خراسان رضوی؛ رتبه چهارم طلاق
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت با بیان اینکه نرخ طلاق استان بر اساس این آمارها به ازای هر یک هزار نفر جمعیت 2.5 واقعه است، گفت: از این نظر خراسان رضوی بعد از استانهای گیلان،تهران و کرمانشاه در رتبه چهارم کشور قرار دارد و شرایط استان در نرخ طلاق خوب نیست. هر چند روند کار در حوزه کاهش آمار طلاق به خوبی پیش میرود اما آمار نسبت ازدواج به طلاق 3.7 است که از این نظر استان جایگاه هشتم کشور را دارد.
سید جواد حسینی روز گذشته در کارگروه زنان و خانواده استان افزود: 12 ساعت آموزش مهارتهای زندگی برای پنج هزار زوج جوان استان برگزار میشود و پس از 6ماه اثرگذاری، کارآیی و نیز نقاط ضعف و قوت طرح بررسی میشود و در مرحله دوم این طرح طی یک سال در سطح مشهد و در مرحله سوم 28 شهرستان استان اقدام میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی اظهار داشت: در سال 95 در مجموع 16 هزار و 571 واقعه طلاق ثبت شد که به طور متوسط 45 واقعه طلاق در هر شبانه روز و در هر ساعت 1.8 طلاق در استان ثبت شده است.
آمار بالای طلاق در دوره عقد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه در استان میانگین سن طلاق مردان 34.8 و زنان 29.8 سال است، گفت: آمار طلاق بائن (در دوره عقد) بالا است چنانکه بیش از 30 درصد طلاقها در این دوره میباشد که امری نگران کننده است .
حسینی افزود: دو شاخص آمار طلاقهای دوره عقد از سویی و نرخ مطلق طلاق که علی رغم روند کاهشی همچنان بالا است، ایجاب میکند آموزشهای پیش از ازدواج توسعه و کیفی سازی شود.
وی گفت: ازسال 94 تا 95 تعداد طلاقها یک درصد افزایش یافته است و طی این سالها با اقدامات صورت گرفته جلوی رشد فزاینده این طلاقها گرفته شده اما شرایط رضایت بخش نیست و نیازمند تلاش مداوم و گستردهتری است.
ضرورت آموزش برای ازدواج
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه هدف گذاری طرح آموزش پیش از ازدواج از سوی دانشگاه علوم پزشکی به درستی انجام شده است، عنوان کرد: در وهله نخست هدف این طرح حساس سازی جامعه به شرایط موجود بعنوان اقدامیضروری است.
حسینی با تاکید بر اینکه برای کنترل و کاهش آمار طلاق و افزایش ازدواجها باید زنجیره ازدواج تا طلاق را تکمیل نمود، عنوان کرد: آموزشهای قبل ازدواج و توانمندسازی دختران و پسران از جمله این اقدامات ضروری است.
وی با بیان اینکه دو ساعت آموزش مهارتهای زندگی قبل ازدواج برای زوجها کافی نیست، گفت: برای افزایش این زمان به 12 ساعت برنامه ریزیهای لازم انجام و موانع کار در ابعاد مختلف اعم از هزینه و نیروی انسانی و غیره دیده شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: در مرحله نخست 5 هزار نفر از زوجهای جوان تحت آموزش قرار میگیرند پس از شش ماه، اثرگذاری و کارآیی و نیز نقاط ضعف و قوت طرح بررسی میشود و در مرحله دوم این طرح طی یک سال در سطح مشهد و در مرحله سوم 28 شهرستان استان اقدام میشود.
حسینی با بیان اینکه محتوای این آموزشها از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: مشاوره بهترین اقدامی است که در این شرایط میتوان برای جامعه و وضعیت طلاق و ازدواج انجام داد.
وی گفت: باید بتوان روی رفتار جامعه اثر گذاشت که این خود بر سالم سازی جامعه بسیار موثر است.
حسینی افزود : پارسال 30 هزار ازدواج در سطح مشهد ثبت شد که امسال هم با احتساب همین تعداد ازدواج در سال جاری، برنامه ریزی برای آموزش 5 هزار زوج انجام شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه در شیراز هم مشابه این طرح اجرایی شده است، عنوان کرد : این طرح باید با کیفت بالاترو جامعتر در خراسان رضوی انجام شود و جنبه الگویی داشته باشد.
وی اظهار کرد: در این راستا کارگروهی با مسئولیت مدیر کل بانوان و خانواده استان متشکل از دانشگاه فردوسی وعلوم پزشکی مشهد، و آموزش و پرورش، بهزیستی و سازمان تبلیغات اسلامی استان، شهرداری، صدا و سیما، دادگستری، بنیاد شهید وامور ایثارگران و یک تشکل غیر دولتی فعال در این حوزه شکل میگیرد .
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: این کارگروه محتوای آموزشی این دوره را بررسی و طراحی کرده و در کنار آن همه بخشهایی که در حوزه آموزش فعال هستند، بررسی کرده و در مجموعههایی که ظرفیت آموزش لازم را دارند، آموزشهای توانمندسازی خانواده قبل ازدواج را در برنامه دستگاههای مربوطه قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از راههای کاهش و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ورزش و پویایی جسمی، حرکتی است، افزود: مدرسه به عنوان کانون تعلیم و تربیت باید در کنار قرار گیری آموزش مهارتهای زندگی این حوزه تقویت شود.
نسخه آزمایشی پارلمان زنان در سه شهرستان
حسینی در بخشی دیگراز سخنان خود با اشاره به تدوین طرح پارلمان مشورتی زنان خراسان رضوی گفت : در کنار فعالیت شوراها و کارگروههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در حوزههای تصمیم گیری استان، با وجود آنکه زنان نیمی از جامعه ما را تشکیل میدهند و امروز نقش مهمی در عرصههای مختلف ایفا میکنند همچنان در حوزه تصمیم گیری یک محرومیت تاریخی دارند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: نگاه به زنان نباید بر مبنای عدالت توزیعی بلکه باید ترجیحی باشد و به این حوزه و گروه توجه بیشتری شود تا فاصلهها از بین برود و نقش زنان در تصمیم گیریها و دامنه نفوذ و اثر آنها در این حوزه افزایش یابد.
وی افزود: کلیات و چارچوب این پارلمان به تناسب جمعیت و شرایط هر منطقه و شهرستان و نیز استان مشخص شده است و نخست به صورت آزمایشی در سه شهرستان تربت حیدریه، بینالود و خواف اجرا میشود و تا انتهای سال در سطح 28 شهرستان استان اقدام خواهد شد. حداکثر ظرف 10 روز آینده این طرح نهایی و 10 روز بعد در سه شهرستان این پارلمان فعال میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.