مبارزه ملی دربرابر قاچاقچیان

نماینده چناران، طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی گفت: مبارزه ملی در برابر قاچاقچیان و واردکنندگانی که در حکومت نفوذ دارند،پیام نامگذاری سال ۹۷ است.

محمد دهقانی در خصوص نامگذاری سال ۹۷ افزود: خوشبختانه سال ۹۷ توسط رهبر معظم انقلاب به نام سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شد. نفس این نامگذاری موجب می‌شود جبهه از حمایت از تولید داخلی و حمایت از کالای ایرانی در کشور ایجاد شود و کسانی که تا الان برای حمایت از کالای ایرانی مانع ایجاد کردند و در برابر تولید ملی به خاطر سودجویی‌ها و منافع شخصی مقاومت کردند، مقاومت شان سست شود.

نماینده چناران، طرقبه و شاندیز در مجلس با بیان اینکه اصل نامگذاری سال به نام حمایت از تولید ملی نوعی مبارزه در برابر کسانی است که با قاچاق کالا و واردات کالاهای غیرضرور به دنبال منفعت هستند، گفت: در سال‌های اخیر مقام معظم رهبری اسامی سال‌ها را در راستای رشد اقتصادی نامگذاری کردند که این اقدام موجب شده نوعی مبارزه و مقاومت اقتصادی در کشور شکل بگیرد هر چند تا الان آنگونه که توقع داشتیم در این مبارزه پیشرفت نکرده ایم در عین حال اگر این نامگذاری‌ها نبود وضعیت بدتری داشتیم.

نائب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس اظهار داشت: در حال حاضر دو جبهه در کشور داریم جبهه اول، جبهه حمایت از استقلال، آزادی، تولید داخلی، اعتماد به نفس ملی، مقابله با زیاده خواهی‌های دشمنان خارجی و مقابله با زیاده خواهی قاچاقچیان کالا و وارد کنندگان، در جبهه مقابل افرادی مقابل عدالت خواهی در تمام این آرمان‌ها ایستاده اند و این دو جبهه در مقابل یکدیگر صف آرایی کردند.

وی قاچاق و واردات بی رویه کالاهایی که در داخل تولید می‌شود را دو عامل تضعیف تولیدات داخلی خواند و گفت: قاچاق کالا یکی از موانع اصلی حمایت از تولیدات داخلی است متاسفانه افراد با نفوذ در دستگاه دولت تمایلی به حمایت از تولید ملی ندارند و تمام هم و غم آنها در راستای واردات کالاست این امر نشان می‌دهد جریان پرنفوذی در کشور که به مسئولیت‌های بالایی رسیده اند اگرچه در شعار بیانیه حمایت از کالای ایرانی می‌دهند اما درواقع به دلیل باندهای واردات و قاچاق که اطراف آن‌ها شکل گرفته است در راستای حمایت از تولید ملی گام بر نمی دارند.

 

جریان پرنفوذ شریک در باند‌های قاچاق

این حقوقدان مجلس اظهار کرد: بعضا این افراد پرنفوذ یا نزدیکانشان شریک در باندهای واردات و قاچاق هستند و این امر موجب می‌شود تمایلی به این شعارها نداشته باشند و در عمل این افراد نه تنها کاری در راستای حمایت از تولید نمی کنند بلکه تا جایی که بتوانند در راستای حمایت از کالای ایرانی مانع تراشی می‌کنند.

دهقان گفت: این افراد بعد از آنکه مقام معظم رهبری سال ۹۷ را سال حمایت از کالای ایرانی نامیدند بلافاصله بیانیه دادند که ما حمایت می‌کنیم اما در عمل این کار را نکردند.

وی ادامه داد: زمانی که رهبری می‌فرمایند باید از کالای ایرانی استفاده کرد تازه یکسری از مسئولان بخشنامه می‌دهند نباید در ادارات از کالاهای خارجی استفاده شود، مگر این مساله لزوم عدم استفاده از کالاهای خارجی در ادارات اینقدر پیچیده بوده که بعد از اعلام رهبری برخی به فکر بخشنامه دادن بیافتند؟

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصریح کرد: بی توجهی مسئولان به این موضوع دو علت دارد یا تا الان درک این موضوع را نداشتند که نباید در دستگاه‌های دولتی از کالاهای خارجی استفاده شود که البته مسئولان ما فهمشان بالاتر از این مساله است، علت دوم این است که این افراد اصولا اعتقادی به این مساله ندارند. به تمام دستگاه‌های دولتی که مراجعه می‌کنید می‌بینید اکثر کالاهای مورد استفاده در این دستگاه‌ها خارجی است. در صورتی که معادل ایرانی همه این کالاها در بازار وجود دارد.

نائب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس اظهار داشت: جبهه بندی سختی در داخل کشور وجود دارد که در یک جبهه حامیان کالای ایرانی و تولید ملی و اعتماد به نفس ملی قرار دارند این افراد معتقدند باید با قاچاق و واردات کالاهای غیرضرور مبارزه کرد، در جبهه مقابل هم مسئولانی قرار دارند که معتقدند فقط با تعرفه گذاری باید جلوی واردات گرفته شود، تعرفه گذاری نیز به گونه‌ای انجام می‌شود که باندهای خودشان بتوانند استفاده کنند، نمونه آن تعرفه گذاری برای واردات خودرو بود که در آن ماجرا افراد نفوذی ابتدا برای واردات خودرو ثبت نام کردند و بعد دوستان شان در دولت تعرفه‌ها را بالا بردند. این امر نشان می‌دهد تعدادی از تعرفه گذاری‌ها در راستای استفاده‌های چند هزار میلیاردی واردکنندگان است و افرادی که در دولت ثبت سفارش را برنامه ریزی می‌کنند شریک واردکنندگان هستند.

دهقان ادامه داد: مقام معظم رهبری تأکید داشتند که جلوی واردات کالایی که در داخل کشور تولید می‌شود، گرفته شود. وزارت صنعت با همه کُندی‌ها و اتهاماتی که در جریان عدم حمایت از تولید ملی به این وزارتخانه وارد است، لیست ۸۵۰ قلم کالای وارداتی که مشابه داخلی آن وجود دارد به رئیس جمهور ارائه داد تا ایشان دستور دادند جلوی واردات آنها گرفته شود اما فشارهایی که در داخل دولت وجود داشت مانع از ایجاد ممنوعیت کامل واردات شد.

 

مبارزه ملی در برابر قاچاقچیان

این حقوقدان مجلس نامگذاری سال ۹۷ در راستای حمایت از کالای ایرانی را کاملاً هوشمندانه خواند و گفت: طبق فرموده رهبری باید مردم وارد میدان شوند باید مبارزه ملی در برابر قاچاقچیان و واردات چیانی که در حکومت نفوذ دارند و فاسدانی که تولید کننده ایرانی برای آنها اهمیتی ندارد و آنچه برای آنها مهم است ثروت اندوزی و ساختن کاخ‌های مجلل برای خودشان و اطرافیانشان است، شکل گیرد و ملت در برابر آن‌ها قیام کنند. برای این افراد، انقلاب، نظام و ایرانیان هیچ اهمیتی ندارند.

نائب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: نامگذاری امسال هم مسئولان دلسوز را به این مبارزه دعوت می‌کند و هم مردم را در این مبارزه شریک می‌کند. پیش از این چون در حمایت از تولید داخل فقط مسئولان مخاطب بودند موفق نبودیم و بخش مهمی از کارخانجات ما در سال ۹۶ تعطیل شدند. برای حمایت از اشتغال باید دولت حمایت کند و بانکها را بسیج کند تا به تولید و اشتغال تسهیلات بدهند. وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز باید طرح‌هایی را متناسب با هر منطقه ارائه کند و جوانان را تشویق کرده و آموزش دهد تا اشتغال ایجاد شود. مسئول تحقق این شعار دولتی‌ها بودند که متأسفانه موفقیتی در آن نداشتند.

 

تازمانی که مسئولان اراده مبارزه با قاچاق را نداشته باشند این کشور روی خوش حمایت از کالای ایرانی را به خود نخواهد دید

وی اظهار کرد: در سال حمایت از کالاهای ایرانی مردم باید وسط میدان بیایند و قاچاقچیان را محدود کنند تا زمانی که ۳۰ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور شود و دولت فقط با آمارسازی اعلام کند که مانع قاچاق شده است، این کشور روی خوش حمایت از کالای ایرانی را به خود نخواهد دید.

دهقان با تاکید بر اینکه قانون مبارزه با قاچاق کالا کاملا روشن است اظهار داشت: طبق این قانون باید همه کالاهایی که وارد کشور می‌شوند دارای شناسه باشد تا مردم بدانند که کالاهایی که در داخل کشور وجود دارد کدام داخلی است و کدام قاچاق است. این کار بسیار ساده است اما دولت انجام نمی دهد. دست قاچاقچیان در برخی دستگاه‌ها مانع این اقدامات است. کار به جایی رسید که رئیس جمهور نامه‌ای کتبی زد که چرا در داخل کشور با قاچاق مبارزه می‌شود. فقط باید در مرزها با قاچاق مبارزه شود.

 

200 گمرک کشور بدون دستگاه ایکس ری 

این نماینده حقوقدان مجلس اظهار کرد: مرزها رها شده، ۲۰۰ گمرک در کشور وجود دارد که دستگاه ایکس ری هم در آن‌ها وجود ندارد. بیش از ۲۰ میلیارد دلار فقط از گمرکات کشور کالا وارد می‌شود. طرح ساماندهی از کوله بران ته لنجی‌ها نیز اجرا نشده است. باید دولت از کولبران و ته لنجی‌ها دفاع کند و رابطه آنها با قاچاقچیانی که پشت این افراد زحمت کش پنهان شده اند را قطع کنند.

دهقان یادآور شد: بین ۵ تا ۱۰ میلیارد دلار کالا همراه مسافر داخل کشور می‌شود که ساماندهی نشده است. کشور ما به بهشت قاچاقچیان تبدیل شده است. ادعای حمایت از کالای ایرانی در این شرایط ادعای بی ربطی است.

نائب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کالا نیازمند اراده مبارزه با فساد است گفت: باید مشخص شود که مسئولان کشور و اطرافیان و فرزندانشان غیر از کار دولتی در چه بخش‌هایی چه کار می‌کنند. آیا فرزندان وزراء، نمایندگان، قضات و مقامات کارشان واردات و صادرات است یا خیر؟ باید جلوی واردات کالاها توسط افراد پرنفوذ گرفته شود.

 

کاهش فساد برای حمایت از کالای ایرانی

این حقوقدان مجلس تاکید کرد: واردات کالا توسط افراد پرنفوذ موجب سوءاستفاده می‌شود. افرادی که یک پایشان در حکومت است و خودشان تعرفه می‌گذارند و یک پایشان در بازار است. خودشان از رانت واردات و قاچاق سوءاستفاده‌های عجیبی می‌کنند. این افراد از گمرک بدون پرداخت حقوق گمرکی کالا وارد می‌کنند و با یک تلفن بارهای شان از گمرک خارج شود.

دهقان تصریح کرد: باید شفاف شود که سلاطینی که در واردات کالا فعالیت می‌کنند چه کسانی هستند. بعد از مبارزه با سلاطین واردات می‌توان صحبت از حمایت از کالای ایرانی کرد.

وی با تأکید بر اینکه مبارزه با فساد در همه زمینه‌ها به ویژه در زمینه حمایت از کالای ایرانی مهم است گفت:برای حمایت از کالای ایرانی باید فساد در سیستم اداره کشور به شدت کاهش یابد تا مسئولان انگیزه‌ای برای حمایت از واردات نداشته باشند.

نائب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی با بیان اینکه در راستای حمایت از کالای ایرانی باید قراردادهای و مناقصه‌ها شفاف باشندگفت: طبق قانون برنامه ششم و قانون مبارزه با فساد و ارتقاء سلامت اداری باید تمام فعالیت‌های اقتصادی و مناقصه‌ها در دولت شفاف باشد اما تاکنون این قوانین اجرایی نشده است.

 

مشخص شود که فرزندان مسئولین متولی واردات هستند یا نه؟

دهقان شفافیت اقتصادی را مهمترین ابزار مبارزه با فساد خواند و گفت: مبارزه با فساد یکی از راه‌های اصلی حمایت از تولید در کشور است. وقتی تولید کننده برای دریافت مجوز و برای دریافت وام، رشوه بدهد نمی تواند کار کند. زمانی که دست‌هایی در کشور وجود دارد که وام‌ها را خرید و فروش می‌کند، تولید کننده نمی تواند فعالیت کند زیرا این وام آنقدر گران تمام می‌شود که فقط برای دلالی و دزدی خوب است. نه برای تولید.

این حقوقدان مجلس با تأکید بر اینکه یکی از موانع اصلی حمایت از کالای ایرانی، فساد است، گفت: راه مبارزه با فساد، شفافیت است، تا زمانی که شفافیت وجود نداشته باشد، ما نمی‌توانیم ادعای مبارزه با فساد داشته باشیم. شفافیت دارای انواع متعدد است؛ شفافیت معاملات دولتی، شفافیت ثروت‌های مسئولان، شفافیت قراردادهای نفتی و قراردادهای صنعتی، شفافیت در درآمدهای مسئولین کشور، در همه این موضوعات قوانین وجود دارد.

نائب رئیس فراکسیون حمایت از تولید ملی اجرای سامانه شفافیت حقوق‌ مسئولان را امری ضروری خواند و گفت: باید شفاف شود که آیا فرزندان مسئولان کشور، دست‌اندر کار واردات هستند یا خیر اگر هستند باید در سامانه فعالیت‌های آنها شفاف باشد، واردکنندگان اصلی در واقع از مسئولان کشور هستند، نمی‌روند پول حلال یا حرام خود را صرف تولید کنند، بلکه این درآمدها را صرف واردات می‌کنند؛ این کار خیانت مضاعف است.

وی ادامه داد: باید نحوه اداره مناطق آزاد تجاری شفاف شود. بودجه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شفاف نیست. ما در بودجه سال ۹۷ تأکید کردیم که سازمان برنامه و بودجه بر نحوه هزینه‌کرد اعتبارات در مناطق آزاد تجاری نظارت داشته باشد.

 

اداره حکومت در اتاق شیشه‌ای باشد

دهقان تأکید کرد: اگر اداره حکومت را در اتاق شیشه‌ای قرار دهیم و همه چیز برای مردم شفاف باشد و رسانه‌ها نیز آزاد و شفاف باشند، گام مهمی در مبارزه با فساد برداشته‌ایم. متأسفانه افرادی با پول‌های حرام، رسانه‌ها را در خدمت اغراض سیاسی خود قرار می‌دهند از این رسانه‌ها شفافیت بیرون نمی‌آید.

این نماینده حقوقدان مجلس با تأکید بر لزوم شفافیت در اموال مسئولان گفت: باید مشخص شود که مسئولان قبل و بعد از دوره مسئولیت خود چه ثروتی فراهم آورده‌اند که در این خصوص قانون رسیدگی به اموال مسئولان به تصویب رسیده است.

وی اظهار داشت: در مورد عملکردد اقتصادی مسئولان در۴۰ سال گذشته نیز طرحی در دستور کار مجلس است که بر اساس آن، اموال مسئولان مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورتی که افرادی با فساد، ثروتی به دست آورده باشند، ثروتشان به بیت‌المال بازگردانده می‌شود؛ این شفافیت سِره را از ناسره مشخص می‌کند.

 

رسانه‌ها منشا ثروت مسئولین را پیگیری کنند

نائب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: اگر رسانه‌ها در اختیار صاحبان کاخ‌ها و صاحبان ثروت‌ها نباشند، به دنبال حقیقت خواهند رفت و پیگیری خواهند کرد که این ثروت مسئولان از کجا آمده است. وقتی که طرحی برای اعاده اموال نامشروع مسئولان داده می‌شود، برخی‌ رسانه‌ها حمایت می‌کنند و برخی دیگر نه تنها حمایت نمی‌کنند، بلکه نگران می‌شوند و مقابله می‌کنند. این افراد به صاحبان ثروت‌های کلان متصل هستند و نمی‌توان از آنها انتظار داشت به دنبال شفافیت و مبارزه با فساد باشند.

وی تأکید کرد: برای حمایت از تولید ملی، مردم وسط میدان نیامدند، زیرا برای این کار بیشتر دولت باید برنامه‌ریزی می‌کرد و اقداماتی را انجام می‌داد اما برای حمایت از کالای ایرانی، باید مردم پای کار بیایند. مردم تا جای ممکن نباید کالای خارجی خریداری کنند. باید به سمت کالای ایرانی بروند و قاچاقچیان را تحریم کنند.

دهقان استفاده از کالاهای ایرانی را تنها راه حل معضل بیکاری جوانان خواند و گفت: در هر خانواده ایرانی تعدادی جوان بیکار وجود دارد، اما پدر و مادرهای آنها کالای خارجی می‌خرند؛ برای رفع مشکل بیکاری باید کالای ایرانی خرید. با خرید کالای ایرانی، اشتغال رونق یافته و بیکاری رفع می‌شود. اگر همه ایرانیانی که جوانان بیکار در خانه دارند، اراده کنند و به خاطر جوان خودشان و آینده کشور، خرید کالای خارجی را تحریم کنند، عزم ملی شکل می‌گیرد که به معنای تحریم قاچاقچیان و وارداتچی‌هایی است که جز پول‌پرستی، هیچ چیزی نمی‌فهمند. اراده مردمی کار را یکسره می‌کند. اگر اراده مردمی شکل بگیرد، می‌توانیم ادعا کنیم که از کالای ایرانی دفاع شده است.

 

امیدواریم مردم قاچاقچیان را تحریم کنند

این حقوقدان مجلس تصریح کرد: از تفکر مدیریتی مسئولان راهی را برای حمایت از تولید و سرمایه ایرانی باز نمی شود متاسفانه برخی مسئولان خودشان دست‌اندرکار واردات و قاچاق هستند، بنابراین از این افراد نمی توان توقع داشت اقدامی راستای حمایت از کالای ایرانی انجام دهند، کما اینکه در سال‌های گذشته نیز اقدامی در این راستا انجام نشد.

وی ادامه داد: قاچاقچیان قاچاق انجام دادند و فرزندان مسئولان به دنبال واردات هستند. امیدی به این سیستم اداری برای حمایت از کالای ایرانی نیست. اما امید داریم که مردم این عزم راسخ را در خودشان ایجاد کنند و قاچاقچیان و وارداتچیان بی‌رحم را تحریم کنند.

 

1128کانتیر قاچاق در سال‌های اخیر توقیف شده است

دهقان در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: یکی از اشکالاتی که در کشور وجود دارد، این است که مسئولان متعهد نیز نسبت به قاچاق، واردات و فساد، بی‌تفاوت هستند و اراده‌ای برای مبارزه با آن ندارند و تفکرات غلط آنها را احاطه کرده است؛ نگران میز و پست و مقام خود هستند که حرف‌هایی نزنند، میزشان به خطر بیفتد و پست خود را از دست بدهند.

نائب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: وزارت اطلاعات اعلام کرد که ۱۱۲۸ کانتینر کالای قاچاق در سال‌های اخیر توقیف شده است؛ این آمار فاجعه‌ای بزرگ است. این آمار زنگ خطر برای کشور است که کانتینر کانتینر کالای قاچاق وارد کشور می‌شود، این کانتینرها از گمرک رسمی وارد کشور شده‌اند. باندهایی در گمرک‌ کارشان قاچاق است. این امر نشان می‌دهد که وضعیت کشور در زمینه قاچاق و واردات خوب نیست.

وی ادامه داد: دولت باید تعداد گمرکات را از ۲۰۰ گمرک به ۵ گمرک کاهش دهد. حداکثر وجود ۱۰ گمرک در کشور کافی است. ۲۰۰ گمرک و تعداد زیادی مناطق آزاد در کشور وجود دارد که از آن‌ها مقادیری قاچاق هم انجام می‌شود. دولت همین یک کار را در سال ۹۷ در راستای کاهش گمرکات انجام دهد، دِین خود را به حمایت از کالای ایرانی اَدا کرده است.

 

 

منبع: مهر

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *