تولید سالانه 112 هزار تُن قارچ در خراسان رضوی
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سالانه 112 هزار تن قارچ خوراکی در این استان تولید میشود. با توجه به افزایش توانمندی واحدهای فعال پیش بینی میشود امسال این میزان به 114هزار تن افزایش یابد.
هاشم نقیبی افزود: این میزان قارچ خوراکی توسط 189 واحد تولید میشود. فعالیت هر یک از این واحدها بطور میانگین برای 10 نفر ایجاد اشتغال کرده است.
وی خراسان رضوی را دارای رتبه چهارم تولید قارچ در کشور پس از استانهای تهران، البرز و اصفهان ذکر و بیان کرد: صادرات محصول قارچ از ایران تنها از استانهای تهران و خوزستان صورت میگیرد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بدون اشاره به ارقام بیشتر گفت: بیشترین تولید قارچ از نوع دکمهای است و به صورت محدود قارچ صدفی و شاهد صدفی نیز در این استان تولید میشود.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: 10 واحد کارگاه تولید قارچ در این شهرستان مشغول به فعالیت است که طی سال زراعی جاری موفق به تولید 500 تن قارچ دکمهای به ارزش 35 هزار میلیون ریال شدند.
محمدعلی فرهمندراد افزود: کارگاههای تولید قارچ نیشابور به مساحت 6 هزار مترمربع زمینه اشتغال 100 نفر را فراهم کردهاند.
وی گفت: مصرف سرانه قارچ در کشورهای توسعه یافته چهار کیلوگرم به ازای هر نفر در سال است اما مصرف سرانه قارچ در ایران 1.3 کیلوگرم است.
منبع: ایرنا
в этом разделе https://omgomgonion.com