نظارت مرکز واکنش سریع جرائم رایانه‌ای خراسان رضوی بر تبلیغات انتخاباتی در فضای مجازی

قاضی  جواد جاویدنیا در نشست کمیته پیشگیری از آسیب‌های فضای مجازی با فعالان و ادمین‌های گروه‌ها و کانال‌های تلگرام از نظارت مرکز واکنش سریع جرائم رایانه‌ای بر تبلیغات انتخاباتی در فضای مجازی خبر داد و افزود: در این مرکز که نمایندگان پلیس فتا، دادسرا، اداره کل اطلاعات، سپاه پاسداران و نمایندگان شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی حضور دارند، بر تبلیغات انتخاباتی در فضای مجازی نظارت کرده، در دو محور افزایش قدرت واکنش در شناسایی مجرمان و همچنین پیشگیری از وقوع جرم تمرکز کرده‌ایم.

معاون فضای مجازی دادستان عمومی و انقلاب مشهد اظهار داشت: فعالیت این مرکز سبب افزایش امنیت کاربران و حتی بهره‌برداری اقتصادی بهتر ادمین‌های تلگرامی زیر سایه امنیت و قانون می‌شود.

وی در زمینه نتایج فعالیت این مرکز یادآور شد: علاوه بر شناسایی مجرمان و پیشگیری از وقوع جرم در حمایت از تولیدات فکری و نرم افزاری نیز می‌توان موثر بود که این موضوع اقتصاد فعالیت‌های فضای مجازی را امنیت می‌بخشد و به نوعی ذیل بحث اقتصاد مقاومتی قرار می‌گیرد.

معاون دادستان مشهد تاکید کرد: بحث ما ترویج استفاده از فرصت‌های فضای مجازی است، وظیفه خود را در این مسیر انجام می‌دهیم، اما لازم است که فعالان شبکه‌های اجتماعی نیز برای جلوگیری از ایجاد مشکلات در این فضا موارد قانونی را رعایت کنند.

وی در اشاره به برخی از مهم‌ترین توصیه‌های مرتبط با انتشار تبلیغ و محتوای انتخاباتی در شبکه‌های اجتماعی گفت: برخی عامدانه اقدام به انتشار محتوای مجرمانه در فضای مجازی کرده و عده‌ای دیگر بدون اطلاع، مطالب آنها را در گروه‌ها و کانال‌های خود منتشر می‌کنند، متاسفانه گروه دوم نیز به دلیل ناآگاهی در مظان تعقیب قضایی قرار می‌گیرند.

معاون فضای مجازی دادستان مشهد در ادامه به مدیران گروه‌ها و کانال‌های تلگرامی توصیه کرد: در جریان تبلیغات انتخاباتی فریب وعده‌های اطرافیان کاندیداها را برای انتشار محتواهایی که مصداق اعمال مجرمانه است، نخورید و نظارت دقیقی به خصوص در انتشار محتوا در گروه‌های خود داشته باشید، چراکه حتی حذف یک محتوا بعد از انتشار نیز نافی مسئولیت مدیر گروه نیست.

معاون دادستان مشهد در امور جرائم رایانه‌ای از تشکیل کمیته پیشگیری از آسیب های فضای مجازی در ایام انتخابات خبرداد و گفت :اگر فردی در ایام انتخابات با هدف از پیش تعیین شده،نشر اکاذیب در خصوص کاندیدی انجام دهد قاطعانه با وی برخورد خواهد شد.

وی افزود:هدف ما از تشکیل کمیته پیشگیری این است که صاحبان کانال و گروه های شبکه های مجازی ناخواسته وارد میدان تخریب دیگر کاندیدها نشوند.

جاویدنیا در ادامه با بیان اینکه دشمنان اسلام به دنبال این هستند که با نشر اکاذیب و افترا ،جو انتخابات در کشور را متشنج کنندتصریح کرد:دستگاه قضایی حتی با افرادی که از خارج کشور به دنبال اغتشاش در شبکه های مجازی هستند برخورد خواهد کرد.

هدف کانال ها و گروههای تلگرامی نیز باید اطلاع رسانی شفاف قانونی و بدون تخریب دیگران باشد تا با هیجانات قانونی مردم را برای حضور پر رنگ در انتخابات ترغیب کنیم و متوجه باشیم که بی نظمی در هیچ فضایی سودی نخواهد داشت.

معاون دادستان مشهد در جرائم رایانه ای با بیان اینکه مدیران کانال ها و گروههای تلگرامی باید مرز انتقاد با تخریب را بشناسند و مانع از اختلاط این دو شوند افزود: ایجاد اختلاف قومی در انتخابات و انتشار نتایج قبل از اعلام نهایی از مهمترین مواردی است که دستگاه قضا بشدت با آنها برخورد می کند.

جاوید نیا افزود: تبلیغات زود هنگام انتخابات شوراها نیز جرم سایبری محسوب می شود و در کنار اینها دستگاه قضا با موارد توهین و افترا نیز بشدت برخورد می کند زیرا معتقدیم با وقوع جرم از فرد متخلف تا دستگاه قضا در جامعه همه متضرر می شوند.

جاویدنیا با اشاره به راه‌اندازی کانال تلگرامی و مسیرهای ارتباطی مختلف برای فعالان فضای مجازی با این معاونت گفت:ازطریق سایت www.khrcrc.irوکانال تلگرامی @khrcrc اطلاعات و اخبار لازم از سوی این مرکز منتشر می‌شود و ادمین‌های گروه‌ها و کانال‌های تلگرامی از این طریق می‌توانند درجریان اطلاعیه‌های این مرکز قرار گیرند.

 

گزارشی از محمدی

image_print
1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *