استفاده از محصولات حلال باید فرهنگ‌سازی شود

مدیر گروه پزشکی و تغذیه موسسه موضوع شناسی احکام فقهی، برگزاری همایش های علمی با موضوع« حلال» را زمینه ساز قرار گرفتن فرآورده‌های حلال در کانون توجه مسئولان، متخصصان و تجار وارد کننده دانست و اظهار داشت: تبادل اطلاعات و ارائه مقالات علمی در این همایش ها می تواند به تئوری سازی و نهادینه شدن فرهنگ استفاده از محصولات حلال کمک کند.

دکتر نور محمدی بر ضرورت اشاعه‌ی فرهنگ استفاده از فرآورده های حلال در جامعه و توجه مسئولان به این امر تاکید و یادآور شد: با عنایت به اینکه تمامی محصولات مختلف غذایی، دارویی، بهداشتی تولید داخل نبوده و برخی به صورت مواد اولیه وارد کشور می شود که در مواردی از حیث تطابق با موازین شرعی و یا چارچوب‌های متضمن سلامت جامعه نیز دچار شبهاتی است، ضروری است که در بدو ورود این محصولات به کشور، مورد بررسی‌های مختلف علمی و تأیید شرعی قرار گرفته و پس از آن به مسئولان، مدیران، کارشناسان، متصدیان و در نهایت به مصرف کنندگان به شیوه‌های مختلف تبلیغی، آموزشی و ترویجی معرفی شوند.

وی با اشاره به تاسیس مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران بیان داشت: از آنجا که این مرکز نهال نوپایی است که بتازگی توسط متخصصان دلسوز کشورمان ایجادشده ، واضح است که برپایی همایش‌های علمی همچون « همایش بین المللی فرآورده های حلال » می‌تواند استفاده از محصولات پاک و حلال را در کانون توجه مسئولان؛ متخصصان و حتی تجار وارد کننده قرارداده و با ارائه مقالات علمی، نحوه بهره‌گیری از فرآورده‌های حلال را تئوری و نهادینه سازی سازد.

مدیر گروه پزشکی و تغذیه موسسه موضوع شناسی احکام فقهی به فعالیت های این مرکز در راستای ترویج فرهنگ بهره گیری از فرآورده های حلال نیز اشاره و گفت: رسالت مؤسسه، تبیین موضوعات احکام شرعی است که دامنه و گستره آن فرآورده‌های حلال را نیز در بر می‌گیرد و هر آنچه که مُتَعَلَّق حکم شرعی باشد، در مأموریت مؤسسه گنجانده شده است.

وی در پایان افزود: چنانچه به هر دلیل علمی در ساختار اولیه فرآورده‌های غذایی، دارویی و یا لوازم پزشکی، وجود شی نجس مشاهده شده و یا به هر دلیلی مصرف آن موجب ضرر تشخیص داده شده و حکم حرام بر آن محتمل گردد، لازم است که این موضوع  توسط مؤسسه تبیین و سپس در استنباط فقهی مجتهدین و فقهاء عظام مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین اقدام ها و مأموریت‌های انجام شده مؤسسه دقیقاً در همین راستا بوده و گروه پژوهشی تغذیه و پزشکی مؤسسه عهده‌دار اینگونه مسائل می‌باشند.

 

 

منبع: وب‌دا

image_print
10 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *