
وی با اشاره به تهیه اقلام اولیه زندگی برای ساکنان مناطق سیل زده، گفت: چندین برابر این مبلغ جمعآوری شده را لازم داریم برای اینکه بتوانیم پکیجی از امکانات اولیه زندگی برای سیل زدگان را تامین و به انها بدهیم.
دبیرکل جمعیت هلال احمر با بیان اینکه در مرود سیل اخیر اقدامات پیشگیرانه خوبی انجام شد، گفت: به جز حادثه سیل شیراز در باقی موارد اطلاع رسانی به موقع آمار تلفات را در مقایسه با حجم و وسعت سیل بسیار کاهش داد. حتی در برخی موارد فرمانداران و نیروهای امدادی به زور اقدام به تخلیه برخی از منازل کردند و همین امر آمار تلفات و خسارات جانی را بسیار کاهش داد.
پیروی با بیان اینکه در سیل لرستان ۳۵۰۰ نفر را با بالگرد جابجا کردیم، گفت: این افراد عمدتاً کسانی بودند که برای تعطیلات نوروزی به برخی روستاها رفته بودند و ما به وسیله بالگرد آنها را به پلیس راه و دیگر معابر باز رساندیم تا به شهرهای خود بازگردند.
وی با تاکید بر اینکه تلاش ما این است تا سیل زدگان به خانههای خود بازگردند، گفت: در مورد خانههایی که هم قابلیت اسکان نداشته و یا تخریب شده بودند، تلاش ما این است که امکان اسکان استیجاری را برای سیل زدگان فراهم کنیم.
دبیرکل جمعیت هلال احمر کشورمان در پاسخ به پرسشی در مورد دریافت کمکهای خارجی اظهارکرد: امکان دریافت کمکهای نقدی خارجی و همچنین امکان دریافت کمک از ایرانیان خارج کشور برای ما ممکن نبود و تمامی کانالهای انتقال پول برای ما مسدود است. اما کمکهای غیرنقدی از کشورهای آلمان، کویت، امارات، ترکیه، روسیه، فدراسیون بین المللی صلیب سرخ، ژاپن، ارمنستان و… به کشور وارد شده است کهما تمامی این موارد را به شکلی شفاف هزینه خواهیمکرد.
پیروی در پاسخ به پرسش خبرنگاری کویتی مبنی بر اینکه کمکهای کشورش در ایران توزیع نشده است، گفت: کشور کویت اقلامی به ما داده بود که روی کارتن آنها نام کویت قرار داشت، اما داخل کارتنها اقلام ایرانی بود، من صدای مسئول هلال احمر این کشور را نیز دارم که گفت با توجه به گران بودن قیمت برخی اقلام در کشور کویت، آنها این اقلام را از داخل بازار ایران خریداری کرده اند و در اختیار سیل زدگان قرار داده اند که تمامی این اقلام در اختیار سیل زدگان قرار گرفته است. در مورد اقلام غذایی هم نمیتوان تمام مواد غذایی را به یکباره در میان سیل زدگان توزیع کرد و باید طی چند مرحله این اقدامات را انجام داد.
وی در ادامه به تشریح میزان کمکهای دریافتی از کشور کویت و امارات پرداخت و خاطرنشان کرد: کویت طی دو مرحله به سیل زدگان کمک کرد که در مجموع حدود ۸۰ تن اقلام امدادی و غذایی و دارویی وارد کشور شده است. کشور امارات نیز کمکهای خود را همراه با کشور عربستان به ایران فرستاد که شامل ۲۵۰۰ بسته غذایی، ۲۹۲ چادر و… بود.
دبیرکل جمعیت هلال احمر در پاسخ به اینکه چرا چادرهای اماراتی در میان سیل زدگان توزیع نشده است؛ اظهارکرد: این ادعا درست نیست، اما توجه داشته باشید که ما بین ۵۰ تا ۵۵ هزار چادر توزیع کردیم و حتی برخی از خانوارها چندین چادر دریافت کردند، در این میان ۲۹۲ تخته چادر به چشم نمیآید و تعدادش کم است، اما ما آمار همین را هم داریم که در چه مناطقی توزیع شده است.
پیروی با بیان اینکه بنا شده تا از دو کانال مالی که صلیب سرخ آلمان و کانادا ایجاد کرده، کمکهای مالی خارجی به سیل زدگان برسد، گفت: البته تاکنون این امر رخ نداده و ما امیدواریم که زودتر محقق شود، ضمن اینکه همه باید ببینید که کشورهایی با ادعای حقوق بشر چطور با مردم رفتار کرده و حتی اجازه ارسال کمکهای بشردوستانه را نمیدهند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون اظهارات اخیر سعید قاسمی در مورد اقدامات نظامی در بوسنی تحت پوشش هلال احمر گفت: به وضوح می گویم که ماارگانی هستیم که نیروهای داوطلب زیادی با ما همکاریمیکنند، ممکن است برخی از این نیروها لباسی را ازما دریافت کنند و آن را در جایی دیگر هم بپوشند که البته این کار خلاف قانون است و پیگرد دارد، اما به هرحال ما لباس را از نیروهایمان پس نمیگیریم. در مورد ادعای این فرد نیز هم جمعیت هلال احمر و هم نیرویی که آن آقا از آن بازنشسته شده است اعلام جرم و شکایت کرده اند و ایشان باید ادعای خود را ثابت کند و در مجامع قضائی در این خصوص توضیح دهد. اقدامات هلال احمر، اقداماتی بشر دوستانه است و هیچکس حق ندارد از لباس آن سوءاستفاده کند ما نیز به این امر تاکید داریم و چنین مسألهای به هیچ عنوان از طرف ما رخ نداده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.