آغاز پروازهای ژئوفیزیک هوایی به روش الکترو مغناطیس در خراسان رضوی

پروازهای ژئوفیزیک هوایی به روش الکترو مغناطیس روز سه شنبه برای نخستین بار در کشور با فرمان وزیر صنعت، معدن و تجارت در ارتفاعات هزار مسجد استان خراسان رضوی آغاز شد.
فرمان آغاز این پروازها را وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از طریق ویدئو کنفرانس صادر کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در این مراسم گفت: این پرواز در راستای مطالعات زمین شناسی و پتانسیل یابی منابع آب کارستی از مبدا سایت پروازی شهر جدید گلبهار با پرواز یک فروند بالگرد مجهز به تجهیزات فنی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور انجام شد.
محمد تقی کره ای افزود: پروازهای ژئوفیزیک هوایی به روش الکترو مغناطیس طی 2 ماه انجام می شود تا با پردازش و تحلیل اطلاعات دریافتی، اطلاعات گسترده ای در شناخت، کنترل و بهره برداری از منابع آب کارستی در ارتفاعات هزار مسجد برای تامین آب شرب مشهد در اختیار وزارت نیرو و سایر سازمان های ذیربط قرار گیرد.
وی اظهار کرد: این رخداد با اهمیت برای اولین بار در کشور و با استفاده از تکنولوژی روز دنیا انجام می شود.
وی گفت: سازمان زمین شناسی با انجام پروازهای ژئوفیزیک هوایی برای شناخت منابع معدنی، وارد حوزه شناخت زمین شناسی لایه های آبدار زمین شده است که انتظار می رود نتایج مثبت مطالعات آب بتواند به حل بحران کم آبی کمک کند.
مدیر کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق کشور نیز در این مراسم گفت: مساحت منطقه پروازی در ارتفاعات هزار مسجد حدود سه هزار کیلومتر مربع است که با استفاده از توان فنی کارشناسان سازمان زمین شناسی نتایج این مطالعات پردازش و تحلیل شده و در راستای رفع تنش آبی شهر مشهد مورد استفاده قرار می گیرد.
جعفر طاهری افزود: در اصطلاح فنی کارست به معنی پدیده خوردگی و انحلال در سنگهای کربناته آهکی و دولومیتی است که حاصل پدیده انحلال یا درز و شکاف دار شدن می باشد و این خاصیت باعث می‌ شود سنگ بتواند آب‌ های فراوان در خود نگهدارد و میزان ذخیره سازی سنگ ‌ها برای نگهداری آب افزایش یابد.
وی اظهار کرد: ایران پس از کشورهای آمریکا، چین و ترکیه بیشترین میزان کارست را دارد و می توان گفت حدود 11 درصد سطح کشور را سازندهای کارستی تشکیل داده اند.
وی گفت: سازندهای کارستی با توجه به اینکه بیشتر در ارتفاعات قرار دارند از دسترسی انسان به دور است و به همین دلیل اغلب فاقد آلودگی است.
مدیر کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق کشور افزود: آب شرب 23 درصد جمعیت جهان از منابع کارست تامین می شود و 50 درصد از ذخایر هیدروکربوری (نفت و گاز) جهان در سازندهای کارستیک قرار دارند.

 

 

منبع: استانداری خراسان رضوی

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *