در سال 97 واردات شکر نداریم

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: امسال رکورد تولید شکر در کشور با تولید ۱ میلیون ۹۳۰ هزار تن شکسته شد و بر این اساس سال ۹۷ نیاز به واردات شکر نخواهیم داشت.

عباس کشاورز در نشست خبری به مناسبت دهه فجر برگزار شد، با اشاره به توسعه کشت چغندر قند در کشور، افزود: ما تا چند سال پیش ۵۰ درصد شکر مصرفی کشور را وارد می‌کردیم اما اکنون در آستانه خوداتکایی هستیم. عملکرد در هکتار چغندر قند از ۴۲ تن در سال ۹۲ به ۶۰ تن در هکتار در سال ۹۴ رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه ۶۵ درصد سطح زیر کشت چغندر قند در کشور کاهش یافته است، افزود: در طول تاریخ رکورد تولید چغندرقند شکسته شده و بیش از هشت میلیون تن چغندرقند تولید شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به تولید برنج در سال جاری، گفت: امسال دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج در کشور تولید شد در حالی که پیش بینی ما یک میلیون و ۹۷۰ هزار تن بود.

کشاورز افزود: در تولید برنج موفق به افزایش ۱۱۳ درصدی تولید در دولت تدبیر و امید شده‌ایم که دست آورد بزرگی است.

وی با اشاره به تولید گیاهان علوفه ای در کشور یادآور شد: با توجه به اهمیت توسعه دامپروری تولید گیاهان علوفه ای در کشور باید اضافه شود چرا که گیاهان علوفه ای به ویژه علوفه‌های خشبی قابل واردات نیست.

وی عنوان کرد: رویکرد ما در زمینه گیاهان علوفه ای افزایش تولید است و در این راستا، چند گیاه جدید را معرفی کرده‌ایم که از جمله آنها می‌توان به آمارانتوس علوفه ای، سورگوم و ارزن اشاره کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: همچنین تنوع ذرت علوفه ای را افزایش دادیم و از آبیاری میکرو برای صرفه جویی در مصرف آب بهره گرفتیم.

کشاورز اظهارکرد: از دیگر اقداماتی که در این زمینه انجام شده، کشت گیاه کینوا برای اولین بار در کشور است و در حال حاضر این گیاه در بیش از ۷ استان به صورت پایلوت در سطحی معادل ۲۴ هکتار کشت شده است.

وی با بیان اینکه کینوا در استان‌های قم، اصفهان، زابل، یزد و غیره کشت شده گفت: این گیاه مقاوم به خشکی و شوری است و ظرف ۵ سال سطح زیرکشت آن باید به ۳۰ هزار هکتار برسد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کینوا در حال حاضر با قیمت‌های بالا وارد کشور می‌شود، بیان کرد: ما از طریق فائو، کینوا را وارد کشور کردیم و کشت آن را شروع نمودیم.

کشاورز در بخش دیگری از سخنان خود درباره صادرات محصولات سبزی و صیفی، اظهار کرد: در ۹ ماهه سال جاری ۳۷۰ هزار تن گوجه ، ۵۰۰ هزار تن رب ، ۸۰۰ هزار تن هندوانه و خربزه و ۱۰۰ هزار تن پیاز از کشور صادر شده است.

وی درباره آخرین وضعیت تولید گندم در کشور نیز گفت: امسال ۱۲/۳ میلیون تن گندم تولید شد که نسبت به پیش بینی ما ۲/۵ درصد کاهش داشت اما، عملکرد خوبی داشتیم به نحوی که از هر متر مکعب آب gr ۷۵۰ گندم تولید شد که نسبت به ۵ سال گذشته رشد ۵۰ درصدی داشته است.

کشاورز افزود: اقدامات جدیدی در زمینه تولید گندم انجام شده است از جمله اینکه شرکت‌های دانش بنیان وارد معرفی ارقام جدید شده اند و امسال برای اولین بار ۹ رقم جدید را ثبت کرده اند. همچنین آفت سن را در حد استاندارد کنترل کرده‌ایم و سال آینده هیچ گندم خسارت زده ای ناشی از این آفت نخواهیم داشت.

وی بیان کرد: علاوه بر این کیفیت گندم ارتقاء خوبی یافته است و هیچ مشکلی در این زمینه نداریم. ضمن اینکه در بخش ناوگان مکانیزاسیون نیز پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است.

معاون وزیر کشاورزی با بیان اینکه ظرف چهار سال گذشته سالی ۶ درصد بهره‌وری آب را در تولیدات کشاورزی افزایش داده‌ایم، اظهار کرد: سالانه ۴.۵ میلیارد مترمکعب آب صرفه جویی شده است که اگر این روند استمرار یابد، بحران آب مدیریت و تا پایان برنامه ششم توسعه برطرف خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما یک درصد تولید کشاورزی دنیا را داریم گفت: این در حالی است که در سال ۹۵ مصرف کود در کشور ما ۴۶ صدم جهان بوده است.

کشاورز با اشاره به اینکه نیاز کودی کشور ۴.۵ میلیون تن است، گفت: ما به سختی ۲.۵ میلیون تن کود مصرف می‌کنیم.

وی با بیان اینکه بیش از ۸۸ درصد کود مورد نیاز در داخل تولید می‌شود، اضافه کرد: در حال حاضر سرمایه گذاران زیادی می‌خواهند کود تولید کنند و ما تضمین کرده‌ایم که محصولشان را به شرط آنکه پروانه ثبت داشته باشد از آنان خریداری کنیم.

 

 

منبع: اقتصاد آنلاین

image_print
1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *