زغفران به بورس کالا می‌رود

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از عرضه زعفران این سازمان در بورس کالای ایران برای اولین بار با هدف منافع تولید کنندگان و افزایش توان صادراتی زعفران کشور خبر داد و گفت: این عرضه با آماده شدن ساز و کارهای آن، به حجم ۴۰۰ کیلوگرم از یکشنبه آغاز می‌شود.

علی اوسط‌هاشمی با بیان اینکه اکنون ۸۵ درصد زعفران جهان در ایران تولید می‌شود، افزود: با این حجم از تولید زعفران حق مسلم ما است که پایه گذار بورس جهانی زعفران باشیم و قیمت پایه جهانی این محصول را تعیین کنیم.

هاشمی با اشاره به انواع زعفران آماده عرضه در بورس کالا، اظهار کرد: انواع زعفران‌های آماده عرضه در بورس شامل؛ 100 کیلو گرم زعفران ممتاز رشته‌ای بریده (نگین) ، 100 کیلو گرم زعفران رشته‌ای بریده ممتاز (شبه نگین یا سرگل ) ، 100 کیلو گرم زعفران رشته‌ای درجه یک (پوشال مرغوب) و در نهایت 100 کیلو گرم زعفران رشته‌ای درجه دو (پوشال معمولی) است.

به گفته رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران؛ قیمت انواع زعفران آماده عرضه، زمان عرضه در بورس کالا اعلام می‌شود.

هاشمی با تاکید بر اینکه عرضه زعفران در بورس کالا راهگشای توسعه بازارهای صادراتی است افزود: با آغازعرضه زعفران در بورس، موجب منافع تولید کننده و فعالان در بازار زعفران و شاهد ساماندهی صادرات زعفران و پایان یافتن نقش سود جویان از دلالی این محصول ارزشمند خواهد شد.

وی اظهار کرد: با این روش کنترل و تثبیت قیمت زعفران در دست ما خواهد بود و اگر هر زمان لازم باشد جلوی صادرات زعفران را خواهیم گرفت چراکه باید همه این موضوع را درک کنند که تولید کننده ایرانی باید قیمت جهانی زعفران را تعیین کند نه دلالان و سود جویان که تنها به دنبال منافع خود هستند.

هاشمی از اجرای طرح خرید توافقی زعفران برای حمایت از کشاورزان و زعفران کاران توسط تعاون‌های روستایی به عنوان یک تجربه مثبت یاد کرد و افزود: زعفران‌های خریداری شده در شرایط استاندارد نگهداری می‌شوند و از کیفیت بسیار مطلوبی برخودار هستند.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ادامه داد: این زعفران‌ها همگی با برند ملی ایران عرضه خواهند شد و معرف کیفیت و محصول برتر زعفران ایرانی در جهان می‌شوند.

اوسط‌هاشمی در پایان از کشاورزان و تولید کنندگان زعفران به عنوان تعیین کننده وضعیت زعفران ایران در بازار جهانی یاد کرد و افزود: تولید کنندگان با استانداردسازی و رعایت بهداشت در تولید محصول خود می‌توانند با تدوین یک الگوی مدرن حقوق مشتری را در بازارهای جهانی رعایت و از آن طرف نیز خریداران نیز به استقبال این محصول خواهند رفت.

گردش مالی و ارزش افزوده زعفران در بازار جهانی ۸ میلیارد دلار است که عملا ایران به عنوان بزرگ ترین تولید کننده این محصول سهم چندانی از این بازار ندارد.

 

 

منبع: اقتصاد آنلاین

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *