مصرف 600 تن لبنیات سنتی، بدون نظارت مسئولین

معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی گفت: نتیجه تازه‌ترین پژوهش‌ها نشان می‌دهد، به‌طور متوسط ۲۰درصد ازسهم لبنیات مصرفی مردم ازشیرهای فله‌ای و به اصطلاح محلی تهیه می‌شود
سید جواد حسینی روز دوشنبه در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی برگزار شد، افزود: میزان تولید روزانه شیر خام استان ۲۲۰۰تن است که از این مقدار، ۴۰۰ تن به خارج استان صادرات، ۱۲۰۰تن در کارخانه‌های لبنی استان فرآوری و ۶۰۰تن بقیه در قالب لبنیات سنتی عرضه می‌شود.
وی افزود: این در حالی است که نه سازمان دامپزشکی و سازمان ملی استاندارد و نه وزارت بهداشت هیچ‌کدام به صورت کامل بر تولید و توزیع لبنیات سنتی نظارتی ندارند و سلامت آنها نیز مورد تایید این مراجع نیست.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه روزانه 2 هزار و 200 تن شیر خام در استان تولید می‌شود، افزود: از این مقدار، ۴۰۰ تن به خارج استان صادرات و ۱۲۰۰ تن در کارخانه‌های لبنی استان فرآوری و ۶۰۰ تن بقیه درقالب لبنیات سنتی و از طریق 160 کارگاه سنتی و 600 مغازه لبنیاتی که 400 واحد آن فاقد مجوز هستند، توزیع می‌شود.
وی گفت: معمولا شیرهای مورد استفاده واحدهای سنتی فاقد شناسنامه هستند و نظارت و تهیه استاندارد برای شیر خام سنتی و فراورده‌های لبنی ضروری به نظر می‌رسد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: تدوین استاندارد اجباری جهت شیر خام در دستور کار اداره کل استاندارد با هماهنگی علوم پزشکی استان قرار گیرد و با توجه به اهمیت موضوع از طریق شورای عالی سلامت کشور نیز بحث استاندارد اجباری شیر پیگیری گردد.
حسینی با بیان اینکه متولی نظارت بر تولید و توزیع شیر سنتی نیز باید مشخص گردد، افزود: دفتر بازرسی و نظارت استانداری با هماهنگی دادگستری استان و با نگاه به ظرفیت‌های قانونی دستگاه‌های اجرایی، متولی این موضوع را مشخص نمایند.
وی خواستار مجزا شدن اتحادیه واحدهای سنتی عرضه شیر شد و گفت: استانداردهای فعالیت این واحد‌های صنفی نیز باید تدوین شود و همچنین اداره کل دامپزشکی استان طرح چگونگی تولید و عرضه شیر خام را جهت تصویب به کارگروه سلامت ارائه نماید.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی افزود: کمیته بررسی ارتقای کیفی شیرخام با مسئولیت دفتر اجتماعی استانداری و عضویت دفتر اقتصاد و دستگاه‌های ذیربط تشکیل شود تا از طریق این کمیته بتوان بر فرآیند ارتقای کیفی فراورده‌های لبنی نظارت داشت.
حسینی تصریح کرد: اداره کل صنعت، معدن و تجارت نیز برخورد با واحد‌های لبنی غیر مجاز را در دستور کار خود قرار داده و گزارش فعالیت خود را به کارگروه ارائه نماید.
وی در ادامه با اشاره به طرح سلامت روانی و اجتماعی که به صورت پایلوت در شهرستان قوچان اجرا شده، گفت: آسیب‌های روانی از جمله بیماری‌های غیرواگیرداری است موجب درگیر شدن همه اعضای خانواده می‌شود.
حسینی افزود: به لحاظ اهمیت موضوع شعار سال ۲۰۱۷ سازمان بهداشت جهانی، افسردگی و آگاهی عموم مردم از افسردگی، علائم افسردگی و عوارض افسردگی اعلام شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: اجرای آزمایشی استقرار نظام پیگیری خدمات روانی و اجتماعی که توسط شبکه بهداشت قوچان پیگیری می‌شود از جمله طرح‌های بسیار خوب در زمینه ارتقای سلامت روانی و اجتماعی است.
وی خواستار فراگیر شدن این طرح در همه شهرستان‌های استان شد و افزود: دستگاه‌های موثر در این طرح باید نهایت سعی و همت خود را در راستای اجرایی شدن آن در تمام استان بکار گیرند.
حسینی در ادامه با اشاره به سند کشوری امنیت غذا و تغذیه گفت: امنیت غذایی و امنیت تغذیه‌ای از عوامل اجتماعی موثر بر سلامت محسوب می‌شوند. ناامنی غذایی و تغذیه‌ای علاوه بر تاثیر جسمی تبعات اجتماعی و روانی نیز دارد.
وی افزود: بیماری‌هایی که در اثر تغذیه ناکافی ایجاد می‌شوند نظیر کمبود ریز مغذی‌ها و همچنین بیماری‌هایی که در نتیجه تغذیه بیش از حد ایجاد می‌شوند نظیر بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها، چاقی، دیابت، سنگ‌های صفراوی، پوسیدگی دندان و بعضی بیماری‌های گوارشی نیازمند توجه ویژه به تغذیه است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: در راستای اجرایی شدن سند امنیت غذا و تغذیه در استان خراسان رضوی، تفاهم نامه با 15 دستگاه مرتبط امضاء شده است که این دستگاه‌ها باید در اجرایی شدن سند گام‌های جدی بردارند
حسینی در ادامه گفت: ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها در حوزه اجرای سند مورد توجه قرار گیرد و در هر جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی یک دستگاه مرتبط گزارش فعالیت‌های خود را ارائه نماید.
وی با بیان اینکه 52.7درصد سالمندان، 68.1درصد میانسالان و 37.4درصد جوانان استان مشکل اضافه وزن دارند، افزود: ارتقای سلامت تغذیه‌ای از آغاز زندگی، ارتقای کیفیت خدمات تغذیه‌ای از کودکی تا میانسالی، توجه به مباحث تغذیه‌ای حاشیه نشیان و شناسایی غذاهای سالم بومی استان نیز باید بطور ویژه پیگیری گردد.

image_print
1 پاسخ
  1. сервис центры в москве
    сервис центры в москве گفته:

    Профессиональный сервисный центр по ремонту бытовой техники с выездом на дом.
    Мы предлагаем:сервис центры бытовой техники москва
    Наши мастера оперативно устранят неисправности вашего устройства в сервисе или с выездом на дом!

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *