طرح وقیحانه تغییر حکومت در ایران وجاهت قانونی و سیاسی ندارد

یک عضو هیأت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با تأکید بر اینکه «طرح وقیحانه تغییر حکومت در ایران و اظهارنظر در مورد آن جایگاه سیاسی و قانونی ندارد» گفت: وزارت امور خارجه و نماینده ایران در سازمان ملل باید واکنش نشان دهند زیرا این مسأله مداخله آشکار در امور داخلی ماست.

جلیل رحیمی جهان‌آبادی درباره اینکه طرح وقیحانه و آشکارای تغییر حکومت در ایران از سوی آمریکا از نظر حقوقی و قوانین بین‌المللی دارای چه بار حقوقی است؟ افزود: دولت‌ها به لحاظ حاکمیت، مستقل از هم هستند و نوع حکومت، رفتارها و سیاست‌های هر حکومتی را مردم آن کشور تعیین می‌کنند که چه قانونی بر آنها حاکم باشد.

وی افزود: تنها منعی که در اینگونه موارد وجود دارد یکی در خصوص بحث حقوق بشر است که بر پایه کنوانسیون‌های حقوق بشری اگر نقضی انجام شده باشد عمل می‌کند. مانند مسأله آپارتاید در آفریقای جنوبی که واکنش‌ها و مداخلات را در پی داشت.

نماینده مردم تربت جام و تایباد در مجلس همچنین بیان کرد: مسأله دیگر هم در صورتی است که یک دولت نقض آشکار کرده باشد و یا تهدیدی آشکار علیه جامعه بین‌الملل انجام داده باشد و در این زمینه شورای امنیت وارد عمل می‌شود.

این عضو هیأت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اظهار کرد: اما اینکه مسئولین یک کشور بخواهند در مورد نوع حکومت کشور دیگری اظهار نظر کنند نه جایگاه قانونی دارد و نه کسی در این زمانه برای این نوع اظهار نظرها ارزش قائل است.

 

آمریکا توان برگزاری انتخابات سالم را نداشت

رحیمی جهان‌آبادی تصریح کرد: آمریکایی‌ها شخصی مانند ترامپ را انتخاب کردند که مضحکه عالم شده و تبعات آن دامن جهان را فرا می‌گیرد. آنها حتی در نوع برگزاری انتخاباتشان توانمندی برگزاری انتخابات سالم را نداشتند که حاصل آن ترامپ شد.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین، این مسأله و طرح آن مداخله آشکار در امور داخلی کشور ماست و نقض قوانین به شمار می‌رود که باید وزارت امور خارجه و نماینده ایران در سازمان ملل واکنش نشان داده و یا شکایت کند.

وی با اشاره به اصل دو منشور سازمان ملل گفت: بر اساس این اصل دولت‌های مستقل، دارای حاکمیت مستقل هستند و هیچ دولتی حق مداخله را ندارد و اگر ما در مسائل داخلی و یا بین‌المللی ایرادی هم داشته باشیم سازمان ملل می‌تواند در چارچوب قوانین اظهار نظر کند.

 

آن‌ها کدخدا و کلانتر جهان نیستند

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس در ادامه بیان کرد: آمریکایی‌ها به عنوان یک دولت نه کدخدای جهان هستند، نه کلانتر و مافوق جهان که بخواهند در خصوص نوع حکومت کشور ما اظهار نظر کنند. ملت ایران با سابقه مدنیت سه هزارساله حتی بیش از آمریکایی‌ها در نحوه کشورداری از پشتوانه برخوردار هستند.

این نماینده مجلس اظهار کرد: بنابراین، این موضوع وجاهت قانونی و سیاسی ندارد که کسی بخواهد به حرف آمریکایی‌ها گوش دهد.

رحیمی جهان‌آبادی با اشاره به دلایل مطرح شدن چنین مسأله‌ای از سوی آمریکایی‌ها تصریح کرد: آمریکا در حال اختلاف افکنی در خاورمیانه و چالش بین کشورهای منطقه است که نمونه آن را در سفر ترامپ به عربستان شاهد بودیم که اطلاعات غلطی را در مورد قطر ارائه کردند و نتیجه‌اش را هم دیدیم. آنها در خاورمیانه به دنبال فروش سلاح هستند تا سلطه بیشتری در منطقه داشته باشند و شرکت‌های نفتی آنها بر چاه‌های نفت منطقه تسلط یابند.

 

تلاش برای تسلط بر نفت و گاز قطر و عربستان

این عضو هیأت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اظهار کرد: وزیر امور خارجه آمریکا که مافیای نفت و گاز در جهان است دو بار به قطر سفر کرده و باید ببینیم که آمریکایی‌ها این هزینه‌ای که می‌دهند سودش را از کجا می‌خواهند به دست آورند. آنها می‌خواهند بر نفت و گاز قطر و عربستان مسلط شوند و ایران را در منطقه تحت فشار قرار دهند که از قبل این چالش سلطه خود را افزایش دهند.

 

منبع: ایسنا

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *