در لابه لای زباله‌های کم خطر!

زباله گردها را اغلب جوانان، معتادان، کودکان کار و اتباع بیگانه تشکیل می دهند که بدون رعایت هیچ‌گونه مسایل بهداشتی و حفاظتی اقدام به جستجوی محتویات سطل‌های زباله به ویژه کاغذ و مقوا، بطری‌های پلاستیکی و آلومینیومی می کنند. سطل‌هایی که انواع زباله‌ها از زباله‌های عفونی آلوده به خون مانند باند و سرنگ، زباله‌های پاتوبیولوژیک مانند لاشه قناری مرده، غذاها و داروهای تاریخ منقضی شده، زباله های شیمیایی مانند باقی‌مانده شوینده‌ها و وایتکس، فلزات سنگین و اجسام برنده از جمله شیشه شکسته، تیغه ، سوزن یا حتی سرنگ را در خود جا داده اند.

کودکان‌کار و زباله گرد در اقصی نقاط دنیا مشاهده می‌شوند.این معضل در کلانشهرهای کشور ما هم رو به افزایش است. بر اساس آمار هر‌ساله بر تعداد ورودی‌های کودکان کار و خیابان و زباله گرد افزوده می‌شود. باید تاکید کرد که دلایل متعددی در بروز و تشدید این معضل اجتماعی دخیل هستند.

بر اساس بررسی‌های انجام شده تاکنون 680 کودک زباله ‌گرد در 10 استان کشور شناسایی شده که 40‌درصد آنها نان‌آور خانواده هستند.

اغلب این کودکان بدون دستکش سر در سطل‌های زباله دارند؛ آنها به‌دلیل انجام این گونه اقدامات در معرض ابتلا به ایدز، هپاتیت، کزاز، حصبه، سالک پوستی، انگل‌های روده‌ای، اسهال خونی، فلج اطفال، زانو درد و کمردرد هستند. این در حالی است که زباله به‌عنوان طلای کثیف در کشور نیازمند سازماندهی و اقدامات اساسی از سوی مدیریت شهری است.

دستور دادستانی برای عادی‌سازی زباله‌های بیمارستانی

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند گفت: طبق دستور قضایی معاون دادستان خراسان رضوی تمامی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی باید نسبت به عادی‌سازی زباله‌های خطرناک خود اقدام کنند.

ابوالفضل کریمیان افزود: براساس ماده ۷ قانون مدیریت پسماند، افراد تولید کننده پسماند پزشکی و صنعتی، خود متولی بی‌خطرسازی این دسته از زباله‌ها هستند که پس از این اقدام این زباله را باید به مدیریت پسماند تحویل دهند تا نسبت به جمع‌آوری و دفن آن به صورت بهداشتی اقدام شود.

وی ادامه داد: متاسفانه نوعی ناهماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی در سال‌های اخیر وجود داشت و ضوابط و اقدامات تعریف شده اجرایی نشده بود که در این راستا پیگیری‌هایی توسط قاضی بخشی محبی معاون دادستان، سازمان مدیریت پسماند و مجموعه دستگاه‌های مرتبط و با همکاری فرمانداری مشهد صورت گرفت و موضوع پسماندهای خطرساز در کارگروه سلامت و کارگروه پسماند پزشکی استان به بحث گذاشته شد و تصمیم‌گیری شد.

کریمیان تاکید کرد: در این راستا خوشبختانه با پیگیری‌های لازم و دستور قضایی معاون دادستان استان و در پاسخ به نامه سازمان مدیریت پسماند مشهد به سازمان حفاظت محیط زیست کشور، دستورالعمل کلی صادر شد تا تمام بیمارستان‌ها نسبت به عادی‌سازی زباله‌های خطرناک اقدام کنند. همچنین با توجه به اینکه دستگاه‌های بی خطرساز، دارای هزینه‌های بالایی هستند، بنابراین درمانگاه‌ها، مطب‌ها و مراکز بهداشتی درمانی نیز باید از طریق شرکت‌های خصوصی که با صلاحدید و تفاهم‌نامه با دانشگاه علوم پزشکی همکاری دارند، نسبت به عادی‌سازی زباله‌های خطرناک خود اقدام کنند.

به طور قطع فعال شدن بخش بازیافت زباله ها و سازمان مدیریت پسماند در همه شهرها و روستاها و ارایه شیوه های اصولی تفکیک زباله می تواند از شیوع بیماری ها و آسیب های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی ناشی از زباله گردی پیشگیری کند.

انتهای خبر/

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *